به گزارش پارس، علائم اعتیاد به شکر شبیه به علائم ترک دارو هستند. در این نوع اعتیاد اگر شخصی مدتی نوعی مادهٔ شیرین که خوردن آن را مدت ها جزو عادات غذایی او بوده است را مصرف نکند، ممکن است علائم پایین آمدن قند خون شامل، اضطراب، لرزش خفیف، عصبانیت و عرق سرد را نشان دهد.


علائم اعتیاد به شکر

هر نامی که بر روی اعتیاد به شکر بگذارید، مثل اختلال غذایی یا حتی عادت بد غذایی، علائمی برای استفاده ناسالم از غذاهای شیرین وجود دارد. ممکن است کنترل خود را از دست داده و بیش از آنچه مورد نظرتان است، غذا بخورید.

ممکن است زمانی که یکی از کلوچه های" همیشگی" را نمی خورید، علائمی مشابه علائم ترک دارو نشان دهید. ممکن است علائم پایین آمدن قند خون شامل اضطراب، لرزش خفیف، عصبانیت، عرق سرد… را نشان دهید.

مغز شما و شکر

شکر به سلول های مغز سوخت رسانده و همچنین روی ترکیبات شیمیایی مغز تاثیر می گذارد. در اثر غذاهای قندی، ممکن است گیرنده های مغزی حجم غذای فرد را تغییر دهد. در مطالعات آزمایشگاهی موش هایی که شکر از رژیم غذایی شان حذف شده بود، تغییرات مغزی همانند موش هایی که ماده مخدر از آنها گرفته شده است، نشان دادند. در انسان، فقط دیدن تصویر میلک شیک (نوشیدنی شیرینی که از ترکیب میوه و شیر درست می شود) ، فعالیت های مغزی مشابه با معتادان به مواد مخدر را ایجاد نموده است. و این فعالیت های مغزی در زنان با اعتیاد بالا به غذا خوردن قوی تر از زنانی است که به غذا خوردن معتاد نیستند.

بالا رفتن قند خون…

زمانی که کیک می خورید، شکر موجود که کربوهیدرات ساده نامیده می شود به سرعت به گلوکز تبدیل شده و وارد جریان خون می شود. زمانی که فقط قند ساده مصرف می کنید، مثل وقتی که بعد از ظهر آب نیات می خورید، میزان قند خون شما به سرعت بالا رفته و سریع پایین می آید.

تمامی قندهای ساده به ویژه قندهای فراواری و تغلیظ شده ای که درون شربت ها، نوشابه، آبنبات، شکلات و شکر موجود ذر کنار سفره وجود دارند، به سرعت جذب می شوند. قندهای ساده داخل میوه ها، سبزیجات و محصولات لبنی نیز وجود دارند، اما فیبر و پروتئین، جذب آن را آهسته کرده و دیگر مواد مغذی را نیز فراهم می آورد.

پایین آمدن قند خون…

غده پانکراس، هورمون انسولین آزاد می کند تا گلوکز اضافی را از جریان خون خارج کند. در نتیجه، ممکن است سطح قند خون شما" به طور وحشتناکی افت کند" . شکلاتی که بعد از ظهر خورده اید، منجر به عادات غذایی بدتری خواهد شد که در آن افزایش شدید و سپس کاهش شدید قند خون را تجربه خواهید کرد. پایین آمدن سطح قند خون، منجر به احساس لرزش، سرگیجه و تمایل به خوردن شیرینی بیشتر برای بالابردن قند خون می گردد.

زمانی که نشاسته برابر با قند است

آیا در خوردن نان شیرینی، چیپس یا سیب زمینی سرخ کرده، افراط می کنید؟ غذاهای نشاسته ای، کربوهیدرات های پیچیده هستند. اما بدن آنها را به قندهای ساده تبدیل می کند. برخی نشاسته ها همانند آرد سفید، برنج سفید و سیب زمین معمولی وقتی به تنهایی، بدون مواد غذایی بهتر مصرف می شوند، می توانند همان سیکل بالا رفتن و افت شکر را در بدن فعال سازند. نشاسته های به شدت فراوری شده از قبیل نان سفید، چوب شور، کراکر و پاستا بدترین متهمان هستند. دسرهای بر پایه غلات با شکر و دانه های فراوری شده نیز می توانند در زمره مجرمان قرار گیرند.

آیا رژیم های غذایی در ترک دادن شکر، موثرند؟

برخی رژیم های غذایی ترک شکر، شما را به حذف تمام مواد شیرین شامل میوه ها، لبنیات و غلات فراوری شده از رژیم غذایی تان ترغیب می کنند. رژیم های این چنینی آنقدر سختند که نمی توانند واقعی و عملی باشند. اگر کاری می کنید که قابل تحمل نیست، کاری که فقط در کوتاه مدت می توانید آن را انجام دهید، قطعاً بعد از مدتی به عادات قبلی خود باز می گردید.

تغییر ذائقه

نیاز شما به شکر آنقدر نیست که فکر می کنید. اگر بر تمایل خود به خوردن شکر غلبه کنید، می توانید حس چشایی خود را طوری تغییر دهید تا از خوردن غذاهای غیر شیرین نیز لذت ببرید. هر هفته سعی کنید یکی از غذاهای شیرین را از برنامه غذایی تان حذف کنید. دسر بعد از شام را به کنار دستی تان بدهید. به تدریج میزان شکر درون قهوه یا برشتوک خود را کم کنید. با گذشت زمان وابستگی خود را به چیزهای شیرین از دست می دهید.

جایگزین های شیرین انتخاب نمایید

مجبور نیستید به کل شیرینی را کنار بگذارید، بلکه فقط آن را از منابع دیگر بدست آورید. از میوه های تازه یا پوره توت ها به همراه جوی دوسر استفاده کنید. میوه ها به اشکال مختلف خشک، منجمد یا کمپوت شده (بدون شکر اضافی زیاد) ، می توانند جایگزین شکر شوند: یک لیوان شیر کم چرب یا ماست بدون شکر نیز می تواند راضی کننده باشد. لبنیات حاوی لاکتوز یا قند شیر اند که طعم شیرین ندارد و البته، سرشار از پروتئین و کلسیم اند.

منبع: مجله پزشکی مادر