به گزارش پارس ، به نقل از خبرگزاری فارس صدای مشاور سلامت خبرگزاری فارس برای ارتقای سطح دانش سلامت مردم جهت حفظ و مراقبت از سلامت جسمی و روانی خود، مطالب آموزشی را منتشر می‌کند،‌ همچنین به پرسش‌های مطرح شده از سوی شهروندان در این زمینه پاسخ می‌دهد.

هموطنان می‌توانند هر گونه پرسش و ابهامی درباره مسائل و مشکلات جسمی و روانی خود را در تماس با شماره تلفن 02188911667 یا ایمیل moshaversalamat@farsna.net مطرح کرده و پاسخ‌های خود را از طریق صفحه «مشاور سلامت خبرگزاری فارس» دریافت کنند.

عوامل موثر بر بیماری‌های لثه

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان  بهزاد هوشمند؛ رئیس انجمن پریودنتولوژی ایران، گفت: هرچند عادات غلط بهداشتی و غذایی به‌ویژه نبود سبک صحیح و سطح تغذیه‌ای نامناسب و نیز مصرف سیگار و الکل را از عوامل اصلی ابتلا به بیماری‌های دهان و دندان است، اما در حال حاضر در جامعه ما مهم‌ترین عامل بالا بودن شاخص بیماری‌های لثه، پایین بودن فرهنگ بهداشت عمومی مردم و سبک نادرست زندگی آنان است.

وی ادامه داد: 75 درصد بیماری‌های حوزه سلامت که شامل بیماری‌های دهان و دندان نیز می‌شود به شاخص‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی مربوط است، زیرا همان‌طور که می‌دانیم، امروزه «سلامت» به مفهوم سلامت جسمانی، روانی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی تعریف می‌شود.

رئیس انجمن پریودنتولوژی ایران از استرس‌های اجتماعی و تنش‌های روانی به‌عنوان دیگر عوامل بالا بودن آمار بیماری‌های لثه و دهان اشاره و تصریح کرد: ازآنجا که این تنش‌ها روی رفتار اجتماعی اثرگذار است و سبب تغییر سبک زندگی می‌شود، روی شاخص‌های سلامت به‌ویژه سلامت دهان و دندان اثر مستقیم برجای می‌گذارد.

وی گفت: ناسالم بودن سبک زندگی از یک‌سو و از سوی دیگر مدیریت ناصحیح در حوزه سلامت دهان و دندان سبب شده که نه‌ تنها شاخص‌های سلامت دهان و دندان طی سال‌های اخیر بهبود نیابد، بلکه باعث شده است که طی 15 سال اخیر این شاخص‌ها بدتر نیز بشود تا جایی که آمار مبتلایان به بیماری‌های دهان و دندان نسبت به گذشته افزایش‌یافته است.