راویان؛ میهمان مردم سرزمینی با 7 هزار سال تمدن
نخستین حکایت راویان از خانه خورشید ایران آغاز میشود؛ آنجایی که آفتاب گرمش هر روز از پس دشتهای خشک و نخلهای سربند بر ایران میتابد؛ از سرزمین باد و آفتاب، از سیستان وبلوچستان.
به گزارش پارس،به نقل از تسنیممجموعه مستندهای اجتماعی خبرگزاری تسنیم، با نام «راویان» بهزودی منتشر خواهد شد. این مستندها در قالب فیلم، گزارش تصویری و گزارش مکتوب ارائه خواهد شد.
این مجموعه مستندها با پرداختن به آسیبها، موضوعات و معضلات مختلف در نقاط مختلف کشور، بیان و روایتی جدید از این مسائل خواهد داشت.
اعتیاد، فقر، بیکاری و بحران کمآبی موضوعات نخستین سری «راویان» است که از ابتدای هفته آینده در خبرگزاری تسنیم منتشر میشود.
راویان حکایتی است از بطن زندگی مردمی که فارغ از نژاد، مذهب، زبان و گویش در گوشه و کنار ایران اسلامی روزگار میگذرانند؛ آنهایی که شاید در میان دغدغههای امروز و شهرنشینی مدرن کمتر دیده میشوند و پربیراه نیست اگر بگوییم بیشک بخشی از امنیت، آسایش و زندگی روزمره و عادیمان مرهون بودن آنهاست.
این حکایت، روایتی است از سفر به نقطه نقطه ایران تا زبان و تصویری باشد از تلاشها، دردها و مرارت و حکایتیهای ناگفتهای از زاویهنشینانی که در دل این جغرافیای آرام و مغرور جای گرفتهاند؛ قصهای به زبان همه ایرانیان.
نخستین حکایت راویان از خانه خورشید ایران آغاز میشود؛ آنجایی که آفتاب گرمش هر روز از پس دشتهای خشک و نخلهای سربند بر ایران میتابد؛ از سرزمین باد و آفتاب، از سیستان وبلوچستان، استانی که در قامت مردان و زنان زابلی و بلوچش میتوان نشان خاک گرفته تمدن 7 هزار ساله و اسطورههای رستم و زال را دید. مردان و زنانی که هنوز در تندباد محرومیت و عطش خاک سیستان اگرچه خمیده اما هنوز ایستادهاند.
سیستانوبلوچستان به واسطه موقعیت جغرافیایی و همجواری با افغانستان به عنوان بزرگترین تولید کننده مواد مخدر دنیا از دیرباز عرصه تاخت و تاز سوداگران مرگ بوده است. جغرافیایی به وسعت 1580 کیلومتر مربع که این روزها با غیرت مرزبانان کشور وجب به وجبش برای قاچاقچیان ناامن شده است.
سوداگران مرگ امیدوارند با شعلهور کردن آتش تفرفه میان شیعه و سنی محملی امن برای خود ایجاد کنند غافل از اینکه برادری شیعه و سنی عمیقتر از اینهاست. این را میتوان از صفوف به هم فشرده نماز عید غدیر با شرکت همه اقوام و مذاهب در این دیار فهمید.
ارسال نظر