رشد ۲درصدی اهدای خون از سوی تهرانیها/این گروه خونی به شدت نایاب است
۱۲ مرکز انتقال خون در ماه رمضان در تهران باز شده و اهدای خون از سوی تهرانیها رشد ۲درصدی داشته، اما این میزان کفاف بیمارستانها را نمیدهد و نیاز به برخی گروههای خونی، همچنان زیاد است و مردم اهدای خون را به شبهای قدر موکول نکنند.
به گزارش پارس به نقل از فارس نحوه فعالیت مراکز انتقال خون کشور و از جمله تهران در ماه رمضان به ویژه در شبهای قدر اعلام شد.
به طور کلی 11هزار و 437 نفر از پایتختنشینان در 17 روز ابتدای ماه مبارک رمضان خون خود را اهدا کردهاند.
در شبهای قدر 5 مرکز اهدای خون در نقاط مختلف استان تهران با آمادگی کامل در خدمت اهداکنندگان روزه دار تهرانی خواهد بود.
مرکز انتقال خون تهران در مرکز وصال از 8 صبح تا 2 بامداد همه روزه باز است و روزهداران میتوانند پس از افطار به این مرکز مراجعه کنند.
مرکز انتقال خون نارمک صبحها از ساعت 8 تا 15 عصر و از 8 شب تا 2 بامداد باز است و مراکز انتقال خون صادقیه، آزادی و مرکز واقع در بیمارستان قلب شهید رجایی از 8 صبح تا 15 عصر باز است.
در شهرکهای اقماری تهران مانند شهر قدس مرکز انتقال خون آن روزهای زوج از 8 صبح تا 15 عصر، شهریار همه روزه از ساعت 8 صبح تا 15 عصر و رباطکریم در روزهای فرد از ساعت 8 صبح تا 15 عصر آماده خدمترسانی به روزهداران است.
همچنین مراکزی که شبها باز هستند مرکز انتقال خون پیروزی از ساعت 19 تا 2 بامداد، مرکز انتقال خون واقع در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی از ساعت 19 تا 2 بامداد و مرکز هیأت رزمندگان غرب تهران به جز شبهای قدر به دلیل ازدحام جمعیت از ساعت 19 تا پایان مراسم آماده خدمترسانی است و مرکز انتقال خون در ورامین که واقع در گلزار شهدای ورامین است از ساعت 19 تا 2 بامداد باز است.
بشیر حاجی بیگی سخنگوی سازمان انتقال خون ایران در اینباره به فارس گفت: مردم باید بدانند اهدای خون را به شبهای قدر موکول نکنند چرا که نیاز به فرآوردههای خونی مختص زمان خاصی نیست بلکه یک نیاز همیشگی است.
وی ادامه داد: 90 درصد مردم ما دارای گروه خونی مثبت و 10 درصد گروه خون منفی دارند بنابراین نیاز ما به گروه خون منفی بسیار زیاد است.
حاجیبیگی گفت: همچنین گروه خونی AB مثبت در بین مردم ما خیلی کم و حدود 7 درصد است و AB منفی کمتر از یک درصد است بنابراین بسیار نایاب است و از مردم میخواهیم برای اهدای این گروههای خونی اقدام کنند.
سخنگوی سازمان انتقال خون ایران افزود: امسال از ابتدای ماه رمضان و طی 15 روز، حدود 2 درصد اهدای خون در مرکز انتقال خون تهران رشد داشته البته کفاف بیمارستانهای تهران را نمیدهد.
وی افزود: یکی از مشکلاتی که امسال با آن دست به گریبان بودهایم گرمای زیاد هوا و فاصله کوتاه بین افطار و سحر است در نتیجه مردم فرصت کمی برای اهدای خون دارند اما به هر حال سعی شده امسال 12 مرکز انتقال خون در ماه رمضان باز باشد.
حاجیبیگی گفت: مرکز انتقال خون تهران جوابگوی روزانه 160 بیمارستان و مرکز درمانی خصوصی و دولتی است که نیاز آنها را به تمام فرآوردههای خونی تأمین میکند بنابراین باید مردم نسبت به اهدای خون خود بیشتر اقدام کنند.
به گزارش فارس، با گذشت فقط سه ماه از سال 94،خوشبختانه شاخص اهدای خون رشدی 2.5 درصدی داشته است.
طبق آمارهای منتشر شده از طرف سازمان انتقال خون شاخص اهدای خون در کشور در سال گذشته به ازای هر هزار نفر جمعیت 27 نفر بوده است که استانهای سمنان، مازندران و یزد دارای بالاترین شاخص اهدای خون به ازای هزار نفر جمعیت هستند.
همچنین شاخص اهدای خون مستقر در کل کشور در سال گذشته ۵۲درصد بوده است که استانهای سمنان، خوزستان، کهکیلویه و بویر احمد بالاترین میزان اهدای خون مستقر در کشور را دارند.
در 3 ماهه اول سال جاری 657 هزار و 805 نفر به مراکز انتقال خون جهت اهدای خون مراجعه کردهاند که از این تعداد 540 هزار و 652 نفر موفق به اهدای خون شدند.
در سه ماهه اول سال جاری 540 هزار و 652 واحد خون اهدا شده است که نسبت به سه ماهه اول سال 1393، دو و نیم (2.5) درصد رشد داشته است. استانهای خراسان شمالی، البرز و خراسان جنوبی در سه ماهه اول سال 94 بیشترین رشد اهدای خون در کشور را داشتهاند که از این تعداد 23 هزار و 53 نفر از بانوان در اهدای خون مشارکت داشتهاند.
ارسال نظر