~~به گزارش پارس ، به نقل از خبرگزاری فارس مهدی محمدی متخصص قلب و عروق در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، گفت: تغذیه نقش بسیار مؤثری در ایجاد و کنترل فشار خون دارد. سبک زندگی مناسب و سالم می‌تواند از بروز بسیاری از بیماری‌های قلبی و فشار خون پیشگیری کند. مصرف برخی مواد غذایی تأثیر مستقیم در کاهش فشار خون و در مقابل مصرف برخی دیگر باعث بالا رفتن فشار خون می‌شود، پس برای بیماران مبتلابه فشار خون ضروری است که بدانند چه باید بخورند و چه نباید بخورند.

وی ادامه داد: مصرف نمک، یکی از مهم‌ترین عوامل افزایش فشار خون است. حال‌آنکه برخی نمک را آنچه در نمکدان است می‌دانند و از میزان نمک‌هایی که به‌صورت غیرمستقیم دریافت می‌کنند غافل هستند. غذاهایی مثل فست فود ها، کنسروها، چیپس و همچنین ترشی‌ها و خیار شور نیز سرشار از نمک است و مصرف آن‌ها برای بیماران مبتلابه فشار خون زیان‌بار و مضر است.

وی ضمن تأکید بر لزوم برنامه‌ریزی صحیح برای تغذیه بیماران قلبی، گفت: مصرف سبزی‌ها و میوه‌ها و استفاده از محصولات لبنی کم‌چرب و همچنین مصرف گوشت مرغ و ماهی می‌تواند در سلامت بیماران قلبی مؤثر باشد. این بیماران لازم است تا استفاده از غذاهای حاوی چربی اشباع یا چربی ترانس بالا مثل شیر پرچرب، گوشت‌های قرمز چرب، روغن‌های حیوانی و روغن‌های نباتی جامد را نیز از وعده غذایی خود حذف کنید.

این متخصص قلب و عروق افزود: از گوشت‌های قرمزی استفاده کنید که چربی قابل‌مشاهده اندکی داشته باشند یا فاقد آن باشند و قبل از پخت، تمام چربی‌های قابل‌مشاهده گوشت را جدا کرده و بدون اضافه کردن چربی یا روغن آن را بپزید. بهترین روش برای مصرف گوشت، کباب یا آب‌پز کردن آن است. همچنین مصرف جگر به دلیل کلسترول بالای آن برای بیماران قلبی ممنوع است.

محمدی ادامه داد: میوه‌های رنگی، ویتامین‌های بیشتری (از جمله ویتامین‌های آنتی‌اکسیدان) دارند و این ویتامین‌های باعث کندی روند اکسید شدن در سرخرگ‌ها شده و از تجمع پلاک در سرخرگ‌ها جلوگیری می‌کنند. جمع شدن پلاک در سرخرگ‌ها باعث تصلب شرایین و سکته‌مغزی می‌شود.

محمدی در پاسخ به این سؤال که آیا مصرف تخم‌مرغ برای بیماران قلبی مجاز است یا خیر، گفت: زرده تخم‌مرغ سرشار از کلسترول است و باید مصرف آن را محدود کنند. توصیه می‌شود در هفته بیش از دو یا سه  تخم‌مرغ کامل مصرف نکنند و باید در نظر داشته باشند که از مصرف فراورده‌هایی مثل کیک و بیسکوییت و برخی غذاها که در تهیه آن‌ها از زرده تخم‌مرغ استفاده می‌شود نیز پرهیز کنند و با در نظر گرفتن این فراورده‌ها مقدار مصرف تخم‌مرغ به بیش از 3 عدد در هفته نرسد.

این متخصص قلب و عروق در پایان گفت: مصرف الکل برای همه افراد مضر است و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد و در بیماران قلبی و مبتلابه فشار خون می‌تواند باعث مرگ آن‌ها شود.

به گزارش خبرگزاری فارس؛ طبق بررسی‌های انجام‌شده در سال 90 مشخص شد که 17.5 درصد ایرانی‌های 15 تا 64 ساله فشار خون بالا دارند. بر اساس اعلام سازمان جهانی در گروه سنی 20 تا 30 سال یک نفر از هر 10 نفر و در گروه سنی 50 سال به بالا 5 نفر از هر 10 نفر فشار خون بالا دارند.

همچنین در این آمار آمده است که بیماری‌های قلبی عروقی اولین علت مرگ در دنیا هستند و در سال 2005، بیماری‌های قلبی  عروقی 17.5 میلیون نفر قربانی داشته که 30 درصد کل مرگ‌های دنیا را شامل می‌شود و پیش‌بینی می‌شود این رقم تا سال 2030 به 23 میلیون نفر افزایش یابد.