به گزارش پارس به نقل از فارسسید محمدحسن صادقی با اشاره به شیوع کم‌خونی در خانم‌ها گفت: خانم‌ها به دلیل اینکه مقداری خون در هرسیکل عادت ماهانه از دست می‌دهند احتمال اینکه این مقدار خون در بدنشان تولید و جایگزین نشود بیشتر است و بدین سبب دچار کم‌خونی عمومی بدن می‌شوند.

وی افزود: البته گاهی بروز کم‌خونی به دلیل کمبود عنصر خاصی در بدن مانند فقر آهن یا نقص در سیستم خون‌سازی ایجاد می‌شود. در موارد نادری نیز بیمار در بدن کم‌خونی عمومی ندارد ولی توزیع خون در بعضی از اندام‌های بدن به‌خوبی انجام نمی‌شود؛ مانند بیماران دیابتی که در همگی این موارد متخصص طب سنتی با انجام معاینات در کنار تشخیص مزاج اقدام به درمان کم‌خونی می‌کند.

این متخصص طب سنتی درباره درمان کم‌خونی ناشی از فقر آهن گفت: برای این منظور در طب سنتی از تجویزهای خوراکی حاوی آهن استفاده می‌شود؛ کشته فولاد یا کشته آهن (داروهایی که در طب سنتی با روش‌هایی ویژه مولکول‌های آهن به‌گونه‌ای فرآوری می‌شوند که قابلیت جذب آهن در بدن بالاتر و عوارض استفاده از آن کم‌تر شود) و غذاهایی که جذب بالای آهن دارد، مانند زرده تخم‌مرغ، ماء اللحم (آب‌گوشت) برای درمان فقر آهن تجویز می‌شود.

این عضو انجمن علمی طب سنتی ایران درباره حجامت در افرادی که مبتلابه کم‌خونی هستند، گفت: برای بیمارانی که کم‌خونی دارند متناسب با مزاج، طبیعت و وضعیت کم‌خونی فرد، نوع حجامتی که برای بیمار مناسب است، تجویز می‌شود که در این صورت حجامت در کنار اصلاح تغذیه به اصلاح وضعیت خون‌سازی بیمار کمک می‌کند؛ البته در مواردی از کم‌خونی، حجامت به‌طورکلی مضر بوده و تجویز نمی‌شود.

صادقی در تشریح موارد منع حجامت گفت: حجامت انواع مختلفی دارد؛ تر و خشک (بادکش)، گرم و سرد، لغزان و ثابت که با در نظر گرفتن شرایط بیمار باید نوع خاصی از حجامت تجویز شود. برای مثال انجام حجامت تر سرد ثابت برای فردی که از یک‌طرف کم‌خونی دارد و از طرف دیگر بدن با غلبه سودا یا صفرا به سمت خشکی می‌رود، مضر است و شاید بهتر باشد این فرد یک حجامت گرم لغزان خشک (بدون تیغ زدن) برایش تجویز شود یا حتی به‌جای حجامت از داروهای خوراکی استفاده کند.