به گزارش پارس به نقل از همشهری آنلاین این دانشمندان موفق به کشف شیوه‌ای شده‌اند که با کمک آن می‌توانند کلید ژنتیکی فرایند سالخوردگی را خاموش کنند،‌دست‌کم در کرم‌ها. اگرچه این تکنیک شاید درحال حاضر برای متوقف ساختن فرایند پیری در انسان کاربردی نداشته‌باشد،‌ اما می‌تواند در آینده به ابداع شیوه‌هایی برای افزایش طول عمر و میزان فعالیت در انسان‌ها شود.

براساس این مطالعه جدید، زمانی که کرم به مرحله بلوغ باروری می‌رسد،‌ کلید ژنتیکی به صورت خودکار وارونه می‌شود. در این مرحله واکنش‌هایی که در اصل از سلول‌های کرم برای حفظ پروتئین‌های حیاتی و فعال‌نگه‌داشتن آنها محافظت می‌کند، از کار افتاده و فرایند پیری آغاز می‌شود. اما با غیرفعال کردن این کلید، سلول‌ها سطح اولیه مقاومت خود را حفظ کرده و به این شکل کرم بهتر می‌تواند با عوارض ناشی از پیری مقابله کند.

محققان براین باورند ارتباطات بیولوژیکی میان جانداران به اندازه‌ای است که می‌توان از این تکنیک در حیوانات دیگر نیز استفاده کرد. لحظه کلیدی در این فرایند،‌رسیدن به مرحله بلوغ باروری است، زیرا در این دوران است که آینده گونه‌ها تضمین می‌شود، زمانی که نسل جدید متولد شد، نسل قدیم می‌تواند از دور خارج شود.

به گفته محققان این مطالعه نشان داد برخلاف باور عمومی، فرایند سالخوردگی تداوم رویداد‌های مختلف نیست. در سیستمی که آزمایش‌ها روی آن انجام گرفته، یک کلید مشخص است که در آغاز فرایند سالخوردگی اهمیت دارد از این رو با یافتن راهی برای وارونه کردن این کلید ژنتیکی می‌توان به واسطه افزایش مقاومت سلول‌ها در برابر فشار، از سلول‌ها در برابر پیری محافظت کرد. شاید در آینده‌ای نه‌چندان دور بتوان چنین مقاومت سلول را در بدن انسان نیز به وجود آورد.