میرباقری خبر داد؛
آغاز مطالعات بر روی مصرفکنندگان قلیان در کشور

رئیس مرکز امور اجتماعی وزارت کشور اعلام کرد: گروهی مأمور شده تا بر روی مصرفکنندگان قلیان در کشور مطالعه کنند.
به گزارش پارس ، به نقل از خبرگزاری مهر، صبح سهشنبه هفتاد و ششمین جلسه شورای اجتماعی کشور به ریاست دکتر میرباقری،قائم مقام وزیر کشور در امور اجتماعی برگزار شد.
وی پس از پایان جلسه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه موضوع آمار مصرفکنندگان مواد مخدر و الکل در این جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت، گفت: اعداد و ارقام و گزارشها نشان میدهد که یک میلیون و ۳۵۰ هزار معتاد در کشور داریم، اما وزارت بهداشت میگوید این آمار دو میلیون نفر است و یک تفاوت ۴۰ درصدی میبینیم؛ برای همین تصمیم گرفتیم بررسیهای دقیق انجام داده و با روشهای مختلف به یک فرآیند کامل و جامع در ارائه آمارها در این حوزه داشته باشیم.
قائم مقام وزیر کشور در امور اجتماعی موضوع بعدی جلسه امروز را کودکان کار عنوان کرد و گفت: با توجه به تعریفی که از کودک کار داریم، متاسفانه سازمانهای جهانی و یونیسف، کودک کار و کودک اشتغال را با هم در ایران تعریف کرده و در آمارهای خود اعلام کرده است میلیونها کودک کار در ایران داریم؛ در حالی که اگر کودکی در اوقات فراغت از تحصیل در مزرعه یا مکانی کار کند، کودک کار نیست و منظور از کودک کار، کودکی است که ترک تحصیل کرده و برای امرار معاش خانواده، کار میکند که با این استدلالات، وزارت کار توانسته است یونیسف را متقاعد کند که این آمار زیر ۱۵۰ هزار نفر است.
میرباقری به شهروندان کشور هشدار داد: با توجه به اینکه فصل تابستان رو به پایان است، توانستهایم امنیت سواحل کشور را تامین کرده و آمار غرقشدگی را تا ۵۰ درصد کاهش دهیم، اما شهروندان باید هوشیار باشند تا دچار غرقشدگی در این هفتههای پایانی نشوند و به توصیهها عمل کنند.
وی در پاسخ به اینکه در دولت قبل دیوان عدالت اداری، رأی وحدت رویهای را صادر کرد که بر اساس آن استعمال قلیان در قهوهخانهها ممنوع است، اما این حکم اجرا نمیشود و موجب تشویق جوانان شده است، گفت: مطالعه میدانی را در دستور کار خود قرار دادهایم، در مورد افرادی که علاقه دارند در مجامع رسمی و عمومی قلیان مصرف کنند، اما این را هم باید بدانیم که ۹۰ درصد مصرفکنندگان قلیان در خارج از قهوهخانهها مصرف میکنند؛ همانند تخلف استفاده از ماهواره که ۴۰ درصد ایرانیها ماهواره دارند اما آیا میشود با این نوع آسیبها، امنیتی برخورد کرد. لذا باید در این خصوص از روشهای دیگری مانند فرهنگسازی استفاده کرد.
قائم مقام وزیر کشور در امور اجتماعی با بیان اینکه بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۰، مسائل زیست محیطی مورد توجه آمارگیران در مهاجرت به کلانشهرها مطرح نبوده است، گفت: در سرشماری سال ۹۵ این موضوع به دقت بررسی میشود، اما در سالهای اخیر موضوع زیست محیطی، از علتهای مهاجرت بوده است.
ارسال نظر