استقبال چشمگیر آمریکاییها از «منشور کوروش»
با گذشت حدود دو هفته از آغاز تور نمایش «منشور کوروش» در آمریکا، استقبال شهروندان پایتخت آمریکا از این اثر تاریخی منحصر به فرد چشمگیر بوده است.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، با گذشت حدود دو هفته از آغاز تور نمایش « منشور کوروش» در آمریکا از ۱۹ اسفند، استقبال شهروندان شهر واشینگتن، پایتخت آمریکا از این اثر تاریخی منحصر به فرد که در گالری « اسمیت سونیان سالکر» به نمایش درآمده، چشمگیر بوده است.
به گزارش واشینگتن پست، منشور کوروش به عنوان یکی از گنجینه های ارزشمند موزه بریتانیا به مدت دو ماه در در این گالری در معرض دید عموم قرار می گیرد و سپس به مدت شش ماه در موزه های چهار شهر هیوستون، نیویورک، سانفرانسیسکو و لس آنجلس به نمایش درمی آید.
« جولیان ریبی» ، مدیر گالری اسمیت سونیان سالکر با اشاره به بازدید روزانه هزاران نفر از منشور کورش، رفتار کوروش در اعطای آزادی دینی به اتباع سرزمین های فتح شده و به رسمیت شناختن خدایان آنها را نمونه خوبی برای حکمرانان و متفکران تمامی دوران می داند و یکی از اهداف اصلی نمایش این اثر تاریخی منحصر به فرد را مطلع کردن مخاطبان آمریکایی ها از خدمات خارق العاده ایرانی ها به تاریخ بشریت اعلام کرده است.
این برای نخستین بار است که منشور کوروش در آمریکا نمایش داده می شود؛ هرچند نسخه ای از آن به عنوان یکی از نخستین اسناد تاریخی در حمایت از آزادی و مداراگری دینی و فرهنگی در ساختمان سازمان ملل در نیویورک نصب شده است.
این اثر تاریخی منحصر به فرد که در سال ۱۸۷۹ به وسیله « هورمزد رسام» ، دیپلمات و باستان شناس انگلیسی در بین النهرین کشف شد، قدمتی بیش از ۲۵۰۰ سال دارد و تاریخدانان از آن به عنوان نخستین اعلامیه حقوق بشر نام می برند.
موزه بریتانیا دو سال قبل منشور کوروش را به موزه ملی ایران امانت داده بود. منشور حقوق بشر کوروش که با نام « استوانه کوروش» نیز شناخته می شود، از جنس سفال است و در سال ۵۲۹ پیش از میلاد ساخته شده و روی آن داستان فتح بابل به وسیله کوروش و فرمان وی برای آزادی همه بردگان و اسیران در بابل و بازگشت آنها به سرزمین هایشان به خط میخی نوشته شده است.
دور تا دور این استوانه سفالین که ۲۳ سانتی متر طول و ۱۱ سانتی متر عرض دارد، در حدود ۴۰ خط به زبان میخی بابلی، فرمان های کوروش حک شده است.
ارسال نظر