~~به گزارش پارس ، به خبرگزاری فارس مرتضی رئیسی معاون وزیر و رئیس سازمان نوسازی توسعه و تجهیز مدارس کشور امروز در نشست خبری «دومین نشست رهبران مدرسه ایمن» که در محل این سازمان برگزار شد، اظهار داشت: دومین اجلاس رهبران مدرسه ایمن 12 و 13 مهر در جمهوری اسلامی ایران و به میزبانی وزارت آموزش و پرورش برگزار می‌‌شود.

وی با اشاره به برنامه‌های ایمن افزود: در 12 مهر قرار است شرکت‌کنندگان از 23 کشور و 9 نهاد بین‌المللی از تعدادی مدارس که مقاوم سازی یا تخریب و بازسازی به وسیله منابع خیرین و دولتی شده‌اند، بازدید کنند.

رئیسی ادامه داد: بعد از ظهر یکشنبه نیز اقدامات جمهوری اسلامی نیز پس از تصویب قانون بازسازی و مقاوم‌سازی مدارس فرسوده که در سال 85 صورت گرفت و اقداماتی که برای افزایش ایمنی مدارس انجام شده است، به صورت گزارشی ارایه شود.

معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش یاد آور شد: روز رسمی اجلاس 13 مهر است که در آن مقامات و وزرایی از کشورهای مدعو و معاونین وزرا و مدیران ارشد 23 کشور و 9 نهاد بین‌المللی که وابسته به سازمان ملل هستند حضور دارند که تاکنون تعداد 46 مقام مسئول قطعی شده است.

وی با بیان اینکه در این اجلاس که دومین اجلاس در سطح جهان است درخصوص 3 مولفه اساسی افزایش ایمنی مدارس بحث می‌شود، خاطر نشان کرد: در نهایت پس از بررسی نقشه راه برنامه اجرایی کشورهای مختلف در خصوص ایمنی مدارس بحث خواهد شد تا تصمیم جهانی در این خصوص گرفته شود.

* افزایش ایمنی مدارس از یک سوم به دو سوم

رئیسی با اشاره به اینکه بر اساس بررسی صورت گرفته برای افزایش سطح ایمنی مدارس سه مولفه وجود دارد، افزود: این مولفه‌ها شامل تأمین زیرساخت‌ها، فضا و تجهیزات ایمن است که ایران گام‌های بلندی برداشته است و در سال 85 و براساس مصوبه مجلس هفتم، ایمنی مدارس از یک سوم به دو سوم افزایش پیدا کرده است.

معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش، دومین مؤلفه را آموزش مسایل ایمنی به همه عوامل مدرسه شامل دانش‌آموزان، مدیران و معلمان و سایر افراد مدرسه بشمرد و گفت: سومین مؤلفه بحث مدیریت بحران است که یک مؤلفه اساسی است.

وی تصریح کرد: در اجلاس تهران در خصوص اقدامات عملی که کشورهای مختلف انجام داده‌اند یا در برنامه آموزشی آنها و تعهدات کشورها در خصوص این موضوع مهم بحث می‌شود و ایران در خصوص خدمات مشاوره و خدمات فنی به کشورها با توجه به تجربیات عملی در 9 سال گذشته به خصوص در مقاوم سازی و بهسازی لرزه‌ای ساختمان‌ها که تجربه داریم و آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌هایی تولید کردیم، ارائه گزارش خواهد داشت.

رئیسی اضافه کرد: در این اجلاس دستیار ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور کاهش حوادث و بلایا به مدت دو روز حضور دارد و هدایت و رهبری این اجلاس را برعهده خواهد داشت و این 23 کشور شرکت‌کننده از همه قاره‌ها حضور دارند.

معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش در خصوص اینکه آیا دیدارهایی بین کشورهای خارجی با وزیر آموزش و پرورش نیز انجام می‌گیرد، گفت: ملاقات‌های دو جانبه نیز پیش‌بینی شده است و دیدارهایی نیز علاوه بر وزیر آموزش و پرورش نیز با سایر وزرا صورت می‌‌گیرد و آنچه خروجی این اجلاس بین‌المللی است، توصیه‌ها و الزاماتی است که همه کشورها خواهند پذیرفت و منجر به یک سند بین‌المللی می‌شود که کشورها بر روی آن توافق کرده‌اند.

وی در خصوص تعداد مدارسی که در 9 سال گذشته نوسازی شده‌اند، افزود: بر اساس قانون مجلس هفتم که 4 میلیارد دلار به قیمت سال 1385 برای مدارس تخریبی و جایگزینی مدارس جدید با آن و یا مدارسی که با استاندارهای ایمنی فاصله دارند، مشخص شد؛ در حقیقت بزرگترین اقدام ایران برای ایمنی مدرسه بود که به تصویب رسید.

* تا کنون دولت ایران 5 میلیارد و 500 میلیون تومان برای تخریب و بازسازی مدارس هزینه کرده است

معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش گفت: تا امروز فقط بر اساس مصوبه اشاره شده، دولت ایران 5 میلیارد و 500 میلیون تومان برای این پروژه عظیم یعنی تخریب و بازسازی مدارس هزینه کرده است.

وی با بیان اینکه ایران بیش از 4.8 میلیارد دلار صرف افزایش ایمنی مدارس در طی 9 سال گذشته کرده است، افزود: بیش از 66 هزار کلاس را برای مقاوم سازی مطالعه کرده‌ایم تا روش‌های مقاوم‌سازی برای آنها اجرا شود که از این تعداد 29 هزار کلاس به مرحله اجرای مقاوم سازی رفته و مقاوم سازی شده است.

رئیسی گفت: برای تخریب و بازسازی بیش از 64 هزار کلاس به مرحله اجرای مقاوم‌سازی رفته است که حدود 60 هزار کلاس درس کاملاً با استانداردهای امروز ساخته شده و تحویل آموزش و پرورش شده است؛ مطالعه ایمن‌سازی 7 میلیون متر مربع فضای آموزشی انجام شده که 2 میلیون و 600 هزار متر مربع مقاوم سازی کرده‌ایم و بیش از 8 میلیون متر مربع نیز تخریب‌ و بازسازی کرده‌ایم که 90 درصد آن به پایان رسیده است و در مجموع 11 میلیون متر مربع فضای آموزشی بازسازی و مقاوم سازی شده است که عمده کار دست دولت و کمک‌های خیرین بوده است.

وی با بیان اینکه 90 درصد اعتبارات عمرانی وزارت آموزش و پرورش در راستای ایمنی مدارس صرف می‌شود، گفت: امسال اعتبار خوبی برای ایمن‌سازی مدارس در آتش‌سوزی تخصیص داده شده است.

* 64 هزار کلاس درس در سال 93-92 به سیستم گرمایشی استاندارد مجهز شده است

معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: 64 هزار کلاس درس در سال 93-92 را به سیستم گرمایشی استاندارد مجهز کرده‌ایم و امسال نیز 40 هزار کلاس به سیستم گرمایشی استاندارد تجهیز می‌شود که اولویت با مناطق محروم و برف‌گیر است و همه تلاش وزارت آموزش و پرورش در بخش عمرانی، افزایش سطح ایمنی مدارس است که آموزش دانش‌آموزان،‌اولیا و خانواده‌ها نیز مهم است.

رئیسی با بیان اینکه در روستا درصد مدارس تخریبی کمتر است و این درصد در شهرها بیشتر است، گفت: کشورهای شرکت‌کننده در این اجلاس می‌توانند تجربیات خود را انتقال دهند و موضوع مهم توسعه ضوابط و دستورالعمل‌هاست که در ایران این کار صورت گرفته و اسنادی که در ایران تهیه شده است منبعث از علمی‌ترین و به‌روز‌ترین تحقیقات است.

وی در خصوص مسایل آموزشی ایمنی در کتاب‌های درسی گفت: باید در کتاب‌های درسی مسایل ایمنی و زلزله کار شود البته کارهایی صورت پذیرفته و باید جدی‌تر انجام شود.

معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: در بخش ایمنی فیزیک مدارس، ایران پیشرفت زیادی داشته و می‌تواند تجربیات خود را در اختیار دیگر کشورها قرار دهد و امیدواریم خروجی این اجلاس بین‌المللی سندی باشد که به نام جمهوری اسلامی ایران ثبت شود.

وی با بیان اینکه در اجلاس اول مدرسه ایمن که در سال گذشته برگزار شد 15 کشور حضور داشتند، گفت: تعداد شرکت‌ کننده‌ها در اجلاس تهران نسبت به اجلاس اول 70 درصد رشد داشته است.

رئیسی با بیان اینکه در سال 94 در بخش اعتبارات ملی 1340 میلیارد تومان اعتبارات مصوب داریم که 90 درصد آن تخصیص پیدا کرده است و اعتبارات عمرانی امسال وزارت آموزش و پرورش 2100 میلیارد تومان خواهد بود، گفت: امسال ایران فقط برای ایمن‌سازی مدارس 350 میلیون دلار هزینه خواهد کرد.