غذاهای مفید برای درمان شکستگی
رئیس انجمن علمی فیزیوتراپی ایران با بیان اینکه ۹۰ درصد شکستگیها به فیزیوتراپی نیاز دارند، گفت: تغذیه با پروتئین، اسیدهای چرب، غذاهای مقوی، ویتامینهای گروه B و C و نوشیدن آب نقش موثری در بهبودی فرد دارد.
به گزارش پارس به نقل از فارس اسماعیل ابراهیمی در پاسخ به سوال یکی از شهروندان درباره لزوم ارتوپدی پس از شکستگی اندامها، اظهار داشت:در مرحله اول شکستگی باید توسط ارتوپد تائید و درمان شود. گاهی نیاز به گچ گرفتن و گاهی نیز شکستگی با عمل جراحی قابل درمان است.
رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: گاهی شکستگی همراه با دررفتگی و گاهی نیز بدون جابهجایی است همچنین برخی شکستگیها مثلا در پاها به دلیل آنکه وزن بدن را تحمل میکند، نیاز به زمان طولانیتری برای درمان وجود دارد.
* 90 درصد شکستگیها به فیزیوتراپی نیاز دارند
رئیس انجمن علمی فیزیوتراپی ایران تصریح کرد: 90 درصد شکستگیها به فیزیوتراپی نیاز دارند تا عضلاتی که تحلیل رفتهاند به حالت اول باز گردند همچنین فیزیوتراپی موجب میشود تا دامنه حرکتی مفاصلی که محدود شدهاند به دست بیاید. بنابر این فیزیوتراپی اقدامی است که پس از درمان اصلی در بهبودی فرد تاثیر بسزایی دارد.
* اقدامات لازم پس از درمان شکستگی
این فیزیوتراپیست درباره اقدامات لازم پس از درمان شکستگی، گفت: تقویت عضلات، کاهش ورم و به دست آمدن دامنه حرکتی مفاصل جزو نکات ضروری است که بیمار باید آنها را رعایت کند.
وی ادامه داد: برخی شکستگیها نیاز به مراقبت بیشتری دارند و فرد باید پس از درمان و حتی فیزیوتراپی مراقبت بیشتری انجام دهد. مثلا اگر شکستگی در اندام تحتانی باشد باید آموزش راه رفتن به فرد داده شود تا عضلات قدرت اولیه خود را به دست آورند.
رئیس انجمن علمی فیزیوتراپی ایران اظهار داشت: همچنین بسیاری از این افراد بعد از ضعف عضلانی دچار عدم تعادل عضلانی و عصبی میشوند.
* نوشیدن آب و ویتامینها در بهبودی شکستگی موثر است
رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: تغذیه با پروتئین، اسیدهای چرب، غذاهای مقوی و ویتامینهای گروه B و C نقش موثری در بهبودی فرد دارد همچنین نوشیدن آب کافی نیز توصیه میشود.
وی خاطر نشان کرد: ورزشکاران جزو گروهی هستند که باید در مدت کوتاهی بعد از شکستگی برای حضور در میادین ورزشی آماده شوند.در مورد این افراد اقدامات توانبخشی ویژهای انجام میشود.
ارسال نظر