مشکلات ژنتیکی مهمترین عامل ابتلا به بیماریهای فکی
درمان مشکلات فکی در سنین 6 تا 12 سالگی بوده و به نوعی پیشگیری محسوب میشود زیرا در غیر اینصورت در سنین بالا نیازمند درمانهای پیچیده ارتودنسی و جراحی فک خواهد بود.
به گزارش پارس به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر نوید ناصری عضو شورایعالی انجمن دندانپزشکی ایران در خصوص درمان مشکلات فکی با استفاده از ارتودنسی اظهار داشت: تصور از درمان پیشگیرانه ارتودنسى مثل واکسیناسیون در سایر بیماریها نیست که با انجام واکسیناسیون، مشکل ارتودنسى نیز بطور کلی ریشه کن شود.
وی افزود: ارتودنسی پیشگیری عملاً یک نوع مداخله در روند رشد و تکامل فک و صورت و دندانهاست که در اغلب موارد با انجام این درمان پیشگیرانه، شرایطی فراهم میشود که بیمار را از درمانهاى پیچیده تر، سخت تر، پرهزینه تر و طولانى تر بى نیاز مىسازد.
این متخصص ارتودنسی در مورد مشکلات دندانى( نامرتبی دندانى و بدون مشکلات فکى) اذعان داشت: حفظ دندان شیری مهم ترین اصل پیشگیری در مشکلات کمبود فضای دندانی محسوب میشود و حتی در صورت از دست رفتن دندان شیری، حفظ فضاى دندان شیرى از دست رفته که توسط دستگاههاى سادهاى انجام میشود، مىتواند از بروز مشکلات پیچیده بعدى جلوگیری کند و یک نوع درمان پیشگیرانه ارتودنسى محسوب میشود.
ناصری در خصوص رویش صحیح دندانهای دائمی خاطرنشان کرد: بخش دیگری از درمانهای ارتودنسی پیشگیرانه درکودکان در سنین رشد با درمانهایی نظیر تراش دندان، کشیدن انتخابی از دندانهای شیری و یا حتى دائمی و همچنین استفاده از دستگاههای متحرک، شرایط لازم جهت رشد صحیح دندانهای دائمی در حال رویش فراهم آورده میشود.
به گفته وی با اهمیت دادن به دندانهای شیری؛ مراجعه به موقع و منظم به دندانپزشک و جلوگیری از ایجاد و باقی ماندن عادتهای دهانی غلط در کودک مانند مکیدن انگشت و فشردن زبان به جلوی دهان میتوان تا حد زیادی از بروز این ناهنجاریها جلوگیری نمود.
ارسال نظر