فراخوان پنجمین مسابقه عکاسی از سفرههای هفت سین
پنجمین مسابقه عکاسی از سفرههای هفت سین با داوری سیف الله صمدیان، افشین شاهرودی و محمدمهدی رحیمیان و با حمایت «انجمن خدمات فرهنگی ایرانیان» در دو بخش برگزار میشود و نمایشگاه آن نیز در محل کمیسیون ملی یونسکو دایر خواهد شد.
به گزارش پارس به نقل از (ایسنا) ، بدون تردید در سراسر این سرزمین پهناور آداب و رسوم و آیین های خاص اقوام در ایام نوروز ساری و جاری است اما معتقدیم که حلقه رابط و تنها نشان ثابت نوروز همه ایرانیان، سفره هفت سین است و به استناد همین موضوع و عنوان مسابقه ما هم « هفت سین» است. سفره ای بی مثال که در هر جا که گسترده می شود نشان از مه مان نوازی و همدلی ایرانیان و مایه شور و نشاط است و بی تردید یکی از خاطره ساز ترین پدیده های فرهنگی زندگی ما است.
موضوع جشنواره:
برگزارکننده با تکیه بر آداب و رسوم رایج از تمامی هنرمندان، عکاسان و علاقمندان ایرانی و غیر ایرانی دعوت می کند با نگاهی وسیع به موضوع « هفت سین» به عنوان نماد زیبا و سنتی آیین نوروزی توجه کرده و لحظات ناب شادی را در قاب تصویر ثبت و ضبط نمایند.
محورهای جشنواره:
الف- بخش آزاد:
در این مسابقه همچون دوره های قبل نام سفره های هفت سین تنها یک استعاره از کلیه عکس های مستند اجتماعی، خبری و یا خلاقه و مفهومی در خصوص سفره های هفت سین از هر نقطه ای در کشور عزیزمان و یا سایر نقاط جهان است و به کلیه مراحل تهیه و گستردن و حضور سفره های هفت سین در اماکن خصوصی و یا عمومی با حضور افراد و یا بدون ایشان اشاره دارد. محوریت آیین ها و رسوم غذایی در تدارک و گستردن این سفره پر برکت، اعم از: تهیه، خرید، بازار، برخورد و نگرش اقوام ایرانی، آرایش سفره، نقش اعضای خانواده در تزیین این سفره، تکریم جایگاه پدر و مادر، نگاه های ویژه به حاشیه های شادی آفرین و نشاط انگیز این سفره، احترام به حریم سفره و… موضوعات مورد نظر برگزار کننده است. به نحوی که آثاری زیبا و شاد و رنگین، برپایی نمایشگاهی جذاب در جهت معرفی زیبایی های فرهنگی ایران عزیز به جهانیان را امکان پذیر سازد.
ب- بخش ویژه:
هفت سین در خانواده و زندگی شهری: تولید عکس های شاد و زیبا از زندگی شهرنشینان ایرانی سنتی فراموش شده در بین هنرمندان عکاسی مستند اجتماعی ما است. برهمین اساس برگزار کنندگان بخش ویژه ای را به این موضوع اختصاص داده اند و تمامب موارد مذکور در بند الف (بخش آزاد) را در خانواده و فضای شهری می جویند.
تعداد مجاز آثار ارسالی:
هر متقاضی می تواند حداکثر در هر بخش ۱۰ اثر را به دبیرخانه ارسال نماید.
دبیر جشنواره:
محمد صالح حجت الاسلامی
هیات داوری:
در این دوره جشنواره، دبیرخانه از همکاری و حضور سیف الله صمدیان، افشین شاهرودی و محمد مهدی رحیمیان بهره می برد که هر سه هنرمند از پیشکسوتان و چهره های شناخته شده این عرصه هستند.
جوایز برگزیدگان:
در این مسابقه حداکثر ۴۰ عکس به نمایشگاه راه پیدا می کنند که از این بین جوایزی به شرح زیر اهدا خواهد شد:
نفر اول مسابقه: تندیس مسابقات، لوح افتخار و مبلغ ۱۰میلیون ریال جایزه نقدی
نفر دوم مسابقه: تندیس مسابقات، لوح افتخار و مبلغ ۸ میلیون ریال جایزه نقدی
نفر سوم مسابقه: تندیس مسابقات، دیپلم افتخار و مبلغ ۶ میلیون ریال جایزه نقدی
دو عکس بر تر در بخش ویژه: لوح تقدیر و مبلغ ۱۰ میلیون ریال
شایان ذکر است به تمامی عکسهای دیگری که در نمایشگاه پذیرفته شده باشند گواهی شرکت و مبلغ ۷۰۰ هزار ریال حق التصویر تعلق خواهد گرفت.
گاه شمار جشنواره:
آخرین مهلت ارسال عکس: ۳۱ فروردین ماه ۹۲
ارزیابی و داوری: حداکثر تا ۲۰ اردیبهشت ماه ۱۳۹۲
اطلاع رسانی: از طریق سایت لقمه و خبرگزاری ها و سایت های معتبر خبری و عکاسی
نمایشگاه:
نمایشگاه این دوره از مسابقات در محل نگارخانه کمیسیون ملی سازمان جهانی یونسکو برگزار می شود.
حامیان این جشنواره
این مسابقه توسط سایت لقمه (www. loghme. com) در بخش خصوصی اجرا می شود و البته در این دوره از حمایت و همکاری انجمن خدمات فرهنگی ایرانیان برخوردار است.
آیین نامه شرکت در جشنواره:
۱- ارسال آثار به این مسابقه از طریق اینترنت انجام می شود.
۲- شرکت در این مسابقه هزینه ای در برنداشته و برگزارکننده از تمامی عکاسان و علاقمندان برای حضور در این فعالیت عکاسانه دعوت می کند.
۳- فایل عکس های دیجیتال و یا اسکن شده می بایست با فرمتJPG و حداکثر حجمی بین ۳ تا ۴ مگابایت ارسال شوند.
۴- در صورت راه یابی به نمایشگاه ارائه اصل اثر با کیفیت مناسب جهت چاپ در نسخه نمایشگاهی (با فرمتJPG و با رزولوشن ۳۰۰dpi) و یا کتاب مورد نظر دبیرخانه الزامی است.
۵- آثار به صورت تک رنگ، سیاه و سفید و رنگی و در قالب های آنالوگ و دیجیتال پذیرفته می شوند.
۶- برگزارکننده با توجه به اصل پویایی و پیشرفت و همچنین احترام به عکاس و مخاطب از پذیرش عکس هایی که در سایر مسابقه ها دارای رتبه بوده و یا جایزه ای را کسب کرده باشند، معذور است. ملاک تشخیص در این اصل، برگزارکننده و گروه داوران می باشند.
۷- هر متقاضی می تواند به صورت مستقل با ارسال حداکثر ۱۰ اثر در هر کدام از بخش های اعلام شده، شرکت کند.
۸- برگزارکننده به منظور احترام به سایر شرکت کنندگان هیچ زمانی را برای تمدید مهلت دریافت عکس در نظر نخواهد گرفت.
۹- برگزارکننده تنها ویرایشی را بر روی عکس می پذیرد که سندیت عکس را از بین نبرد، البته تنظیم نور و کنتراست و اصلاح رنگ و یا اصلاح کادر قابل پذیرش است. ویرایش هایی به وسیله ابزار ها و نرم افزار ها که منجر به اتلاق عنوان دخل و تصرف باشد عکس را از دور مسابقه خارج خواهد کرد.
۱۰- نامگذاری فایل عکس های ارسالی بایستی با حروف و اعداد انگلیسی انجام شود به صورت زیر انجام شود:
برای نامگذاری فایل ها ابتدا نام خانوادگی ثبت شود. سپس با قرار دادن نقطه عدد عکس ارسالی و بعد از خط فاصله تعداد آثار ارسالی ثبت شده و سپس با درج نقطه شماره همراه عکاس تایپ شود. (مثال: Eslami. ۱-۵.۰۹۱۲۳۲۰۸۸۴۲ و Eslami. ۲-۵.۰۹۱۲۳۲۰۸۸۴۲) (الزامی)
۱۱- برگزارکننده مجاز است تا از عکس های منتخب گروه داوران در امور مربوط به تبلیغات دبیرخانه، نمایشگاه و چاپ کتاب با ذکر نام عکاس استفاده نماید.
۱۲- آثاری که مورد پذیرش داوران قرار نگرفته باشند می توانند با رعایت حقوق معنوی صاحب اثر، پس از برگزاری مسابقه برای انجام کارهای پژوهشی و یا آموزشی به صورت محدود و غیر انتفاعی توسط تیم های پژوهشی و دانشگاهی مورد استفاده قرار بگیرند.
۱۳- برگزار کننده ضمن به کاربردن نهایت کوشش خود در حفظ و نگهداری عکس ها هیچگونه مسئولیتی در قبال آسیب های ناشی از ارسال نامطلوب را نمی پذیرد، خواهشمند است نسبت به ارسال آثار دقت لازم را مبذول فرمایید.
۱۴- هر عکاس باید نام، نام خانوادگی، شماره تماس تلفنی، آدرس محل سکونت، نشانی پست الکترونیک (email) ، خود و عنوان، شرح، محل و تاریخ عکاسی را در مورد هر اثر ارسالی به طور کامل و دقیق در یک فایل متنی (word) به همراه آثار ارسال نماید. (الزامی)
۱۵- بدیهی است تبعات عدم ارسال کامل اطلاعات خواسته شده نظیر عدم اطلاع یافتن از زمان نمایشگاه، عدم دریافت کتاب (درصورت امکان چاپ و ارسال) ، عدم پرداخت به موقع جوایز، به عهده شرکت کنندگان است.
۱۶- دبیرخانه مسابقه به طور قطع آثار ارسالی پس از مهلت اعلام شده را نخواهد پذیرفت.
۱۷- ستاد برگزاری، ارسال کننده را مالک عکس می شناسد اما در صورت تشخیص خلاف این نکته، برگزارکننده تمامی امتیازهای متعلقه را سلب و عکس مربوطه را از دور جشنواره حذف خواهد کرد.
۱۸- اطمینان از دریافت آثار ارسالی از طریق ایمیل و یا شماره تلفن های اعلام شده ممکن و بر عهده متقاضی است.
۱۹- ارسال آثار به منزله قبول آیین نامه شرکت در مسابقه و تایید مالکیت عکس ها است.
۲۰- تصمیم گیری در مورد مسایل پیش بینی نشده بر عهده برگزار کننده است.
نحوه ارسال آثار:
متقاضیان می توانند آثار خود را به صورت اینترنتی به نشانی loghme@gmail. com ارسال کنند اما به یاد داشته باشند که برای همه شرکت کنندگان تکمیل اطلاعات خواسته شده در مورد عکاس و عکس ها الزامی است.
ارسال نظر