به گزارش پارس به نقل از تسنیم، سیدحسن قاضی‌زاده هاشمی روز سه شنبه در حاشیه چهارمین همایش آلودگی هوا در جمع خبرنگاران این مطلب را در پاسخ به این پرسش که سازمان حفاظت از محیط زیست پیشنهاد کرده کارمندانش سه‌شنبه های بدون خودروی شخصی را انجام دهند؟ بیان کرد.

وی ادامه داد: مقابله با آلودگی هوای یک کار کارشناسی و علمی است و کارهای مقطعی ممکن است به اصل کار آسیب برساند؛ بهتر است همه تقصیر را به گردن بگیریم و کار را درست کنیم و هر سال نیز برای مردم گزارش ارائه کنیم.

وزیر بهداشت درباره این پرسش که هزینه آلودگی هوا چه مقدار است؟ گفت: ما قربانی تصمیماتی هستیم که مسئولان گرفته‌اند و این هم منحصر به یک دوره و دولت خاص نیست و این مشکلات آلودگی هوا در طول زمان ایجاد شده که البته مردم نیز کمترین تقصیر را در آن دارند.

قاضی زاده هاشمی خاطرنشان کرد: آلودگی هوا بار بسیار مضاعفی از بیماری‌های تنفسی، آسم و بیماری‌های اعصاب و روان و ... را بر روی دوش مردم می‌گذارد و  بسیاری دیگر از بیمار‌ها را تشدید می‌کند؛ البته بخشی از مشکل آلودگی هوا ممکن است مربوط به خشکسالی‌ها باشد ولی بخش دیگر خودساخته و نتیجه استفاده از سوخت و ماشین‌های فرسوده و تراکم شهرها است .

وی ادامه داد: موضوع آلودگی هوا را نباید به گردن یکدیگر بیندازیم و باید به فکر راهکاری برای حل آن باشیم؛ و زارت بهداشت نیز قربانی آلودگی هواست و تلاش می‌کند مردم در سلامت و آسایش زندگی کنند؛ البته بخشی از بیمارستان‌ها نیز به اندازه سهم خود در آلایندگی‌ها مؤثر هستند و ما نیز به سهم خود در جهت رفع آن تلاش می‌کنیم.

وزیر بهداشت در پاسخ به این پرسش که با توجه به تولید آلاینده‌ها از سوی خودروهای غیر استاندارد داخلی، چرا وام 25 میلیونی از سوی مسئولان به مردم ارائه داده می‌شود؟ گفت:‌  این طرح از سوی مجموعه اقتصادی دولت مطرح شد که دلیل عمده آن تعطیل نشدن بنگاه‌هایی است که ایجاد اشتغال می‌کنند و باید در این زمینه مسئولان ذیربط پاسخ دهند.

قاضی زاده هاشمی درباره تفاهمنامه بیمارستان هسته‌ای و سرانجام آن نیز اظهار داشت: فکر می‌کنم سازمان انرژی اتمی و شهرداری اجرا را مدنظر داشته باشند و حتما اجرایی می‌شود؛ امیدواریم با همت آقای صالحی و قالیباف این مهم هر چه زودتر حل شود و مردم منطقه صاحب بیمارستان شوند.