به گزارش پارس ، به نقل از خبرگزاری فارس رضا ملک‌زاده در نهمین کنگره ملی دانش اعتیاد اظهار داشت: اثر تریاک بر روی طول عمر و ایجاد و شناخت آن به عنوان عامل خطر در بیماری‌هایی همچون سرطان و مشکلات قلب و عروق مورد بررسی قرار گرفته است.

وی افزود: تریاک در قرن‌های گذشته ماده‌ای به شمار می‌رفته که افراد را سرحال کرده و برخی مواقع دارو محسوب می‌شد، ولی از قرن گذشته مصرف آن در کشورهای دنیا محدود شد و تأثیرات آن بر روی مرگ و میر و بیماری‌ها مورد بررسی قرار گرفت.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به اینکه طبق مطالعات انجام گرفته در سال 1970 در شمال ایران، میزان شیوع سرطان در شمال شرق از جمله مناطقی همچون گنبد بیشتر بود که براساس مطالعات، این مسئله در ارتباط با مصرف تریاک قرار داشت.

ملک‌زاده ادامه داد: طبق تحقیقات انجام شده و سه مطالعه در سال 1970، شانس ابتلا به سرطان مری و مثانه در افرادی که اعتیاد به تریاک داشتند، بسیار زیاد بود.

وی با بیان اینکه مطالعات مربوط به تأثیر تریاک بر سرطان و بیماری‌های قلب و عروق در نقاط مختلفی از جهان انجام شده است و نشان می‌دهد که تریاک تأثیر زیادی بر کاهش سلامتی بدن دارد، افزود: شانس مرگ و میر در افراد معتاد دو برابر سایر افراد است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با تأکید بر اینکه تریاک عوارض جدی بر سلامت جامعه دارد، تصریح کرد: سکته قلبی، مغزی، بیماری‌های تنفسی و انواع سرطان با مصرف تریاک افزایش می‌یابد.

وی در ادامه از انجام مذاکراتی با WHO خبر داد و گفت: در آینده تأثیرات تریاک بر عامل سرطان به صورت شفاف مشخص می‌شود، ولی این مسئله نیز که چرا برخی مردم با مصرف تریاک همیشه به آن وابسته می‌شوند نیز مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی افزود: مطالعات نشان می‌دهد تفاوت ژنتیک افراد در وابسته شدن آنها به مصرف مواد مخدر مؤثر است. در حال حاضر در حال تحقیق مطالعاتی و ژنتیکی در این زمینه هستیم که چه مشخصات بیولوژیکی سبب اعتیاد می‌شود.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به اینکه با مشخص شدن عوامل بیولوژیکی گرایش به مواد مخدر بهتر می‌توان در مسئله اعتیاد ورود یافت و در پیشگیری اقدام کرد،گفت: امیدواریم در آینده نزدیک بتوانیم نتایج مطالعات ژنتیکی وابستگی به مواد مخدر و اعتیاد را اعلام کنیم.