قالیباف دلیل عقب ماندن از برنامه را گفت
شهردار تهران گفت: اگر از کلان برنامه عقب هستیم به دلیل این است که ۵۰ درصد از تعهدات حوزه ریلی مربوط به دولت بوده که کمک بسیار ناچیزی در این حوزه ارائه کرده است.
به گزارش پارس به نقل از تسنیم، محمدباقر قالیباف که به منظور ارائه لایحه بودجه 18 هزار میلیاردی شهرداری تهران در سال 95 در دویست و بیست هشتمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران حاضر شده بود، اظهار داشت: در 20 ماهی که از اجرای برنامه پنج ساله دوم شهر تهران گذشته بیش از 220 اتوبوس دوکابین وارد حمل و نقل عمومی شد و اتوبوسهای برقی از خط خارج شده نیز با بررسی اقتصادی به صورت کامل نوسازی شد و دوباره به مدار بازگردانده شد.
وی با بیان اینکه 100 درصد تعهداتمان براساس برنامه پنجساله دوم در 20 ماه گذشته محقق کردیم، افزود: اگر از کلان برنامه عقب هستیم به دلیل این است که 50 درصد از تعهدات حوزه ریلی مربوط به دولت بوده که کمک بسیار ناچیزی در این حوزه ارائه کرده است یعنی هر سال کمتر از دویست میلیارد تومان در این حوزه به شهرداری تهران تخصیص داده شده است.
شهردار تهران با بیان اینکه طبق قانون تامین 82.5 درصد از اعتبارات خرید اتوبوس با دولت است اما در این حوزه نیز اعتباری عاید شهرداری نشده است، گفت: در حوزه تفکیک پسماند از مبدأ طی 20 ماه گذشته رشد قابل توجهی داشتهایم و رقم 4 درصد را به 14.5 درصد رساندهایم. این در حالی است که برخی مناطق از رقم 20 درصد نیز عبور کردهاند.
قالیباف با اشاره به اینکه در حوزه آتشنشانی نیز توانستهایم طبق برنامه به 120 ایستگاه دست پیدا کنیم، اظهار داشت: سرانههای فرهنگی و ورزشی طبق همان برنامه و ردیف بودجه بیش از 95 درصد از اقدامات در 20 ماه گذشته انجام شده است. در حوزه هوشمندسازی نیز توانستهایم بیش از 52 سرویس خدمات IT را عملیاتی کنیم.
وی تصریح کرد: پروژههای تپههای عباسآباد را نیز مراحل نهایی خود را طی میکند و بهار 95 تکمیل خواهد شد. همچنین نمایشگاه بینالمللی شهر آفتاب نیز اردیبهشت به اتمام میرسد و همزمان با آغاز نمایشگاه کتاب بهرهبرداری خواهد شد که طبیعتاً و بدون شک ایستگاه متروی آن نیز به بهرهبرداری میرسد.
شهردار تهران افزود: در سال 94 چند کار جدی انجام شد که یکی از آنها در صرفهجویی منابع بود. با توجه به اقتصاد مقاومتی امسال هرگونه خرید اقلام اداری در شهرداری را محدود کردیم این در حالی است که شاید در سالهای گذشته در زمینه اقلام مصرفی و اداری تاکنون حدود 450 میلیارد تومان هزینه میشد اما این رقم در سال جاری به 50 میلیارد تومان رسیده است.
قالیباف ادامه داد: این وضعیت نشانگر صرفهجویی با تأکید بر استفاده از کالاهای ایرانی است. علاوه بر این در برگزاری نشستها و سمینارها نیز محدودیتهایی ایجاد کردیم که در این حوزه نیز 4 میلیارد تومان صرفهجویی انجام شد.
وی اظهار داشت: با تشکیل کمیسیون برنامه و بودجه شهرداری از ابتدای سال جاری مقرر شد داشتن ردیف و اعتبار منوط به شروع پروژه نباشد و پروژهای آغاز به کار کند که اعتبار آن تخصیص داده شود؛ این تصمیم باعث شد پروژههای جدید آغاز نشود. در حال حاضر نیز 171 پروژه در سال 94 از پروژههای نیمهتمام یا تکمیل شده یا تا 2 ماه آینده تکمیل خواهد شد. براساس تکمیل 171 پروژه مذکور در سال جاری 200 هزار متر مربع در بوستانها، 110 هزار مترمربع فضای سبز، 74 هزار متر مربع اماکن مذهبی، 45 هزار متر مربع سرای محلات، 26 هزار متر مربع فضای هنری و 835 هزار متر مربع معابر غیربزرگراهی به اجرا درآمده است.
شهردار تهران با اشاره به اینکه بودجه سال 95 سومین برش از برنامه 5 ساله دوم شهر تهران است، گفت: سعی کردهایم در همین مدار حرکت کنیم و براین اساس 85 درصد بودجه سال 95 به طور مستقیم در ردیفهای برنامه پنجساله قرار دارد و 76 درصد آن در جهت ریالی برنامه پنجساله دوم است.
قالیباف تصریح کرد: براساس سیاستهای ابلاغی شورای شهر تهران بودجهریزی شهرداری بر مبنای عملکرد است و رعایت انضباط مالی، کاهش وابستگی به درآمدهای پایدار، تحقق اهداف 5 ساله و استقرار نظام اجرایی مدنظر قرار گرفته است. همچنین اولویت توجه به مناطق محروم همچنان مورد توجه بوده و اولویت دیگر بازپرداخت دیون اعم از افراد حقیقی و حقوقی و سررسید فاینانسها و همچنین توسعه حمل و نقل عمومی و احداث پروژههای ناتمام از دیگر اولویتهای شهرداری تهران در سال آینده خواهد بود.
وی با بیان اینکه تقریبا هیچ پروژه جدیدی پیشنهاد نشده است، گفت: بیش از 50 درصد بودجه شهرداری در حوزه تملک و سرمایه، مربوط به حوزه حمل و نقل است چرا که بزرگترین چالش ما در شهر تهران معضل آلودگی هوا است. بودجه پیشنهادی شهرداری برای سال 95، 18 هزار و 700 مییون تومان است که براساس سیاستهای بودجهای 40 درصد آن غیرنقد و 60 درصد آن بودجه نقدی است.
شهردار تهران تصریح کرد: رشد بودجه سال 95 شهرداری 8.3 درصد است که همچنان 30 درصد آن صرف بودجه جاری و نگهداشت و 70 درصد آن در حوزههای سرمایهای و توسعهای شهر اختصاص داده شده است. درآمدهای پایدار در سال 94 حدود 4 هزار میلیارد و باقی آن به صورت غیرپایدار بوده که این رقم را برای سال 95 به 4 هزار و 400 میلیارد تومان افزایش دادهایم. این در حالی است که در سال 84، 17.3 درصد درآمد شهر تهران پایدار بوده که در سال 95 این رقم به 23.5 درصد خواهد رسید.
وی با بیان اینکه متوسط رشد بودجه 23.9 درصد بوده است، گفت: اگر مدیریت شهری و شورای عالی استانها در مجلس و دولت به این موضوع توجه نکنند در آینده برای پیشرفت کشور خسارت جبرانناپذیری به وجود میآید. به عنوان مثال سهم شهرداری از محل ارزش افزوده به یک چهارم تقلیل پیدا کرده و در برنامه ششم وضعیت بودجه به گونهای پیشبینی شده که شهرداری یک ردیف هزینه بگیر از دولت به شمار میآید.
قالیباف ادامه داد: اگر به این موضوع توجه نشود شورای شهر و شهرداریها متضرر خواهند شد ضمن اینکه چنین اقدامی خلاف قانون اساسی است و نباید در برنامه ششم توسعه محقق شود چرا که با این وضعیت نظام اداری و اجرایی در مجموعه شهرداریها نیز دولتی میشود و از جهت بودجهای نیز به سیستم برنامهریزی استانها وصل میشویم.
شهردار تهران با بیان اینکه امیدواریم در سال آینده 20 کیلومتر خط 7 مترو که از افسریه آغاز و تا منطقه 2 ادامه مییابد، افتتاح شود، گفت: در بودجه سال 95 براساس ابلاغ سیاستهای مقام معظم رهبری در حوزه محیط زیست، به طور ویژه بودجهای را برای این حوزه اختصاص دادهایم و این محل جزء ردیفهایی است که افزایش داشته است.
ارسال نظر