به گزارش پارس به نقل از تسنیممحسن نسج همدانی با اشاره به آغاز ثبت نام فرزندان اتباع غیرمجاز افغانستانی در مدارس کشورمان از روز دوشنبه، در تشریح جزئیاتی از این اقدام، اظهار کرد: اتباع حاضر در کشورمان به دو دسته مجاز و غیرمجاز تقسیم می‌شوند که اتباع غیرمجاز به واسطه حضور غیرقانونی‌شان در کشور، طبق قانون نمی‌بایست هیچ خدماتی به آن‌ها ارائه شود ولی از سال‌های پیش، اداره اتباع سعی کرده تا با دید انسانی به اتباع غیرمجاز افغانستانی، در حد توان خود خدماتی را به آن‌ها ارائه دهد.

مدیرکل اداره اتباع استان تهران با اشاره به حمایت همیشگی رهبر انقلاب از اتباع مظلوم افغانستان، گفت: ایشان همواره نگران وضعیت اتباع مظلوم افغانستان بودند که به دلیل شرایط خاص کشورشان، به ایران پناه آورده بودند و ایشان همواره این اظهار نگرانی را به خصوص درباره وضعیت تحصیلی فرزندان این اتباع اعلام می‌کردند.

وی ادامه داد: در اواخر سال گذشته ما در جریان نظر رهبری در خصوص لزوم پیشگیری از بازماندن اتباع افغانستان از تحصیل قرار گرفتیم و از این رو تدوین شیوه نامه و سیاست کلی هم راستا با این مطالبه رهبری را در دستور کار خود قرار دادیم و در اردیبهشت ماه امسال موفق به تدوین دستور العمل‌های لازم شدیم.

ثبت نام اولیه تا پایان روز جمعه ادامه دارد

نسج همدانی با بیان اینکه دستورالعمل ثبت نام فرزندان اتباع غیرمجاز افغانستان در مدارس کشور ابلاغ شده است، در تشریح چگونگی ثبت نام این دانش‌آموزان گفت: در استان تهران 7 پایگاه برای ثبت نام اولیه فرزندان این اتباع تجهیز شده که مختصات جغرافیایی آن نیز با توجه به موقعیت جغرافیایی این اتباع در استان تهران در نظر گرفته شده است.

مدیرکل امور اتباع و مهاجران خارجی استان تهران افزود: ثبت نام اولیه در این مراکز از روز دوشنبه آغاز شده است و تا پایان روز جمعه ادامه دارد. لذا همکاران ما در روز جمعه تا هر زمانی که مراجعان به این مراکز در این مراکز حاضر شوند، ثبت نام اولیه را انجام می‌دهند.

عکس سرپرست خانوار و فرزندان وی برای ثبت نام کافی است

وی با بیان جزئیات مدارک مورد نیاز برای ثبت نام اولیه این دانش‌آموزان گفت: سرپرست‌های این خانوارها کافی است تا با به همراه داشتن عکس خود و فرزندانشان به این مراکز مراجعه کرده و ثبت نام اولیه را انجام دهند.

نسج همدانی ادامه داد: ثبت نام در این مراکز در سه مرحله انجام می‌شود؛ در مرحله اول، نوبت دهی به این اتباع در دفاتر کفالت انجام می‌شود؛ در نوبت دوم لازم است تا فرم‌های لازم برای این اتباع در دفاتر کفالت تکمیل شود و در مرحله سوم، دانش‌آموزان این اتباع غیر مجاز به مدارس و آموزش و پرورش معرفه می‌شوند.

ظرفیت 200 هزار نفری برای دانش‌آموزان اتباع در استان تهران پیش‌بینی شده است

مدیرکل امور اتباع و مهاجران خارجی استان تهران در پاسخ به این سوال که در تخمین‌های موجود، انتظار ثبت نام چه تعداد دانش آموز را در این طرح دارید، گفت: طبق برآوردهای انجام شده، حدود 100 هزار دانش‌آموز بازمانده از تحصیل در میان اتباع غیرمجاز استان تهران وجود دارد ولی ما ظرفیتی معادل 200 هزار نفر را پیش‌بینی کرده‌ایم.

مدرک تحصیلی معتبر در ایران و افغانستان به این دانش‌آموزان اعطا می‌شود

وی گفت: این دانش‌آموزان حتماً پس از گذراندن هر پایه تحصیلی، مدرک تحصیلی معتبر در ایران و افغانستان را دریافت خواهند کرد.

نسج همدانی همچنین به اتباع غیرمجاز افغانستانی حاضر در ایران اطمینان داد که با توجه به دستورات بالادستی و همکاری پلیس در این طرح، به هیچ وجه نگران مراجعه به مراکز درنظر گرفته شده برای ثبت نام فرزندانشان نباشند.

آدرس مراکز ثبت نام اولیه

شماره مرکز نام مرکز آدرس
1 سلیمان خانی انتهای تهرانسر انتهای بلوار گلها
2 گل تپه جاده ورامین نرسیده به پلیس راه قرچک
3 باقرشهر شهرری جاده قدیم ابتدای جاده قمصر جنب آتش‌نشانی
4 رودهن جاده رودهن به آبعلی روستای سادات محله دبیرستان میریعقوبی
5 رباط کریم بلوار امام خمینی خیابان فرمانداری
6 ورامین میدان بسیج پارک آزادگان
7 پاکدشت بلوار شهید قمی بلوار علی‌بن ابی‌طالب جنب بازار مبل خاوران