به گزارش پارس ، به نقل از خبرگزاری فارس مراسم مهر پایداری «تجلیل از خانواده‌های شهدا و ایثارگران آموزش و پرورش منطقه 6 تهران» امروز با حضور علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش و اسفندیار چهاربند مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران در باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد.

وزیر آموزش و پرورش در سخنانی با اشاره به نقش آموزش و پرورش در پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس اظهار داشت: آموزش و پرورش چه در قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در حرکت‌ آفرینی برای زمینه‌سازی پیروزی انقلاب و چه بعد از آن، نقش مداومی در 13 آبان 57 و 17 شهریور و حرکت‌هایی که در مدارس با هدایت معلمان صورت گرفته است، داشته است.

وی ادامه داد: در دوران دفاع مقدس 550 هزار اعزام دانش‌آموز و 90 هزار اعزام همکاران آموزش و پرورش، این وزارتخانه را در راس دستگاه‌ها در حراست از انقلاب قرار داده است.

فانی با بیان اینکه وزارت آموزش و پرورش با شناخت موقعیت خود در کلیت انقلاب سعی در انجام وظیفه داشته است، افزود: در دوران دفاع مقدس، مجتمع‌های آموزشی رزمندگان در جبهه و پشت آن فعال بوده‌ است که این انگیزه بیشتری برای حضور دانش‌آموزان در جبهه‌ها ایجاد کرد.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به تشکیل مجتمع‌های آموزشی برای همسران شهدا، آن را اقدامی ارزشند برشمرد و گفت: این اقدام در دوران دفاع مقدس و پس از آن توسط آموزش و پرورش انجام شد و تأسیس مدارس شاهد به دنبال فرمان 6 فروردین سال 65 حضرت امام (ره)، اقدام موثری بود که آموزش و پرورش انجام داد.

وی تصریح کرد: تشکیل ستاد جنگ وزارت آموزش و پرورش که بنده مسئولیت آن را برعهده داشتم، خاطرات زیادی برایم به جا گذاشت و یکی از موضوعات در سال‌های 65 تا 67 زمانی که مسئولیت داشتم هنگامی بود که بمباران به شهر تهران نیز رسید و این سوال در ستاد جنگ مطرح بود که آیا اعلام کنیم مدارس تعطیل است یا خیر.

فانی یادآور شد: مشکلات فراوانی با تعطیلی مدارس به وجود می‌آمد و در آن ستاد به این نتیجه رسیدیم که اختیار را به خانواده‌ها بدهیم و اعلام کنیم مدارس دایر بوده و کادر در آن حضور دارند اما حضور دانش‌آموزان اختیاری است.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به مدیریت خود در کردستان گفت: شعاری در کردستان داشتیم که همه روز اول مهر است و خاستگاه این شعار در سال‌های 60 تا 64 بود که تعداد قابل توجهی از روستاها در اختیار ضد انقلاب بوده و جاده‌ها فقط از 8 صبح تا 4 عصر در اختیار ما بود و به عنوان آموزش و پرورش، مدارسمان فعال نبود و ضد انقلاب و کومله در آنجا کار سربازگیری را انجام داده و کارت پایان خدمت می‌دادند و حتی مدارسی ایجاد کرده و کارنامه صادر می‌کرد.

وی اضافه کرد: بنده اعلام کردم هر روزی که نیروهای ما روستاها را پاکسازی می‌کردند فردای آن روز مدرسه راه‌اندازی می‌شد و به این خاطر می‌گفتیم در کردستان هر روز سال، اول مهر است.

فانی خاطر نشان کرد: امروز رسالتی که آموزش و پرورش برای خود قایل است ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهیدان است و در سال تحصیلی 94-93 حدود 650 هزار دانش‌آموز در قالب اردوهای راهیان نور از جبهه‌های جنوب و غرب بازدید کردند و امیدوارم همکاران در 105 هزار و مدرسه و 13 میلیون دانش‌آموز بتوانند به نحو احسن این تکالیف‌ را انجام دهند.