به گزارش پارس به نقل از باشگاه خبرنگاراندکتر عمرانی متخصص گوش، حلق و بینی اظهار کرد: حلزون شنوایی دستگاه بسیار پیچیده‌ای است که انرژی صوتی را از طریق یک مکانیسم دگرگون شده به اعصاب حس شنوایی منتقل می‌کند. لرزشی که سلول‌های مژک‌دار درون حلزون شنوایی در بسامدهای گوناگون پیدا می‌کنند، باعث انتقال نواها به عصب شنوایی موجود در حلزون شنوایی می‌شود.

وی در ادامه گفت: به هر دلیلی که حلزون شنوایی آسیب ببیند یا رشد نکرده باشد یا کاستی در کارکرد حلزون رخ داده باشد، کم شنوایی رخ خواهد داد. امکان دارد که بسیاری از این کاستی‌ها در حلزون شنوایی از روز نخست زندگی برای فرد وجود داشته باشد و این امر کم شنوایی مادرزادی را برای او رقم می‌زند. اگر این کم شنوایی بسیار شدید باشد، به گونه‌ای که گوش کارکردی برای شنیدن نداشته و این اختلال یا کاستی شنوایی از حلزون شنوایی باشد، عصب گوش یا پرده گوش در این صورت پایانه‌های عصبی شنوایی را با استفاده از یک فرستنده بسیار ظریف تحریک می‌کند، این فرستنده را در درون حلزون قرار می‌دهند.

دکتر عمرانی گفت: این فرستنده‌ی بسیار ظریف در بسامدهای گوناگون تحریک می‌شود و یک انرژی بسیار کوچک الکتریکی به منظور تحریک عصب شنوایی  فراهم می‌کند.

وی با اشاره به این که تا 6 ماهگی فرصت آن وجود دارد تا کم شنوایی شناسایی شود، افزود: ویژگی ارزشمند این بیماری، دانستن این مطلب است که ما می‌توانیم شنوایی را در نوزاد در روز نخست زندگی او چک کنیم. اگر میزان شنوایی نوزاد از 6 ماهگی به بعد کم شود، این امر در شناخت، مهارت‌های شناختی مغری، گویش و حرکت نوزاد ناخوشایند خواهد بود، بنابراین شناسایی به موقع کم شنوایی بسیار ارزشمند است.

انتظار ما بر این است که در 1 الی 2 سال اول زندگی، عمل کاشت حلزون برای این گونه افراد انجام گیرد که این امر از دیدگاه شناختی و گفتاری بسیار کار آمد می‌باشد و هرچه کودکان زودتر شروع به شنیدن کنند، برای آنها بهتر می‌باشد و بالعکس هر چه دیرتر این کار انجام گیرد، کارآیی کاشت حلزون عملا کاهش می‌یابد.

وی گفت: مطلب قابل توجه این است که خوشبختانه این کار برای سنین پایین با حجم بسیار کمی انجام می‌گیرد زیرا دستگاه‌هایی که باید برای این امر کار گذاشته شوند، بسیار گران‌قیمت است در سنین بالاتر متاسفانه به دلیل این که حمایت بیمه‌ای نیز از این کار نمی‌شود و با توجه به هزینه‌ی بالاتر آن نسبت به کودکان در کل این امر دارای هزینه‌ی بیشتر می‌شود.

دکتر عمرانی خاطر نشان کرد: اگر فردی پس از این که گفتارش کامل گردید، به هر دلیلی شنوایی خود را به صورت بسیار شدید از دست بدهد، نیز می‌تواند از کاشت حلزون بهره‌مند شود، البته اکنون بیش‌ترین پایه و تمرکز کاشت حلزون، در شیر خورانی است که کم شنوایی بسیار شدید دارند.

وی در پایان گفت: قسمتی از دستگاه مربوطه که نیازمند انجام دگرگونی‌هایی است و انرژی صوتی را به فرستنده‌ی درون حلزون شنوایی می‌رساند، در بیرون از گوش کار گذاشته می‌شود بسیاری از افراد به هنگام مراجعه برای انجام عمل کاشت حلزون بر این باورند که چون علاقمند به استفاده  از سمعک نیستند پس بهتر است تا این عمل را انجام دهند و هنگامی که مطلب برایشان شرح داده می‌شود و این که باید وسلیه‌ای در پس گوش آنها جای بگیرد، متعجب می‌شوند انتظار دارند تا همه چیز درونی باشد. طبیعتاً نیاز است که بخشی از این وسیله در پس گوش قرار گیرد تا انرژی صوتی را کم و سپس به درون حلزون شنوایی هدایت کند.