واکنش مدرسه به اشتباه یک دانشآموز!
به گزارش پارسگزارش زیر، درباه دانشآموزی است که یک اشتباه - که گفته میشود سهوی بوده است - از سوی او، سرنوشت و آیندهاش را به مخاطره انداخته است.
روزنامه شهروند در این باره نوشت: در امتحان نهایی سال جاری، یکی از دانشآموزان پیشدانشگاهی شهر کرج هنگام خروج از جلسه امتحان، سهواً و به اشتباه به جای تحویل برگه پاسخنامه، برگه سوالات را تحویل داد و با خیالی آسوده راهی منزل شد. پس از رسیدن به منزل، از مدرسه تماس گرفتند و موضوع عدم تحویل برگه امتحانی را به اولیای وی اطلاع دادند.
دانشآموز پس از جستوجوی کیف و وسایل درسی و مشاهده پاسخنامه متوجه اشتباه خود شد و سراسیمه به مدرسه بازگشت و برگه پاسخنامه را تحویل داد. حتی با پذیرش سهوی بودن و اشتباه در عدم تحویل برگه امتحانی، به علت نهایی و سراسری بودن آزمون خرداد ماه، پذیرفتنی است نمره درس مورد نظر برای آن دانشآموز «صفر» لحاظ شود و با وجود تناسب بین خطا و تنبیه از نظر هر ناظری کم و بیش قابل پذیرش باشد.
اما مسأله از آنجا عجیب مینماید که پیش از برگزاری امتحان بعدی، از آموزش و پرورش کرج، با استناد به آییننامه امتحانی، به مسئولان مدرسه ابلاغ میشود که تمامی دروس آن ترم، برای دانشآموز «صفر» در نظر گرفته شود و از حضور دانشآموز در جلسه امتحانی باقیمانده جلوگیری شود!
این داستان واقعی مربوط به دانشآموزی است که در تمام دوران تحصیل خود، کارنامه و سوابق تحصیلی و انضباطی مثبت و قابل قبولی داشته است. متأسفانه پیگیریهای اولیای دانشآموز راه به جایی نمیبرد و کارشناس مربوطه با نشان دادن آییننامه امتحانی، به آنها میگوید هیچ راهی برای اعتراض به این حکم وجود ندارد.
در آییننامه رسیدگی به تخلفات امتحانی آمده است: «فردی که در امتحانات نهایی دوره راهنمایی و امتحانات داخلی یا نهایی دوره متوسطه در یک نوبت امتحانی مرتکب تکرار تخلف شود، امتحانات انجام شده وی در آن نوبت باطل و از شرکت در امتحانات بقیه دروس محروم میگردد» (ماده 5).
در این ماده به وضوح به «تکرار تخلف» از سوی دانشآموز در نوبت امتحانی تأکید شده است، اما در جدول پیوست همین آییننامه مجازات بیرون بردن ورقه امتحانی را باطل شدن امتحانات انجام شده و محروم ماندن از بقیه دروس امتحانی باقیمانده از همان نوبت برشمرده است که به وضوح با متن ماده 5 که بر «تکرار تخلف» تأکید کرده است، مغایر است. فارغ از این تغایر در درون آییننامه، اشاره به چند نکته در این باره ضروری است:
1- طبق ماده 9 همان آییننامه، «رسیدگی به تخلف در امتحانات داخلی به عهده شورای مدرسه و در امتحانات نهایی به عهده کمیسیون رسیدگی به تخلفات امتحانات نهایی است.»
در مراجعه اولیای دانشآموز به اداره کل به هیچ وجه سخن از رأی کمیسیون نبود، بلکه گفته شد اگر فلانی بپذیرد، حل میشود. ولی فلانی گفت با اشاره به آییننامه و با نگاهی فرمال و بدون توجه به شرایط و ویژگی خطا، با گفتن این که «خطا بالاتر از این حرفهاست و امکان بازگرداندن رأی وجود ندارد»، امکان هر گونه پیگیری را مسدود کرد؛ تو گویی فلانی همه کمیسیون است و وی به جای کمیسیون مینویسد و رأی میخواند.
2- آییننامه رسیدگی به تخلف امتحانات کاملا یکطرفه تنظیم شده است و تمام تقصیر را به عهده دانشآموز میبیند. این در صورتی است که ضابطان امتحانی، بخشی از این فرآیند هستند و بخشی از تخلفات به آنان نیز بازمیگردد. جای این پرسش باقی است که چرا ضابط امتحانی هنگام دریافت برگه، متوجه اشتباه دانشآموز نشد و برگه امتحانی را از دانشآموز تحویل نگرفت؟ علاوه بر این که حق هیچ گونه اعتراضی را در این موارد برای دانشآموزان قائل نیست و فرآیند رسیدگی را کاملا یکطرفه و از طرف دیگر کاملا مسدود کرده است.
3- نکته دوم میزان تطابق تنبیه با خطای دانشآموز است. اگر این تطابق وجود نداشته باشد، قانون یا بلااثر میشود یا ظالمانه تلقی میگردد. هر چند نمره صفر برای درسی که برگه امتحانی آن از حوزه خارج شده باشد، پذیرفتنی و عادلانه قلمداد میشود، ولی باطل کردن تمام امتحانات و عدم اجازه ورود به باقی امتحانات به علت بروز یک اشتباه سهوی با هیچ عقل سلیمی پذیرفتنی نیست. باطل کردن تمام امتحانات چنین دانشآموزانی و به تبع آن اعمال نمره صفر برای انضباط او و در نهایت معدل صفر برای آن نوبت امتحانی، بدون در نظر گرفتن قصور دیگر عوامل و عدم تکرار تخلف در آن نوبت و سابقه دانشآموز در طول 11 سال تحصیلیاش، از یک سو ممتنع عقلی است و از سوی دیگر ظالمانه تلقی میشود.
4- یکی از وظایف آموزش و پرورش، آگاه کردن دانشآموزان از آییننامه امتحانی است. این در صورتی است که تقریباً هیچ تلاشی در این زمینه صورت نمیگیرد و دانشآموزان از این آییننامه اطلاع چندانی ندارند و آنها در فرآیند تحصیل رفته رفته با محتوای برخی مواد آن آشنا میشوند. اما به ندرت، دانشآموزی اطلاع دارد که خارج کردن سهوی برگه امتحانی مساوی ابطال کل امتحانات نوبت امتحانی است و بهندرت به دانشآموزان چنین اطلاعی داده میشود. در این صورت، وقتی چنین اطلاعی داده نمیشود، چرا دانشآموزان باید با چنین جزای سنگینی مواجه باشند؟ و این حکایت از قصور بزرگ آموزش و پرورش و سهم آن در بروز چنین اشتباهی است.
5- شورای دانشآموزی یکی از نهادهای مدنی است که طبق اهدافش باید در چنین زمینههایی ورود یابد. این شورا تاکنون چه تعداد از آییننامههای اجرایی آموزش و پرورش را که توسط بزرگسالان و از دیدگاه آنان و برای افزایش کنترل بر کودکان و نوجوانان نگاشته شده، مورد ارزیابی و نقد قرار داده است و تا چه حد موجب تغییر این آییننامهها شده است؟ چرا نماینده شورای دانشآموزی در کمیسیون رسیدگی به تخلفات امتحانی دانشآموزان حضور ندارد؟
6- هدف از تدوین آییننامهها، روالمند کردن فرآیندهای اجرایی است تا از اعمالنظر شخصی جلوگیری شود. اما در نظام آموزش و پرورش، آییننامه باید در چارچوب فلسفه تربیتی این نظام باشد تا بتواند در جهت هدف اصلی آن جای گیرد. شورای عالی آموزش و پرورش درسال 77 با تدوین اهداف نظام آموزش و پرورش، هدف غایی نظام تعلیم و تربیت اسلامی را رسیدن به قرب الهی ذکر کرده و برای آن 55 بند نوشته است. مروری بر آن بندهای پرطمطراق و فاخر، شکاف عظیم بین آن اهداف و چنین آییننامهها و رفتارهای اقتدارگرایانه را به خوبی نشان میدهد؛ رفتارها و احکامی که به جز بیاعتمادی، ترس، نفرت و انزجار، ناامیدی و بدبینی را از آموزش و پرورش به همراه ندارد. مگر میتوان با آییننامههای یک سویه و اقتدارگرایانه که گوشش را بر هر توضیحی و چشمش را بر سهم دیگران میبندد، روحیه گذشت و فداکاری و سعهصدر و تحقق قسط اسلامی و برادری و تعاون و مسئولیتپذیری و احترام به قانون و بقیه شعارهای زیبای مصوبه شورای عالی را پرورش داد و تقویت کرد؟ با حرف نمیتوان به این اهداف رسید، در عمل باید.../ایسنا
سلام میخواستم بدونم آموزش وپرورش که اینقدر به آیین نامه ها ومقررات خود عمل میکنه آیابامعلمانی که با وقاحت تمام پول میگیرند تا نمره بدهند هم همینطور برخورد میکنه ؟چراابه شکایات متعددی که بارها به آموزش وپرورش گنبد وحتی گرگان از دبیر شیمی آقای....گزارش شده ترتیب اثر نمیدهند؟؟؟؟؟؟؟؟واقعا چرا ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ضابط امتحان واقعا چه وظیفه ای داره!!!!!!!!!!!!!!!!؟این حداقل کاریه که می تونسته انجام بده و دانش اموز رو از اشتباهش باخبر کنه-آموزش وپرورش هم که کلا تعطیله.......
حالا دانش اموز اشتباه کرده استرس داشته ایا مسئول گرفتن ورقه های امتحان هم باید تنبیه بشه که پاسخنامه رو از دانش اموز تحویل گرفته اون بیشتر مقصره و باید توسط اموزش پرورش اخراج بشه
این واقعا نهایت بی انگیزه کردن است..
چون بنده هم یه هم خوابگاهی بسیار ناسازگارکه مشکل داشت داشتم هر چی شکایت میکردم که مزاحم درس خواندنم میشه کسی اهمیت نمیداد چون آشنا معتبر داشت.
از آنجایی که به پایان ترم نزدیک شدم آنقدر روحیه ام داغون بود که پیش روانشناس مراجعه میکردم.
تا اینکه شرایط روحی داغون داشتم مشروط میشدم یکی از امتحان ها را تقلب کردم هم کمیته ای شدم و هم اون درس را .25صدم برای همیشه توی کارنامه ثبت کردند و معدلم خراب شد در حالی که اون هم اتاقی بد من حتی دماغ یه نفر را شکست باز خبری نبود...
به خدا قسم اوج بی عدالتی بود و از اون روز مسیر زندگی ام عوض شد...
خدا آخر و عاقبت مسؤلان و معلمان کج اندیش را بخیر گرداند .
حتماَ باید خود و دیگری را عاقبت به شر گردانند ؟ همانگونه که دانش آموز و معلم بروجردی را کردند ؟ ! ! !
نامردیه٬ بچه اشتباه کرده٬ خوب خیلی استرس داشته حواسش نبوده.عمدی که برگه با خودش نبرده٬ همون امتحانو صفر بذارید.
واقعا ظالمانست.شاید سرنوشت زندگی یک نفر با همین رای ناعادلانه تغییرکنه..
چرا اینو میگی معلمی که به دانش آموز تجاوزکرده به تبعیدومحرومبت دوساله وصد ضربه شلاق تنبیه میکنن اقای وزیر اگر بچه خودت بود قبول داشتی همین متن ورای بالا ورای که در خصوص تجاوز شده البته اگر بود
درامتحانات نهائی هم سوال وهم پاسخنامه باهم دریافت میشوداشکال درمجریان برگذاری امتحان بوده است
همه اینها حکایت "سرکیسه رو گرفتن و ته شو ول کردنه"!!!
چه حکم ظالمانه ای
آموزش وپرورش حیا کن ......
پدر و مادر اون دانش آموز بیچاره اگه همون اول دست به جیب میشدن همه این قوانین رو میتونستن بخرن.شما فکر کردید این قوانین برای کی نوشته شده.حکم رو کاغذ فقط ماله محکمه س.امروز پول حرف اول رو میزنه
قانون فقط برای ضعیفانه
آموزش و پرورش فقط به پرسنلش ياد داده که اعتراض به حقوق ماهانه داشته باشند و وقتي مردم اعتراض به نحوه آموزشي دارند مدعي کمبود حقوق هستند بابا مگه چقدر وقت صرف دانش آموز ميکنند شب هم شيف نميدهند مثل پرستار ها ويا ماموران انتظامي پس چرا زياده خواهي دارند معلمي شغل انبياست
هه...مراقب رو واسه همین کاشتن اونجا!!!ک ی نگاه بندازه ببینه اون دانش آموز چی داره میده؟؟این آموزش پرورش از این قانونای مسخرش خجالت نمیکشه؟؟از عمد نبوده ک!!حد اقل با اینک تقصیر مراقب جلسه بوده اما حالا اگ میخواستن تنبیهش کنن حداقل همون امتحانو صفر میدادن!با قبلی و بعدی چیکار دارن!فردا اون بره معتاد شه اینا باید بیان جواب بدن!
آموزش وپرورش تنها در جهت از بین بردن انگیزه دانش آموزان میکوشد مخصوصا هر چه دانش آموزان درس خوان تر ضربه آموزش وپرورش کاری تر معلم های کرمانشاهی را هم از یاد نبرید
اولا سلام.بنده یک معلم هستم که در حوزه های امتحان نهایی نیزکار کرده ام.درست است آیین نامه تخلفات همین را می گوید.هرچند عمدی یا سهوی بودن آن مشخص نیست ولی با توجه به کارنامه و سوابق خوب این دانش آموزقرائن نشان می دهدکه براثر استرس و...سهوی بوده واگر بنده جای ناظر و رئیس حوزه می بودم حتی برگه اش را قبول کرده و صورتجلسه نمی کردم.
با زندگی و آینده یک طفل بیگناه بازی نکنید خواهش می کنم
شرم آوره
آموزش و پرورش باید خجالت بکشه با این کاراش
اصلا اگر از قصد هم برگه رو نداده باشه چیزی نیست باید به بچه های این مملکت رحم کرد گناه کبیره که نکرده !!از خدا بخشش رو یاد نگرفتیم این همه خطا میکنیم باز خدا میبخشه شما به یه دانش اموز رحم و مروت نداری زحماتش رو هدر میدی
معلمان و پزشکان بیچاره کردند مردم را.........
اجحاف بزرگی در حق دانش آموزاست .شاید یکی سهوا اشتباهی مرتکب شود.آنوقت باید این بلای ویران کننده یعنی شکستن روحیه خودش درنوجوانی و هدر رفتن زحمات خونواده اش اتفاق بیفته؟ظلمه
خدا نسل هر چی عقده ای را از روی زمین بکند اونم از نوع فرهنگیش !!!
سلام من هم یه معلمم .تعجب می کنم از برخورد شما هموطنای محترم در مورد هر قضیه ای اینقدر افراط و تفریط !!!
اونی که میاد و دانش اموزشو از اتش نجات میده و خودش می سوزه یا موهوهاشو برای همدردی شاگردش می تراشه .یا هزار محبت و از خود گذشتگی... یه معلمه و یه ادم و اونی هم که به قول شما به شاگردش تجاوز می کنه ویا مثل نمونه بالا ظلم ناخواسته به دانش اموز می شه اونهم اول یه ادمه بعد هم یه معلم.
چرا تا یکی یه اشتباهی می کنه همه رو از دم تیغ می گذرونین؟؟؟
حقوقش حقشه نباید طلب کنه؟؟ ادارات دیگه اشتباه کم کاری و هزار مورد دیگه ندارن ؟؟؟ اونم اگه کاری می کنن باید تاوان و مجازات بشن مثل بقیه کارمندها
مثل هر کدوم از شما اگه خطایی تو شغل و کارتون دارین البته با توجه به جرمشون
ما ازاصل قضیه بالا مطمعن نیستیم . خطای دانش اموز واضح و مجازاتش محروم از یکدرسه. مگه جریان طور دیگه ای باشه ِ.با تشکر
هرگونه دخالت و راي دادن بودن نظر وراي كمسيون تخلفات امتحانات نهايي باطل است و حتي اداره آموزش وپرورش مربوطه حق راي دادن و دخالت ندارد.
اشکال از صداقت دانش آموز بوده فقط کافی بود بگه برگه را تحویل داده هم طلب کار می شدو هم نمره اش را میگرفت چون مدرسه نمی توانست ثابت کند که دانش اموز برگه را نداده است آن موقع ناظرین حوزه زیر سوال می رفتند
تقصير ناظر امتحان هست كه پاسخنامه ها را با تعداد بچه ها چك نكرده
لطفا اموزش وپرورش گنبد را در يابيد.مسيولين چرا سكوت؟
معلم عزيز ناشناس 1:36 دقيقه 94/03/18 مطمئن اينگونه نوشته مي شود نه اينگونه مطمعن
اگر معلم نبودي تذكر نمي دادم