~~به گزارش پارس ، به نقل از خبرگزاری فارس حمل و نقل یکی از ارکان مهم در زندگی افراد در سطوح مختلف است و داشتن راحت‌ترین و ایمن‌ترین وسیله حمل و نقل از خواسته‌های مردم در جوامع شهری و روستایی‌ است؛ این اهمیت تا آنجا خود را نشان می‌دهد که دغدغه تأمین وسایل جابه جایی و ارتباطی همواره مدنظر دستگاه‌های خدماتی و آموزشی بوده است و بخش عظیمی از منابع انسانی و غیرانسانی هر ساله صرف تجهیز و به روز رسانی ناوگان حمل و نقل می‌شود.

در این رهگذر سرویس مدارس و تأمین امنیت جانی دانش‌آموزان در طول سال تحصیلی از دل مشغولی‌های وزارت آموزش و پرورش، شهرداری و سازمان تاکسیرانی است.

هر ساله بحث نظارت و پایش متولیان حمل و نقل دانش‌آموزان و رانندگان سرویس مدارس جز اولویت‌های کاری مسئولان امر است و با ایجاد ساز و کارهایی مانند کنترل هوشمند سرویس‌های مدارس و اطلاع رسانی پیامکی به خانواده‌ها به هنگام رسیدن سرویس مدرسه سعی در ایمن کردن و جلب اعتماد بیشتر خانواده‌ها نسبت به استفاده از سرویس مدارس کرده‌اند.

اما با همه این تمهیدات هنوز بسیاری از خانواده‌ها به دلایلی مانند نداشتن اعتماد و اطمینان به خودروها و رانندگان سرویس مدارس و نیز بالا بودن هزینه آن از جابه‌جایی فرزندان دانش‌آموز خود در طول سال تحصیلی با سرویس مدرسه خودداری می‌کنند.

عده‌ای نیز به دلیل نزدیکی و هم مسیر بودن محل کار خود با مدرسه فرزندشان و یا داشتن وسایل نقلیه شخصی شخصاً اقدام به جابه‌جایی دانش‌آموزان در مسیر خانه تا مدرسه می‌‌کنند.

داستان از همین نقطه شروع می‌شود که هر خانواده با یک خودرو و یک سرنشین هر روز صبح ظهر و عصر تراکمی طولانی از مدل‌های مختلف خودرو را مقابل مدارس ایجاد می‌کنند که مهمترین پیامد آن تشکیل توقف‌های چند لایه از خودرو و به تبع آن والدین دانش‌آموزان است.

ترافیکی که برای مدت زمان 9 ماه تحصیلی هر روز گریبان‌گیر مردم در اطراف مدارس شده و نکته مهم دیگر بحث فرهنگی و ایجاد شکاف‌های طبقاتی میان دانش‌آموزان است،‌ به این شکل که آنها به واسطه میزان تمکن مالی والدین خود مدل‌های خودروهای خود را به رخ یکدیگر کشیده و به این شکل موجبات آزردگی خاطر عده‌ای از محصلان را فراهم می‌کند.

بتول جعفری جامعه شناس در گفت وگو با فارس بیان داشت: یکی از علل عمده استفاده از وسائل شخصی در سرویس مدارس بحث اقتصادی است؛ چرا که وقتی خانواده‌ها می‌بینند هزینه سرویس زیاد بوده و تعداد زیادی از دانش‌آموزان در یک سرویس قرار دارند و مسیر زیادی را طی می‌کنند، خود به طور شخصی این کار را انجام می‌دهند.

وی با بیان اینکه این کار از نظر اجتماعی درست نیست افزود: دلیل آن نیز این است که سبب مشکلاتی مانند ترافیک برای همه شهروندان می‌شود و اگر دولت سرویس مدارس را تحت پوشش خود قرار داده و رانندگانی را استخدام کند و نظارت بیشتری بر آن داشته باشد مشکلات کمتر می‌شود.

 این جامعه شناس خاطر نشان کرد: یک خانواده اگر دو دانش‌آموز داشته باشد شاید مجبور باشد ماهانه بین 500 تا 600 هزار تومان هزینه سرویس مدارس پرداخت کند که در این صورت دولت می‌‌تواند با نظارت بیشتر و استفاده از اتوبوس و ون این‌کار را انجام دهد.

به گزارش فارس داستان سرویس مدارس نیازمند همکاری و هماهنگی بیشتر مسئولان امر در جهت سرویس‌دهی بهتر به دانش‌آموزان و اعتماد سازی برای خانواده ها و نیز همراهی و پذیرش این خدمات از سوی آنهاست تا نتیجه این فرآیند منتج به اقدامی اساسی در سرویس‌دهی به دور از حادثه و ترافیک‌های چند نوبته در حوالی مدارس شود.