~~اگر به آمار موجود درباره افراد سیگاری و تعداد ته‌سیگارهایی که در طول سال بر زمین انداخته می‌شوند توجه کنیم، متوجه خواهیم شد که آمار بسیار عجیبی در این‌باره ارائه شده است. از میان ۷۵ میلیون ایرانی، ۱۵ میلیون نفر سیگاری هستند که سالانه ۳۷۱ هزار عدد که معادل ۴۳۰ کیلوگرم ته‌سیگار است را زیر پاهایشان له می‌کنند. در فیلتر باقیمانده از سیگارهای دودشده، مواد سمی و فلزات سنگین خطرناک دیگری چون نیکوتین، سرب، مس و کروم هم وجود دارد که در یک بسته متشکل از ۱۲ هزار الیاف پلاستیکی در هم تنیده مانند استات سلولز و تجزیه‌ناپذیر جاسازی شده‌اند.

موادی که سالانه سبب مرگ میلیون‌ها پرنده و آبزیان ساکن در تالاب‌ها، دریاچه‌ها، رودخانه‌ها و دریاهای آزاد می‌شوند. چرخه شومی که البته در زنجیره غذایی در نهایت به انسان هم بازمی‌گردد.

فیلتر سیگارهایی که در فضای باز بر زمین انداخته می‌شوند به مرور زمان تجزیه می‌شوند و سموم آن در سطح فضا پراکنده می‌شود و ایجاد عارضه می‌کند. خطر ابتلای افراد به عوارض مختلف ناشی از استشمام سموم موجود در ته‌سیگارها به‌ویژه در اماکنی بیشتر می‌شود که پیش‌تر افراد زیادی با تجمع در آن مکان‌ها سیگارکشیده باشند و در نتیجه فیلترهای زیادی روی زمین باقی‌مانده و سموم آن باتجزیه تدریجی در فضا متصاعد شده باشد. عوارض سموم فیلتر سیگار بیشتر متوجه ریه و سفت شدن مجاری انتهایی این بافت تنفسی است.

از این رو، دو سازمان مردم نهاد در نظر دارند در قالب سلسه برنامه‌های محیط زیستی برنامه‌ای با عنوان جمع آوری فیلترهای سیگار از سطح پارک‌ها اجرا کند. فیلترهای سیگاری که علاوه بر نازیبایی محیط، همانطور که گفته شد، ضررهای جبران ناپذیری برای محیط زیست و آب‌های زیرزمینی دارند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام  علاقه مندان می توانند به سایت nikihayekouchak.tehranpeacemuseum.org مراجعه کنند.