ایران داروی قدیمی تولید نمیکند
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه ایران فقط داروهای قدیمی و ژنریک را تولید نمیکند، گفت: از تاریخ تولید برخی داروها در جهان یک سال نگذشته که ما آنها را تولید میکنیم و در صنعت داروهای بیوتکنولوژیک و نانوفناوری،حرف برای گفتن داریم.
به گزارش پارس،به نقل از تسنیمدکتر رسول دیناروند در سخنرانی همایش تجلیل از سه دهه مدیریت جهادی در عرصه تولید و خدمات حوزه سلامت کشور با اشاره به اینکه بنا به آمار، تراز واردات و صادرات دارویی ما در سال گذشته 80 درصد منفی بود، اظهار داشت: کل بازار دارویی کشور 4.2 میلیارد دلار بیشتر نیست و گزارش 6 ماهه امسال نیز نشان میدهد این عدد در سال جاری بیشتر نخواهد شد؛ بنابراین حتماً باید به سرمایه گذاری در حوزه صادرات توجه کنیم.
دیناروند عنوان کرد: با مدیریت مصرف، سرمایه گذاری در تولید و فعالتر شدن بخش خصوصی میتوان به توسعه صادرات و کاهش واردات دارویی دست یافت. توسعه صادرات دارویی باید مهمترین هدف ما در دهه چهارم انقلاب در حوزه صنایع دارویی باشد.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: ایران در سه سال اخیر در بین کشورهای پُر درآمد متوسط بالا در حوزه شاخصهای سلامت و سن امید به زندگی بیشترین رشد را داشته است. اگر به رشد اقتصادی بالا نرسیم نمیتوانیم سرمایه گذاری بیشتری در صنایع دارویی کنیم. ما اکنون کلید واژههای سیاستهای ابلاغی رهبر معظم انقلاب در حوزه سلامت شامل تقویت تولید، اقتصاد دانش بنیان و توسعه صادرات را سرلوحه کار خود قرار داده ایم.
وی گفت: سهم صنعت مستقل ملی دارو در گذشته کمتر از 15 درصد بود اما 15 سال است که این رقم از 95 درصد عبور کرده و وابستگی ما به صنایع دارویی خارجی و وارداتی کاهش یافته است و این روند طی دو سال اخیر نیز همچنان در حال کاهش است.
دیناروند افزود: صنعت داروسازی ایران فقط داروهای قدیمی و ژنریک را تولید نمیکند بلکه در تمام ابعاد داروسازی از تولید مواد اولیه تا بسته بندی و فرمولاسیون، فعالیت دارد و بیش از 160 واحد تولیدی در این حوزه فعالند.
وی عنوان کرد: از حدود 15 سال پیش، صنعت داروسازی وارد حرکتهای دانش بنیان شده است و داروهای "هایتک" را تولید میکنیم، حتی از تاریخ تولید برخی داروها در جهان یک سال نگذشته است که ما آنها را تولید میکنیم و در صنعت داروهای بیوتکنولوژیک و نوترکیب، حرف برای گفتن داریم، همچنین در حوزه نانوفناوری، صاحب فرآوردههای دارویی هستیم و شرکتهای کوچک دانش بنیان، تولید داروهای مهم و گران قیمت را انجام میدهند.
رئیس سازمان غذا و دارو در خاتمه خاطرنشان کرد: سهم واردات دارویی افزایش یافته است اما عمدتاً ناشی از تغییر نرخ ارز بوده است. پیش بینی میشود واردات دارویی امسال از یک میلیارد دلار بیشتر نمیشود. براین اساس هم اکنون میزان صادرات دارویی کشور 200 میلیون دلار و میزان واردات دارویی بیش از یک میلیارد دلار است که باید این تراز را مثبت کنیم و به سمت صادرات بیشتر پیش رویم.
ارسال نظر