به گزارش پارس ، به نقل از خبرگزاری فارس حجت الاسلام والمسلمین سید علی قاضی عسکر در مراسم برائت از مشرکین در صحرای عرفات، گفت: کلمه برائت ریشه در قرآن دارد و به حدی دارای اهمیت است که سوره‌ای در قرآن کریم با نام برائت نازل شده است.

وی با بیان اینکه در 20 سوره قرآن ماده برائت و مشتقات آن 30 بار تکرار شده است افزود: مفهوم برائت یعنی اجتناب از مشرکان و دشمنان اسلام و قطع پیوند با آنها به منظور بازداشتن آنان از سوءاستفاده از جوامع اسلامی است.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت به اهداف برائت اشاره کرد و اظهار داشت: در مسئله برائت چند هدف متصور و قابل مشاهده است که عبارتند از شفاف سازی مواضع اسلام و مسلمانان به این معنا که مسلمانان به این وسیله مواضع خودشان را برای دنیا تبیین و شفاف سازی می‌کنند.

وی در این زمینه افزود: هدف دوم اعلام هویت مستقل اسلامی و هدف سوم نفی باورهای غلط و سلطه جویانه دشمنان اسلام است.

حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر با بیان اینکه هدف بعدی در مسئله برائت انجام وظیفه امر به معروف و نهی از منکر و در نهایت تبیین مرز خودی و غیرخودی است، خاطرنشان ساخت: وقتی به پیشینه برائت در قرآن کریم دقت کنیم می‌بینیم که این مسئله به زمان حضرت نوح(ع) برمی‌گردد و این مسئله بدعت نیست که برخی آن را عنوان می‌کنند.

وی با تأکید بر اینکه حضرت هود (ع) نیز حسب فرمایش قرآن می‌گوید من خدا را شاهد می گیرم شما هم شاهد باشید که من از مشرکان بیزارم و از کردارشان متنفرم، گفت: حضرت ابراهیم (ع) رسما با بیان اینکه من از آنچه که می‌پرستید بیزارم اعلام برائت کرد.

امیرالحاج ایران با بیان اینکه این موارد نشان می‌دهد که برائت یک مسئله قرآنی است، گفت: اقدام ما عمل به سنت پیامبر اکرم(ص) است.

وی همچنین با بیان اینکه حضرت محمد (ص) روز دهم ذی الحجه به حضرت علی (ع) می‌فرماید که آیاتی از سوره برائت را قرائت کند که آن حضرت نیز 13 آیه از سوره برائت را قرائت می‌کند این عمل حجتی است تا ما به این عمل سیاسی اقدام کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر با بیان اینکه مکه مرکز هدایت و بهترین مکان برای اعلام برائت از مشرکان و دشمنان است خطاب به حاضران، گفت: شما دلاورمردان و شیر زنان ایران اسلامی امروز برای اجرای دستور امام راحل و مقام معظم رهبری با لباس احرام در بهترین شرایط گردهم آمده‌اید تا به سیره انبیا و اولیا عمل کنید.