~~به گزارش پارس ، به نقل از خبرگزاری مهر علی تیموری با بیان اینکه مدیر عامل موسسه تخصصی مطالعات پلنگ آسیایی، طبق موعد مقرر برنامه ملی را به منظور بررسی های نهایی به سازمان حفاظت محیط زیست، ارایه داده است، افزود: در تهیه و تدوین این برنامه ادارات کل حفاظت محیط زیست استانهای کشور و تعداد ۸ دفتر ستادی دیگر شامل دفتر تنوع زیستی و حیات وحش، دفتر آموزش و مشارکتهای مردمی، یگان حفاظت، دفتر زیستگاه ها و امور مناطق، اداره کل پشتیبانی، فنی و مهندسی؛ دفتر موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی، مرکز امور بین الملل و کنوانسیونها، اداره کل روابط عمومی مشارکت داشته اند.

 

علی تیموری اظهار داشت: به طور کلی رویکرد متفاوتی در مراحل تدوین این برنامه اعمال شده است و از آن جمله می توان به سطح مشارکتی اجرای مراحل برنامه ریزی و همچنین یکپارچه بودن این برنامه اشاره کردکه فراتر از برنامه ریزی استراتژیک است که به صورت معمول انجام می شود.

 

وی با بیان اینکه از سال ۱۳۹۱، بیش از ۳۰ برنامه در سطوح مختلف و در راستای مراحل مرتبط با تهیه و تدوین این برنامه عملیاتی انجام شده است، افزود: با ۵۷ مرکز علمی و دانشگاهی جهت اعلام ظرفیتهای اجرایی به منظور اجرای مشارکتی این برنامه مکاتبه شد که تعدادی از دانشگاه ها در این خصوص، اعلام آمادگی و همکاری کردند.

وی یاد آور شد: ساز و کار مناسبی نیز جهت مشارکت فعال گروه های مردم نهاد از مناطق مختلف از سراسر کشور در مراحل اجرایی در نظر گرفته شده است.

تیموری تصریح کرد: ساختار مدیریتی ارایه شده در این برنامه، به روش کمیته مدیریتی می باشد که تحت حمایتهای فنی و نظارت دو کمیته مجزا و با عنوان کمیته فنی و کمیته راهبردی- نظارتی قرار دارد که با سایر برنامه ها متفاوت است.

وی با تاکید بر اینکه همه اقدامات و تلاش های هدفمند و بلند مدتی که برای تدوین این برنامه صورت گرفت برای مطابقت با شرایط این گونه در ایران و وضعیت موجود است، اظهار داشت: این سازمان مصمم است با همکاری و مشارکت طیف وسیع ذی اثران بر وضعیت این گونه در کشور، شرایطی را فراهم کند تا مطابق سند تدوین شده، پلنگ ایرانی در گستره پراکنش وسیع آن در زیستگاه های مطلوب، پهناور و پیوسته و دارای فراوانی مناسب گونه های طعمه و با جمعیتی پایدار در هماهنگی با جوامع محلی زیست کند.