بیماری های قلبی ناشی از مصرف شیشه درمان ندارد
دبیر انجمن آترواسکلروز ایران گفت: مصرف مواد مخدر به ویژه شیشه سبب بروز بیماری های حاد قلبی می شود که هیچ درمانی برای آنها وجود ندارد و افراد مبتلا در نهایت در اثر این بیماری فوت می کنند.
به گزارش پارس به نقل از ایرنادکتر مسعود اسلامی اظهار کرد:ماده مخدری که در گذشته استفاده می شد، بیشتر تریاک بود که به دلیل مسکن و ضددرد بودن آن، معتادانی که دچار تنگی عروق کرونر قلب می شدند، متوجه درد قلب خود نمی شدند و در مراحل پیشرفته بیماری و تنگ شدن هر سه رگ قلب، به مراکز درمانی مراجعه می کردند.
اسلامی افزود: اما داروهای جدید مانند شیشه، قرص های اکستازی و ترکیبات آمفتامین برخلاف تصور جوانان به شدت اعتیادآور هستند و عوارض قلبی عروقی بسیار شدیدی مانند تنگی عروق قلب را ایجاد و قلب را ضعیف می کنند و حتی می توانند سبب مرگ ناگهانی شوند.
وی به برخی مراجعات به بیمارستان ها اشاره کرد و گفت:برخی افرادی که شیشه مصرف می کنند عضله قلبشان فقط 15 درصد کار می کند و برای این افراد حتی امکان پیوند هم وجود ندارد.
اسلامی افزود:برای این بیماران درمانی وجود ندارد و حتی به علت اعتیاد نمی توان برای آنها پیوند قلب انجام داد چراکه در اثر مصرف دوباره ماده مخدر شیشه پیوند پس می زند و در نهایت از بین می روند.
** استرس و بیماری های قلبی
جراح و متخصص قلب و عروق گفت: استرس به دو صورت حاد مانند خبر ناراحت کننده و ناگهانی از دست دادن نزدیکان یا ورشکستگی و استرس مزمن مانند استرس های روزانه می تواند سبب بروز بیماری قلبی شود.
وی در مورد استرس مزمن روزانه توضیح داد: علاوه بر آلودگی هوا، استرس های روزانه از جمله عواملی است که می تواند در درازمدت سبب گرفتگی عروق قلبی و بروز بیماری های قلبی شود.
اسلامی با بیان اینکه یکی از عوامل خطر بیماری های قلبی استرس های روزانه هستند، افزود: در ایران بررسی در مورد نقش استرس در بروز بیماری های قلبی صورت نگرفته است اما تحقیقات صورت گرفته در برخی کشورها نشان می دهد که استرس نقش بسیار موثری در بروز بیماری های قلبی دارد.
وی خاطرنشان کرد: به طور کلی در شهرهای صنعتی و شلوغ دو عامل استرس و آلودگی هوا در کنار هم، سبب بروز بیماری های قلبی به ویژه در جوانان می شوند.
** علایم بیماری قلبی
دبیر انجمن آترواسکلروز ایران در مورد علایم هشداردهنده بیماری های قلبی توضیح داد:مهمترین علایم هشداردهنده در مورد بیماری های قلبی که بیشتر در هنگام فعالیت بروز می کند، شامل نفس تنگی، از دست دادن ناگهانی هوشیاری (سنکوپ) و احساس تپش قلب شدید است.
اسلامی گفت:این علایم هشداری برای شروع بیماری های قلبی عروقی است که بیشتر در افراد مضطرب و دارای استرس بروز می کند و لازم است با مشاهده این حالات، برای کنترل این حالات و پیشگیری از بروز بیماری های قلبی به پزشکان و متخصصان مربوطه مراجعه شود.
وی اظهار کرد: برای کنترل استرس افرادی که استرس های شدید روزانه دارند، معمولا داروهای آرام بخش ضعیف با دوز پایین و به صورت کوتاه مدت تجویز می شود.
ارسال نظر