افزایش کشت های نیازمند آب در حوضه دریاچه ارومیه
مدیرکل بحران آذربایجان شرقی گفت: کشتهای نیازمند آب زیاد در حوضه دریاچه ارومیه به شدت افزایش یافته است و از 300 هزار هکتار به بیش از 480 هزار هکتار رسیده است.
به گزارش پارس به نقل از تسنیم، خلیل ساعی صبح امروز در همایش نقش بانوان در مدیریت آب، با محوریت دریاچه ارومیه اظهار داشت: در بازه زمانی 19 ساله دریاچه ارومیه به سمت خشکی رفته است و اینک برای احیای آن هم با برنامههای طرح شده به بازه زمانی 9 ساله نیاز است.
مدیر دفتر منطقه ای ستاد احیای دریاچه ارومیه با بیان اینکه دو سال اول بازه زمانی 9 ساله برای تثبیت شرایط موجود است گفت: ابتدا باید شرایط دریاچه را تثبیت کنیم و بعد در 7 سال بعدی به افزایش سطح آب دریاچه برسیم.
وی افزود: امسال با وجود بارندگیهای خوب اما به دلیل بالا رفتن دمای هوا در تابستان که کم سابقه بود، تبخیر هم بالا رفت و میزان شوری دریاچه ارومیه هم بیشتر شد.
ساعی با اشاره به اینکه از سال 74 تا کنون 8 متر و حدود 30 میلیارد متر مکعب کاهش سطح آب دریاچه ارومیه را شاهد بودیم، تصریح کرد: استمرار خشکسالی و تغییرات اقلیمی در این مدت باعث تسریع در روند خشکسالی شده است.
وی توسعه نامتوازن در بخش کشاورزی و به ویژه باغات و برداشت بیش از حد از چاههای اطراف دریاچه را از دیگر عوامل کاهش آب دریاچه برشمرد و گفت: کشتهای نیاز به آب زیاد در حوضه دریاچه ارومیه به شدت افزایش یافته است و از 300 هزار هکتار به بیش از 480 هزار هکتار رسیده است.
ساعی با بیان اینکه تعداد چاههای موجود در اطراف دریاچه ارومیه از 64400 حلقه در سال 85 به 88900 حلقه چاه در سال 91 رسید، خاطر نشان کرد: حدود 40 هزار حلقه از این تعداد غیرمجاز است.
مدیرکل بحران استان با اشاره به اینکه کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی بسیار ضروری است، اظهار داشت: اگر سالانه 8 درصد در بخش کشاورزی صرفه جویی داشته باشیم در 7 سال میتوانیم حدود 40 درصد از سطح آب پیش بینی شده برای احیای دریاچه را تأمین کنیم.
ساعی به اعتبارات اختصاص یافته برای احیای دریاچه هم اشاره کرد و افزود: با وجود اینکه به دلایلی منابع مالی در کشور کاهش یافته است ولی تخصیص اعتبارات برای دریاچه در اولویت بودجه اختصاص یافته قرار دارد و اکثر اعتبارات پیش بینی شده جذب شده است.
مدیر دفتر منطقه ای ستاد احیای دریاچه ارومیه، ادامه داد: دولت برای احیای دریاچه ارومیه 26 راهکار ارائه کرده است که از این تعداد 19 راهکار عملیاتی و پروژه ای است و در بازه زمانی 9 ساله اجرا خواهد شد.
ارسال نظر