به گزارش پارس ، به نقل از خبرگزاری فارس مردم غرق در شادی به خاطر حلول ماه شوال و پایان یک ماه عبادت بودند که ناگهان غرق در سیلاب حاصل از بارندگی شدند و هنوز غم‌شان از یاد نرفته بود که این بار در آخرین روزهای شهریور تابستان‌شان از هر زمان دیگری غم‌بار تر شد و باز با بارش بارانی کوتاه اما شدید چند نفری دیگر را غرق در سیلاب دیدند.

بررسی جغرافیای ایران این نکته را نمایان می‌کند که خسارات ناشی از سیل کمتر از زلزله نبوده و عدم چاره اندیشی نسبت به اثرات آن می‌تواند خسارات جانی و مالی بسیاری را در آینده بر جای بگذارد.

تغییر بستر رودخانه و تخریب سدها و آب بندها در اثر بارش شدید باران در یک منطقه جغرافیایی عامل اصلی سیل است.

کشورمان به سبب دارا بودن موقعیت کوهپایه‌ای و آب و هوای خشک و نیمه خشک، اگر چه در مقایسه با سایر کشورها مقدار بارش در آن کم بوده، اما از یک طرف بارش‌های مقطعی با شدت و دبی سریع و در دیگر سو طبیعت خشک باعث ایجاد روان آب‌ها و در صورت ادامه بارش منتج به سیلاب و در پی آن ویرانی منابع کشاورزی می‌شود.

عدم نظارت صحیح بر منابع طبیعی عامل موثری در تخریب محیط زیست است که خود سبب افزایش روز افزون خسارات ناشی از سیل می‌شود.

بلایای طبیعی قدرتی بسیار فراتر از توانایی انسان دارند ولی با این اوصاف انسان دارای امکان چاره اندیشی در برابر آن بوده و می‌تواند برای کاهش بلایای آن بکوشد.

از این رو واکنش انسان در مقابل توان بالای تخریب بلایای طبیعی می‌تواند در بلند مدت با برنامه ریزی و اقدامات متناسب با آن در برهه‌های قبل، همزمان و بعد از بلایا به اجرا در آید.

مدیریت مناسب نقش تعیین کننده‌ای در کاهش تلفات جانی، تخریب ابنیه و خسارت های مالی دارد که در این راستا شناسایی مناطق بلاخیز و ارایه راهکارهای لازم در زمان متعارف می تواند در هدایت برنامه مسمر ثمر باشد.

اما نکته‌ای که تا حد زیادی در نگاه مسئولین مغفول مانده، سیل و تدبیر برای کاهش اثرات مخرب آن است. رئیس جمهور محترم در مراسم گرامی‌داشت هفته محیط‌ زیست گفته بود که «باید تحریم‌ها رفع شود تا مشکل آبِ خوردن مردم حل شود»

این گفته رئیس جمهور تصوری را در اذهان متبادر می‌کند که در دوران پسا تحریم مشکلات سیل هم از بین خواهد رفت تا در یک پروسه دو ماهه شاهد از دست دادن جان تعداد زیادی از هموطنانمان به خاطر سیلاب نباشیم.