به گزارش پارس،به نقل از تسنیمدکتر سیدحسن هاشمی در سمینار برنامه پزشک پژوهشگر با بیان اینکه در حوزه پزشکی به مقوله پژوهش توجه نشده است، افزود: از نظر ساختاری در دانشگاه‌های علوم پزشکی، مشکلاتی وجود دارد که این مشکلات در زمان کوتاه قابل حل نیست که امیدواریم در دراز مدت با حاکمیت بیشتر عقلانیت، به این واقعیت که رشد علمی نیازمند توجه به پژوهش است، دست یابیم.

وزیر بهداشت، با اشاره به عدم استقبال برخی از دانشگاه‌های بزرگ علوم پزشکی از اجرای طرح پزشک پژوهشگر توضیح داد: هر چند که ما همیشه سعی در جذب نخبگان و استفاده از توانمندی‌های ذاتی دانشمندان ایرانی داشته‌ایم، ولی مشکلات زیادی گریبانگیر ما است.

هاشمی در این باره توضیح داد: دانشگاه‌های بزرگی مانند دانشگاه علوم پزشکی ایران علاوه بر آن که باید به فکر تسویه بدهی‌های خود باشد باید دغدغه خانه‌های بهداشت، مشکلات درمانی بیمارستان‌های هفت‌تیر و حضرت رسول‌(ص)، تامین مایحتاج بیماران و پاسخگویی به بازرسان و دیوان عدالت اداری را داشته باشد.

وزیر بهداشت اضافه کرد: با تمام این مشکلات ما باید از این دانشگاه توقع داشته باشیم که اقدام به تربیت پزشک پژوهشگر کند.

هاشمی همچنین با بیان اینکه روزگاری عضو هیأت علمی شدن برای پزشکان آرزو بود، گفت: امروز در برخی رشته‌ها فراخوان می‌دهیم اما کسی داوطلب نمی‌شود.

وزیر بهداشت در مورد بودجه و انجام پژوهش در کشور گفت: زمانی که می‌خواهیم پُز بدهیم، به موضوع دستاوردهای پژوهشی اشاره می‌کنیم، اما چه کسی هزینه‌های این دستاورد را پرداخت کرده است. در مقابل، زمانی که به توزیع بودجه می‌رسد، پژوهش را آخر صف قرار می‌دهیم و کمترین بودجه را به آن اختصاص می‌دهیم.

وی در ادامه با ذکر خاطراتی از دوران دانشجویی خود گفت: زمانی که رزیدنت بودم، همزمان کشور درگیر جنگ تحمیلی بود و فضای تحقیق وجود نداشت، اما من خاطرم هست بعدازظهرها و هفته ای دو روز کار می‌کردم تا ماهی 5 هزار تومان دستمزد بگیرم و آن را برای یکی از بستگانم در خارج بفرستم تا سه مجله معتبر چشم پزشکی را خریداری کرده و برایم پُست کند. این مجله‌ها زمینه‌سازی شد تا کارهای تحقیقاتی جدیدی در کشور در حوزه چشم‌پزشکی انجام دهم.

هاشمی در خاتمه با تاکید بر اینکه دانشگاه‌ها همواره برای تربیت محققان تلاش می‌کنند، خاطرنشان کرد: اما پس از فراخوان اول طرح پزشک پژوهشگر، در فراخوان دوم استقبال کمی صورت گرفت.