به گزارش پارس به نقل از جام جم محققان بر این باورند که نتایج مطالعات جدید به ابداع روش‌های جدید درمان سرطان سینه منجر می‌شود. دانشمندان دانشگاه ادینبورگ اعلام کرده‌اند، عامل محرکی را که باعث گسترش سلول‌های سرطانی پستان به داخل ریه‌هاست، کشف کرده‌اند. آنها دریافته‌اند مسدود کردن سیگنال‌های این عامل در موش‌های مبتلا به سرطان سینه تا حد زیادی باعث کاهش تومورهای ثانویه موجود در ریه می‌شود.
 
بیشتر مرگ و میرهای ناشی از سرطان سینه به دلیل گسترش تومور به دیگر نقاط بدن اتفاق می افتد. ریه اولین بخشی است که تحت تاثیر تومور قرار می گیرد و آسیب می بیند.

محققان دانشگاه ام آرسی (MRC) به دنبال یافتن نقش ماکروفاژها در کمک به انتشار سلول های سرطانی از تومور اصلی بودند. ماکروفاژها سلول هایی هستند که قدرت بیگانه خواری دارند و سلول های فرسوده، بقایای سلولی و ریزسازواره ها را به درون خود می کشند و با آنزیم های لیزوزومی از بین می روند.

مطالعات قبلی نشان می داد، سلول های سرطان سینه برای حمله به ریه و ایجاد تومور ثانویه به حمایت ماکروفاژها نیاز دارند. آخرین مطالعات نشان می داد ماکروفاژها برای برقراری ارتباط با سلول های سرطان سینه، نیازمند مولکول های سیگنال ساز چموکین هستند.

زمانی که محققان این سیگنال ها را در موش ها مسدود کردند، تعداد تومورهای ثانویه در ریه تا 60درصد کاهش یافت. بعلاوه مسدود کردن سیگنال ها باعث می شد، از ورود سلول های سرطانی به جریان خون جلوگیری و از پایدار سازی سلول هایی که خود را به ریه رسانده بودند و باعث تولید تومور جدید می شدند، پیشگیری شود.

به نظر می رسد سلول های بدن انسان از همین سیگنال های چموکین برای برقراری ارتباط با یکدیگر استفاده کرده و از این رو متخصصان امیدوارند یافته های آنها روزی به روش‎های درمانی جدید برای جلوگیری از انتشار سرطان سینه به سایر نقاط بدن منجر شود.

نتایج تحقیق نشان می دهد، هدف قرار دادن مولکول های سیگنال ساز سی سی آر وان (CCR1) اثرات جانبی ناخواسته را در بیمارانی که مشغول درمان گسترش سلول های سرطان سینه هستند، کاهش می دهد.

پروفسور جفری پولارد، مدیر مرکز تحقیقات دانشگاه ام آرسی می گوید: یافته های ما نویدبخش پیشرفت روش های درمانی برای هدف قرار دادن محیط های کوچک تومورهایی است که ممکن است باعث توقف پیشرفت کشنده سلول های سرطانی شود. جیمز جاپلینگ مدیر اسکاتلندی کمپین سرطان سینه می گوید: تحقیقات تائید می کند سلول های سیستم ایمنی مانند ماکروفاژها نقش بسیار مهمی در رشد و گسترش سرطان سینه دارد. بعلاوه این مطالعات، جزئیات بیشتری را درباره رابطه پیچیده سلول های ایمنی و سلول های سرطانی در توسعه ثانویه سرطان سینه آشکار می کند.

اگرچه این مطالعات روی موش ها انجام شده، می تواند نشان دهنده راه جدیدی برای انجام همین تحقیقات روی انسان باشد.