علایم سکته مغزی

- بروز ناگهانی ضعف و بی حسی در یک طرف از بدن

- تغییر ناگهانی بینایی در یک یا دو چشم یا دشوار شدن بلع غذا

- بروز ناگهانی سردردهای شدید بدون علت

- بروز مشکلات شدید همراه با سرگیجه هنگام راه رفتن

- بروز مشکلات ناگهانی در صحبت کردن و شناخت دیگران

در درمان سکته مغزی، ثانیه ها نیز اهمیت دارد. وقتی اکسیژن به مغز نمی رسد، مرگ سلول های مغز در چند دقیقه آغاز می شود. در صورت مصرف داروهای متلاشی کننده لخته خون در سه ساعت ابتدایی پس از بروز سکته مغزی، می توان از گسترش آسیب دیدگی مغز کاست. وقتی بخشی از بافت مغز از میان می رود، اندام هایی از بدن که از طریق بافت از میان رفته مغز کنترل می شد، از کار می افتد. به عبارت دیگر سکته مغزی سبب ناتوانی بلند مدت جسمی می شود.

متخصصان اعصاب می گویند، در صورتی که بتوانید طی ۳ ساعت اولیه به فردی که سکته کرده است، کمک کنید می توان عوارض سکته را جبران کرد. اهمیت موضوع در تشخیص و ارائه کمک های پزشکی طی ۳ ساعت اولیه از زمان بروز سکته است زیرا احتمال دارد فرد دچار آسیب شدید مغزی شود و اطرافیان وی متوجه علایم سکته نشوند. برای تشخیص سکته کافی است از فرد ۴ سوال ساده کنید.

*از وی بخواهید لبخند بزند.

*از او بخواهید صحبت کند و یک جمله ساده بگوید.

*از او بخواهید ۲ دست را بالا ببرد.

* از او بخواهید زبانش را بیرون بیاورد. کج شدن به یک سمت، از علایم سکته است در صورت مشاهده این نشانه، بلافاصله فرد را به بیمارستان منتقل کنید.

سکته مغزی ایسکمیک

متداول ترین نوع سکته مغزی، ایسکمیک، نام دارد. تقریبا از هر 10 سکته مغزی 9 مورد در این گروه قرار می گیرد. عامل بروز سکته مغزی، لخته خونی است که در رگ درون مغز ایجاد شده است. لخته خون ممکن است در نقطه ای خاص گسترش یافته یا از سایر نقاط بدن به مغز رسیده باشد.

سکته مغزی هموراژیک

سکته مغزی هموراژیک بسیار نادر و مرگ بار است. این نوع سکته وقتی بروز می کند که یک رگ خونی ضعیف در مغز پاره شود. نتیجه این نوع سکته، خونریزی شدید درون مغز است که متوقف کردن آن بسیار دشوار است.

سکته مغزی کوتاه (TIA)

حمله ایسکمیک گذرا را اغلب سکته مغزی کوتاه می نامند. لخته خون، قسمتی از مغز را به طور موقت از کار می اندازد و علایمی شبیه سکته مغزی نمایان می شود.

به گزارش سلامت نیوز وقتی جریان خون دوباره برقرار شود، علایم و نشانه های سکته مغزی از میان می رود. سکته مغزی کوتاه، نشان دهنده آن است که سکته مغزی اصلی به زودی به وقوع می پیوندد. اگر فکر می کنید سکته مغزی کوتاهی را پشت سر گذاشته اید باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید تا او میزان احتمال بروز سکته مغزی اصلی را به حداقل برساند.

عوامل خطر زا: بیماری های مزمن

بیماری های مزمن سبب افزایش احتمال بروز سکته مغزی می شود.

- فشار خون بالا

- کلسترول بالا

- دیابت

- چاقی

کنترل و درمان این بیماری ها، احتمال بروز سکته مغزی را بسیار کاهش می دهد.

زندگی پس از سکته مغزی

بیش از نیمی از افرادی که سکته مغزی می کنند، توانایی های خود را باز می یابند.

افرادی که به اندازه کافی داروهای متلاشی کننده لخته خون مصرف می کنند، ممکن است به طور کامل بهبود یابند و کسانی که دچار ناتوانی شده اند ، یاد می گیرند، مستقل باشند.