اعتراض معلم ها به بخشنامه آموزش و پرورش
بخشنامه ای که از طرف سازمان مدیریت برای دستگاه های اجرایی صادر شد و به آن ها تکلیف کرد که تنها یک مدرک بالاتر از مدرکی که زمان استخدام توسط فرد ارائه شده است را اعمال کنند، موجب نارضایتی فرهنگیان شد.
به گزارش پارس ، در خبری که چند روز پیش توسط خبرآنلاین منتشر شد، علت این امر را از مدیر کل امور اداری آموزش و پرورش جویا شدیم و او هم توضیحاتی را ارائه کرد.
اما انتشار این خبر، واکنش فرهنگیان و غیرفرهنگیان را در پی داشت. عده ای معتقدند معلم ها نباید از سایر کارمندان مستثنی باشند و این بخشنامه به خوبی برای آن ها هم صادر شده و خود فرهنگیان اعتقاد دارند بالا رفتن سطح علمی آن ها به نفع دانش آموزان و آینده کشور است و باید امتیازات ویژه ای برای این امر قائل شد.
یکی از مخالفان این بخشنامه که از آن بسیار عصبانی است و حتی ضدحقوق بشری می داند می گوید که با صدور این بخشنامه یاد دوره ساسانیان می افتد!
دیگری می گوید: بیچاره معلم ها...درست که دانشگاههای پول بیار مدرک ببر زیاد شد و هر بیسوادی رفت شد ارشد و دکتری درسته آموزش پرورش پول نداره حقوق واقعی ارشد دکتراهاش رو بده اما دلم به حال اونهایی میسوزه که تو این سیستم ناکارآمد با دنیایی سواد دارن زجر می کشن و فکرش رو بکنید طرف معلمه دانشجوی دکتری باشه و بخواد خدمت کنه در همین سیستم با همه ی این سختی ها بعد این خبر رو میشنوه و چه حالی بهش دست میده یا باید بره و خودش رو راحت کنه یا باید بمونه و زجر بکشه در بین همکاران بی فرهنگیش
کاربر دیگری به متعهدین خدمت اشاره می کند و می گوید: مشکل اصلی متعهدین خدمت هستند که مدارکشان دست خودشان نیست و اصلا نمی توانند در دانشگاه ثبت نام کنند چه برسد به اینکه مدارکشان اعمال شود. آقا ما می خواهیم برای دل خودمان درس بخوانیم. سر کار هم کامل می آییم .به شما چه ارتباطی دارد که ما در ساعات شخصی خود چه می کنیم. این بخشنامه وارد حوزه خصوصی زندگی متعهدین خدمت شده و می گوید شما حتی برای دل خودتان هم نمی توانید درس بخوانید.
که البته این نظر واکنش یک کاربر دیگر را در پی دارد. او در جواب این نظر که بحث متعهدین خدمت را پیش کشیده می گوید: شما اون روزی که پول گرفتی و رفتی دانشگاه درس خوندی یه برگه ای رو نخونده امضا کردی، حالا میخوای بزنی زیرش اون روزی که پول میگرفتی و سربازی نرفته کارمند شدی و سابقه برات رد شد واسه دلت نبود؟؟
مخالف دیگری معتقد است که انگیزه دانش اندوزی با این بخشنامه گرفته شده است. او می نویسد: به نظر می رسد این طرح نه اینکه تعلیم و تعلم فرهنگیان و ...را تخصصی نمی کند بلکه انگیزه فراگیری دانش را نیز در بین انان از بین می برد. شاید به گزاف نباشد اگر ادعا شود که طراح این طرح یا از محیط اموزش کاملا به دور بوده و یا این که فهم درستی از فضای اموزشی نداشته؛ زیرا دانش دیگر ولو غیر مرتبط با فضای کاری بیشتر اوقات ایجاد بستر در راستای بهینه سازی می نماید و یا به عبارت دیگر علم به علوم مختلف کدهایی را به دست می دهد که در سایه ان، ان علم مورد نظر و یا ان دانش جوی مورد نظر ارتقا پیدا می کنند و ما می دانیم که ارزش هر تخصص به مسندات علمی ان، ارزش گذاری می شود.
کاربر دیگری که فرهنگی هم هست خودش را با یک کارمند بانک که نیازی به دانش اندوزی ندارد مقایسه می کند و می گوید: عزیز من معلم کارمند بانک نیست که فقط با آشنایی یک نرم افزار حسابداری کارش را انجام دهد و نیازی هم به ادامه تحصیل نداشته باشد معلم نیاز دارد که هر از چندگاهی علمش را به روز کند آن هم در دانشگاه نه بصورت ضمن خدمت, سازمان مدیریت متاسفانه در این بخشنامه اصلا به این موضوع توجه نکرده است نه تنها به معلم باید اجازه تحصیل بدهند بلکه باید این اجازه را هم داشته باشند تا در صورت داشتن شرایط لازم عضو هیئت های علمی دانشگاهها هم شوند متاسفانه در حال حاضر اگر یک فرهنگی مدرک دکترا و شرایط دیگر را هم داشته باشد اجازه خروج از آموزش و پرورش به او داده نمی شود و در صورت خروج سوابقش از بین می رود. واقعا هیچ انگیزه ای برای پیشرفت و ترقی برای معلمان وجود ندارد.
کامنت دیگری مشابه همین نظر را دارد: با سلام و درود فراوان قوانینِ مربوط به ارتباط و شرایط ادامه تحصیل با توجه به نیاز آموزش و پرورش ، قبول ؛ سوال ِ من ِ معلم اینست ؛ اصولا چرا بیش از یک مدرک نباید ارتقا پیدا کنم ؟ آیا واقعا دولت از مقدار بسیار ناچیزی به به حقوق کارمندانش می افزاید ،عاجز است ؟ آیا بی انگیزگی معلمان و تباهیِ نسل آینده این قدر کم ارزش است ؟ من در کارخانه ی عروسک سازی کار نمی کنم که با یک مواد خاصی فقط سر و کارداشته باشم که در صورت نیاز با یک دوره ی ضمن خدمت بتوانم با مواد و تکنولوژی جدید کار کنم ؛ من مهندس ِ انسان هستم ؛ انسانی که هر آن در حال تغییر و تحول است و هر چه حرفه ای تَر باشم باز هم جای تعالی دارد افسوس...
فرد دیگری می گوید اگر می دانست یک روز این طور تصمیم گیری می شود، هرگز پایش را در آموزش و پرورش نمی گذاشت. او می نویسد: بنده با این خیال وارد آموزش و پرورش شدم که شرایط ادامه تحصیل و ارتقای علمی برای معلمان آزاد بود. شاید اگر از این بخش نامه قبلا اطلاع داشتم هرگز پایم به آموزش و پرورش باز نمی شد. بنده آلان در حال تحصیل در مقطع دکترای دانشگاه دولتی هستم. حداقل می توانستند برای سال آینده بخش نامه را زمینه سازی و اجرا کنند. وگرنه باید در مورد افرادی که به تازگی یا قبلا تحصیلات خود را تمام کرده و مدرکشان اعمال شده هم اجرا گردد. گرچه قلبا این امر را نمی پسندم. با توجه به سابقه و سن و سالی که دارم منتظر جای دیگر هم نیستم که بخواهم از آموزش و پرورش خارج شوم. ضمنا اضافه حقوقی هم که بابت ارتقای مدرک به معلمان داده می شود بسیار ناچیز است و بنده به عشق یادگیری، تحصیل می کنم. اما در هر حال نسبت به این بخشنامه اعتراض دارم.
این بخشنامه البته موافقانی هم دارد. یکی از این موافقان می نویسد: اتفاقا بهترین تصمیم آموزش و پرورش در طول تاریخش همین تصمیم است. بایدهم فرهنگیان محترم ناراضی باشند اما غیر فرهنگیان بسیار راضی اند. ماها از سن 18 سالگی آمدیم دانشگاه و بدون هیچ پشتوانه ای تا دکترا درس خوندیم و بیکاریم اما فرهنگیان عزیز که کار و درآمد هم دارند بی دغدغه تا 40 سالگی دکترا هم میگیرند و اگر دلشان خواست فرهنگی می ماندند یا براحتی با حداقل 20 سال سابقه و زندگی که ساخته اند استعفا می دهند و رقبل ماها در استخدام هیئت علمی می شوند و بسیاری مواقع بجای ما هیئت علمی هم می شوند. بقیه وزارت خانه ها هم باید یادبگیرند از آموزش و پرورش. یا کار یا ادامه تحصیل. تازه فرهنگیان محترم قانون مرخصی بدون حقوق را که همزمان با تحصیل باید اجرا می شد با لطایف الحیلی نادیده میگرفتند.
یکی دیگر از موافقان هم می گوید: من هم با نظر شما موافقم. فرهنگیا با خیال راحت در این شرایط که دانشجو دکترا و فوق لیسانس بهترین دانشگاه ها بیکار هستند به شغلشون ادامه میدن و زندگیشون رو میسازن و بعد با خیال راحت میرن در دانشگاه آزاد اون هم در رشته های بدون کنکور ادامه تحصیل میدن و بعد میان جای همین جوان های با استعداد که حقشون خورده میشه رو میگرن. امید وارم این قانون در تمام ادوار دولتی محکم اجرا بشه.
جالب این که در بین نظرات، نظر فرهنگیانی که موافق این طرح هستند هم به چشم می خورد. یکی از این موافقان می نویسد: من به عنوان یک فرهنگی کاملا موافق طرح هستم.چون ادامه تحصیل بیشتر از یک مقطع هیچ تاثیری بر نحوه ی تدریس ندارد.
فرد دیگری که موافق این بخشنامه است به این که معلم ها اگر درس بخوانند تمرکزشان را از تدریس برمی دارند اشاره می کند و می گوید: خیلی کار خوبیه. والله معلما همشون دانشجوی ارشد و دکتری شدن و عوض اینکه تمرکزشونو بذارن روی رشد علمی بچه ها دائم دنبال پیچوندن کلاسها واسه درس خوندن خودشونن. معلم دختر من پارسال سوالای امتحان رو میداد دبیر دیگه ای طرح کنه چون خودش درس داشت و سر جلسات امتحانم حاضر نمیشد. بچه های ما هیچی از زیست شناسیشون نفهمیدن چون خانم دانشجوی ارشد بود.
یک مخاطب موافق دیگر می نویسد: در این شرایط کنونی ایران خیلی هم خوب هست. فرهنگیا با خیال راحت در این شرایط که دانشجو دکترا و فوق لیسانس بهترین دانشگاه ها بیکار هستند به شغلشون ادامه میدن و زندگیشون رو میسازن و بعد با خیال راحت میرن در دانشگاه آزاد اون هم در رشته های بدون کنکور ادامه تحصیل میدن و بعد میان جای همین جوان های با استعداد که حقشون خورده میشه رو میگرن. امیدوارم این قانون در تمام ادوار دولتی محکم اجرا بشه.
با توجه به این که این بخشنامه برای همه دستگاه های اجرایی لازم الاجراست، بعید به نظر می رسد که فرهنگیان از این قاعده مستثنی شوند. این که ادامه تحصیل فرهنگیان در افزایش کیفیت تدریس آن ها موثر است یا از آن طرف، موجب می شود که تمرکزشان را از تدریس بردارند و به درس خواندن اختصاص دهند، چیزیست که کارشناسان و تصمیم گیران حوزه آموزش باید به آن پاسخ دهند.
سلام و عرض ادب
واقعا این بخشنامه عمدا یا سهوا چزء بدترین و کورکورانه ترین بخشنامه و عتیقه ترین بخشنامه ای بود که دیدم
من معلم با 6 سال سابقه که از فوق دیپلم تربیت معلم ارتقا دادم به لیسانس و الان دوس دارم برم دانشگاه و مطالعات تخصصی روی تعلیم و تربیت و آموزش ریاضیات داشته باشم با این بخشنامه دیگه نمیتونم
و از این به بعد هم دانشجویان تربیت معلم هم فقط یک بار حدااکثر تا ارشد میتونن ادامه بدن
واقعا این مسئولین چرا اینطوری میکنن
من واقعا بعد از دیدن این بخشنامه تصمیم این شد که از این آموزش و پرورش برم بیرون و تمام انگیزه های زیبا و دوس داشتنی ام راجع به پیشرفت کاری و تحصیلات عالی از بین رفت و الان بلا تکلیفم که چه کنم
نه میشه ادامه داد نه میشه تحمل کرد
اینطوری میخوایم معلم پویا باشه
همکاران فرهنگی این بخشنامه را میشه اسمشو بخشنامه ی مبارزه با آگاهی و پیشرفت معلمان و نادان نگه داشتنشون و عدم پیشرفتشون گذاشت
کشته شدن انگیزه ها رو به همه معلمان تسلیت میگویم
بخشنامه ی شیطانی بود بنظرم چون من یکی رو خیلی ناامید کرد خیلی بخدا
بهترین روش برای از بین بردن یک کشور چیه مردمشو نا آگاه وبی سواد نگه دارید
واقعا کسی که این بخشنامه رو نوشته ب با سواد و آموزش مخالف بوده ودرکی از فرهنگ نداشته واقعا جای تاسف دارد
متاسفم برای دولتمردان وآنهایی که این بخشنامه نوشتند و تصویب کردند تنها کشوری در جهان که جلوی پیشرفت کارمندانش را گرفته است همین کارها می کنند که بهانه بدست بعضی انسانهای ابلهه مثل احمد شهید می دهند .تا نباشد چیزکی...
مسولین هم خودشان اکثرا از دانشگاه آزاد مدرک گرفتن مثل اون خدا بیامرز که دیپلم داشت اما دکترا گرفته بود.
بي مهري مجلس ودولت به آموزش وپرورش موجب افت بيشترعملكردي وبهره وري معلمان شده وبااين روال انتظار تحول بنيادين درآموزش وپرورش هدفي دست نيافتني خواهدبود
کاملا درسته چون یک معلم باید همون اولش مدرکش بگیره و بعد به فکر تدریس و مطالعه باشد
هرچی به این معلمهابدن بازهم میگن مانداریم.
اشتباه منفی دادم
بیسوادی و استحمار دست خداست . بخشنامه وسیله است .
دیوانه
میگن زمانی در یکی از کشورهای عربی اگه غلامی مشاهده می کرد اربابش کتاب به دست گرفته و مطالعه می کنه و اونو لو می داد به عنوان جایزه آزادش می کردن . اگه محاوره گپ زدم ببخشید بیسوادی و کال پرستی مده . بیسوادی خودش یه تدبیره .
میخوام به اون هایی که موافق این طرح هستند بگم مگه با حقوق معلمی هم میشه زندگی ساخت بیشتر معلم ها شغل دومشان معلمی است و این به خاطر سیستم غلطی هست که در آموزش و پرورش حاکم هست
آگه خود آموزش و پرورش برای معلمان دوره تخصصی بگذاره بهتره تا از این دانشگاهها مدرک بگیرن چون مدرک گرفتن بار علمیشون برای دانش آموزان هیچ بالا نمیبره اگه بالا میبرد چرا این همه معلم لیسانس ودکترا تو آموزش و پرورش ولی روزبروز سواد بچهها پایین تر میاد خود آموزش و پرورش برای معلمان دوره بذاره و براساس آن به حقوق دبیران اضافه کنند ولی مدرک بی ارزش ندن
جناب فانی از زمانی که آمده به بهانه صرفه جویی در دولت (که فقط شامل آموزش وپرورش شده) از سر و دم آموزش و پرورش زده . خصوصی کردن مدارس ، حذف اکثرمدیریت ها و معونت ها در مدارس ، حذف مجتمع های آموزشی و پرورشی که با کلی هزینه ایجاد شده بودند ، استفاده از بازنشسته ها ونیروهای خارج از سازمان و استخدام نکردن نیروهای جوان وبا انگیزه ، سخت تر کردن شرایط ارتقای شغلی تا به تعداد کمتری تعلق بگیرد ، این بخشنامه و .....
واقعاکدام آدم ابله ونادانی این بخشنامه راصادرکرده است؟یعنی چه؟مگرمابیابانگردودرعهدبوق هستیم که تحصیلات تکمیلی نداشته باشیم؟باباجون مامی خواهیم آینده فرزندان این مملکت رابسازیم.مگربابی سوادبودن معلمان می شود؟
یکی ازعلائم ظهور همینه.هیچ چیز بعید نیست برادر فرهنگی.باید ازهمان اول یعنی سوم راهنمایی میرفتیم طلبه میشدیم.نه خبری از ریاضی وغیره بود ونه مدرک.نماز خدارا می خوندیم وحقوق بهتری بامزایای بهتری میگرفتیم
به نظرم این بهترین طرح آموزش پرورشه، فقط عده ای که ضرر کردن شانتاژ میکنن، یه عده ای با روابط یا بی روابط وارد ادارت میشن،با این تز که حالا یه حقوق ثابت داشته باشیم بعدم از فلان دانشگاه فراگیر بی کنکور یا از فلان دانشگاه آزاد فلان شهر مدرک میگیریم! اونایی که میگن این طرح مخالف علم آموزیه معلماست خودشون میدونن سواد ربطی به کلاس نداره و هر کی بخاد میتونه هر چقدر کتاب خواست بخونه و هر عقل سالمی میدونه معلمی که داره ترمی بیست واحد خودش درس پاس میکنه دیگه دغدغه دانش آموز رو نداره. اگه کسی هم ادعا داره که بعد از معلم شدن فهمیده استعدادش رو نتونسته تو کنکور خوب نشون بده و باید ادامه تحصیل بده! وزارت آموزش پرورش به نظرم میتونه صرفا چندتا دانشگاه مطرح دولتی مثل دانشگاه تهران، شریف، بهشتی، فردوسی، صنعتی اصفهان رو مجاز بدونه. و الا بر خلاف خیلی از معلم های شریفمون اندکی هم پیدا میشن که میرن از دانشگاه های آزاد و پیام نور در خلال اشتغالشون با استفاده از حقوق آموزش و پرورش مدارک سطح پایین میگیرن و بعد انتظار ارتقا مدیریتی دارن و الا میشن مخالف سر سخت سیستم و ناراضی میشن که چرا من با مدرک جدیدم باید تو این جایگاه باشم!!
ای عزیزان ای دانش آموزان ای ایرانیان دیگر درس نخوانید درس خواندن جرم است بروید راحت اختلاس کنید دزدی کنید جهان پیشرفت کرد ولی ما هنوز اندر خم یک کوچه ایم ای کاش وزیر ما هم با سواد بود چون این حرف یک آدم بی سواد است
خود تصویب کنندگان این بخش نامه با چه مدرکی استخدام شده بودند؟انسان ها پشت سخنانشان (بخشنامه هایشان!) پنهان هستند تا زمانی که چیزی بگویند ارزش عقلی آنها معلوم می شود.واقعاً متاسفم
آدم این بخشنامه ها را که میبینه حقیقتاٌ میترسه، چه کسی میخواد جوانان این مملکت و نسل انسان ساز و معلم بی سواد باشن چرا به دنبال بی سواد کردن مردم هستن، معلمی با مدرک فوق دیپلم بهتر میتونه به بچۀ اینایی که این بخشنامه رو تصویب کردن درس بده یا کسی با مدرک دکترا؟؟؟؟ چرا با دست خودمان نسل آینده را میخوایم بد بخت کنیم. نکنه آقایون برای حذف رقیب این بخشنامه را آوردن زورشون میاد همه تحصیلات عالی داشته باشن و فقط خودشان باشن
معلمان شاکرند وصابر .(خون دل میخورد آنکس که حیایی دارد ) 21سال صادقانه توام با مطالعه به فرزندان شریف جامعه ام خدمت کردم . مکانیک خواندم اکنون ارشد مکانیک دانشگاه شهرمان آورده معتقدم با برنامه ریزی ومدیریت زمان خیلی خوب میتوان ضمن پرداختن بتدریس مفید ادامه تحصیل هم داد .این نهایت بی انصافی است که در این شرایط نتونی ادامه تحصیل بدی . مسولین تجدیدنظرکنند و
عدالت علوی را اجرا کنند .
سلام.ظاهرادر این وزارتخانه تنها چیزی هایی که اهمیت ندارند معلم و سطح سواد اوست.چیزی که در تمام کشورها اولین رکن سیستم آموزشی هستند.درطرح رتبه بندی قرار بود همکاران آموزشی رتبه بندی شوند ولی معلوم شد همکاران اداری و ستادی از نظر افزایش حقوق در اولویت هستندو میزان افزایش آنها از معلمان بیشتر است.حالا هم نوبت مدارک تحصیلی معلمان شده است .
به نظر من هم که یک فرهنگی هستم طرح خوبیه چون دیگه تمام هم و غم یک معلم نمیشه درس ودانشگاه و امتحانات خودش تازه مدرک بالاتر هم خیلی دلیلی بر تدریس بهتر نیست اگه هم میخواهید سوادتان رو بالا تر ببرید امروزه اینترنت در دسترس هست
واقعا متاسفم
واقعا زشته یه همچین بخشنامه ای رو ارسال کردن یعنی معلم حق نداره ادامه تحصیل بده و پیشرفت کنه .اقای فانی به نظرم اصلا سواد نداره