~~به گزارش پارس ، به نقل از خبرگزاری فارس معصومه ابتکار در مراسم گرامیداشت روز دریانوردی، ایمنی و حفاظت محیط زیست دریایی و صنعت بیمه که در محل پارک پردیسان در حال برگزاری است،‌ با تبریک هفته دریانوردی و تسلیت بابت فاجعه‌ای که در منا اتفاق افتاده است، گفت: دریاها علاوه بر اینکه از ذخایر ارزشمند کره زمین محسوب می‌شوند اقلیم را مدیریت می‌کنند و تولید اکسیژن را بر عهده دارند.

وی ادامه داد: علاوه بر جابه‌جایی میلیون‌ها نفر تغذیه جمعیت زیادی را نیز بر عهده دارند و منزل هزاران گونه خارق‌العاده دریایی هستند و خدمات فوق‌العاده‌ای را برای بشر عرضه می‌کنند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: اما متأسفانه دریاها وضعیت مناسبی ندارند و حالشان خوب نیست، می‌توان برای آنها به صدا درآمده است. این مناسبت‌ها فرصتی برای تجدید نظر در مدیریت منابع آب و سواحل و ورودی فاضلاب‌ها و پساب‌ها به داخل دریاها است.

ابتکار افزود: وضعیت کنونی دریاها انسان را نگران می‌کند و آنقدر نگران‌ شده‌ایم که یکی از اهداف 17‌گانه توسعه پایدار که در مجمع عمومی سازمان ملل تصویب رسید در بند 14 این سند به دریاها اشاره شده است و تصریح می‌کند که حفاظت و استفاده پایدار از دریاها و منابع دریایی از جمله راهکارهای رسیدن به توسعه پایدار است و این نشان دهنده اهمیت دریاها است.

وی خاطر نشان کرد: به این منظور باید برنامه‌ریزی‌های فرابخشی با نگاهی جامع و آینده‌نگر داشته باشیم و انتظار داریم در برنامه ششم توسعه این راهکارها دیده شود تا بتوانیم همپای کنوانسیون‌های جهانی مانند کنوانسیون کویت و کنوانسیون تهران بتوانیم حضور مناسبی برای کاهش آسیب‌ها و‌آلودگی دریاها داشته باشیم.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت:‌ اگر دریاها آسیب ببینند جمعیتی که در سواحل دریاها زندگی می‌کنند معیشت، سلامت و زندگی‌اشان که به این دریاها بسته است به خطر می‌افتد و این موضوع آسیب اجتماعی و اقتصادی به دنبال دارد.

ابتکار افزود: اخیراً مطالعه‌ای انجام شده است که در اقیانوس هند غربی فقط خدمات اکوسیستمی بالغ بر 25 میلیارد دلار تخمین زده شده است که شاید اگر این خدمات را در منطقه خلیج فارس تخمین بزنیم چندین برابر این مبلغ باشد. بنابر این لازمه آن برنامه‌ریزی جدی است که در بحث مدیریت سواحل و کاهش میزان آلاینده‌هایی که وارد دریاها می‌شود دولت یازدهم اقدامات خوبی را در این زمینه انجام داده است.

ابتکار افزود: امیدواریم به زودی بتوانیم نتایج این اقدامات را اعلام کنیم. از جمله برنامه‌های مشخص این سازمان ارزیابی زیست محیطی است که رصد و پایش و برنامه‌‌ریزی برای مدیریت این سواحل بسیار مهم است.

وی خاطر نشان کرد:‌ مدیریت مناطق حفاظت شده از نظر ما از اهمیت بسیاری برخوردار است و تقریبا در تمام استان‌ها تفاهم‌نامه اجرایی برای حفاظت از دریاها امضا شده است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت:‌ بر اساس برنامه‌ریزی‌ها باید تا سال 2020، 10 درصد از سواحل ساحلی خودمان را تحت حفاظت قرار دهیم که تا کنون تنها 3 تا 4 درصد را تحت حفاظت قرار داده‌ایم و باید بحث ارزیابی کمی مناطق حفاظت شده در بلندمدت در دستور کار قرار گیرد.

وی ادامه داد: اخیراً‌ چندین پروتکل و آئین‌نامه اجرایی را تصویب کرده‌ایم و تلاشمان این است که بتوانیم مشکلات محیط زیست دریایی را به بهترین شکل ممکن حل کنیم.