به گزارش پارس به نقل از نوچه در دوران مصر باستان از دانه‌های ترب کوهی (با نام علمی Moringa Oleifera) برای تصفیه‌ی آب و تمیز کردن ظروف سفالی استفاده می‌شد اما تا کنون دانشمندان اطلاعی از طرز کار این دانه‌ها نداشتند. حال طبق آنچه در مقاله‌ی جدیدی آمده است، محققان موفق به درک کارکرد دقیق این دانه‌ها شده‌اند. تا پیش از این می‌دانستیم که پروتئین موجود در دانه‌های ترب کوهی موجب می‌شود باکتری‌ها یک جا جمع شده، بمیرند و سپس در کف ظرف ته‌نشین شوند و به این ترتیب بیشتر آب موجود در ظرف، پاکیزه و قابل استفاده باشد.

بررسی‌های جدید نشان می‌دهند که این دانه‌ها در حقیقت غشای بیرونی باکتری‌ها را با یکدیگر در هم می‌آمیزند و از آنجایی که این غشای بیرونی اصلی‌ترین سیستم محافظ این باکتری‌هاست، تخریب آن موجب مرگ سلول‌ها خواهد شد. آن‌ها علاوه بر این موفق شدند بهترین زمان برای برداشت دانه‌های ترب کوهی را نیز مشخص کنند که در طول فصل بارندگی و در زمانی بود که دانه‌ها کاملاً رشد کرده‌اند. تا پیش از این تشخیص بهترین زمان برای برداشت این دانه‌ها با حدس و گمان انجام می‌شد و به این ترتیب میزان موفقیت‌آمیز بودن فرآیند تصفیه‌ی آب کاری دشوار بود.

می‌توان از این اطلاعات جدید برای کاشت هدفدار ترب کوهی در مناطق محروم و دورافتاده استفاده کرد و از آنجایی که دیگر قسمت‌های گیاه نیز خوراکی هستند، می‌توانند علاوه بر خاصیت حیاتی پاکسازی آب، منبع غذایی مفیدی نیز برای ساکنین این مناطق محسوب شوند. گفته می‌شود حدود ۷۶۹ میلیون نفر در سراسر جهان از دسترسی به آب سالم محروم هستند که سالانه به مرگ حدود ۸۴۰۰۰۰ نفر می‌انجامد در حالی که می‌‌توان به سادگی با تعبیه‌ی منابع آب سالم از این میزان مرگ‌ومیر جلوگیری کرد.

البته استفاده‌ی گسترده از این دانه‌ها به عنوان شیوه‌ای برای پاکسازی آب همچنان نیازمند تحقیقات و منابع مالی بیشتر است تا بتوانیم آبی ۱۰۰ درصد سالم و تصفیه شده داشته باشیم اما راه چندانی تا رسیدن به این هدف باقی نمانده و موفقیت این پروژه می‌تواند قدم بزرگی در راه بهبود وضعیت معیشتی بسیاری از مردمان ساکن مناطق دورافتاده‌ی کشورهای فقیر یا در حال توسعه باشد.