به گزارش پارس به نقل از باشگاه خبرنگاران وام و دردسرهای ناشی از آن موضوعی است که این روزها تبدیل به یک بحران در خانوادههای ایرانی شده است تا جایی که گاه مجبورند وام پشت وام بگیرند تا بتوانند از پس قسطهای سنگین این تعهدات برآیند این وامها نه تنها گرهای از مشکلات اقتصادی خانوادهها باز نمیکند بلکه باعث میشود در دامی گرفتار شوند که چه بسا تا آخر عمرشان مجبور باشند زیر بار قسطهای این وامها کمر خم کنند.
* وام میگیریم پس هستیم
بسیاری از هموطنان حداقل 1 بار طعم ناخوشایند پرداخت قسط را چشیدهاند و گاه مجبور بودهاند تا از ضروریات زندگی خویش و خانواده خود بزنند تا بتوانند سر وقت و تمام و کمال اقساط وامهای خود را بپردازند و گاه فشار روانی این افراد به قدری زیاد میشود که زندگی روزمره آنها نیز تحت تأثیر قرار میگیرد وم سئله تا آن جا پیش میرود که علاوه به قسطهای بانک به دلیل فشار روانی بالا و صدمههای ناشی از آن مجبورند زیر بار هزینههای گزاف بیمارستانها و درمان هم بروند.
* چرا وام؟
از دلایل رشد این آسیب اقتصادی که هماکنون افراد زیادی را گرفتار دام خود کرده است میتوان به تولید محور نبودن، وجود موانع متعدد در کسب و کار و سوء مدیریت اشاره نمود.
تولید محور نبودن یعنی این که افراد جامعه به دنبال کسب درآمد از طریق واسطهگری و شغل کاذب هستند و از طرفی اگر جوانان ایرانی بخواهند کسبوکار مناسبی داشته باشند، هم شرایط کار برای همهی آنها آماده نیست و همچنین سوء مدیریت به اینمعنی است که در انجام وظایف مدیران ضعف اجرایی وجود دارد و برخی مدیران حتی مدرک مرتبط با حرفه خود ندارند!
* از آب گلآلود ماهی نگیرید
مشکلات اقتصادی سبب شده که مردم کشور بنا به دلایل مختلف به وامهای بانکی پناه ببرند، اما واقعاً منصفانه نیست که برخی بانکها سودهای غیرمنطقی از مردم در ازای ارائه وام طلب کنند هرچند بالا بردن سود بانکی راهی برای جذب نقدینگی است اما در مقابل افزایش نرخ تسهیلات را به همراه دارد این در حالی است که در برخی از کشورها نرخ بهره بانکی زیر 3 درصد است.
* چشموهم چشمی در گرفتن وام
خالی از لطف نیست به افرادی بپردازیم که بدون داشتن مشکل مالی خاصی و شاید فقط به خاطر چشموهم چشمی یا به اصطلاح با کلاستر بودن برای این که مثلاً فلان اتومبیل شاخص یا یک خانه فاخرتر داشته باشند و بتوانند در برابر دیدهگان اطرافیان خود خوشتر بدرخشند حاضرند دشواریهای وامهای بانکی را به جان بخرند و زیر بار فشار روانی و اقتصادی قرار گیرند.
*واقعاً وام گرفتن به چه بهایی؟
بهتر است متقاضیان وام بیشتر تأمل و تفکر کنند که آیا واقعاً به وام احتیاج دارند و یا واقعاً ارزش دارد که زیر بار فشار روانی و اقتصادی محبوس شوند و سودهای بانکی که برخی موارد غیرمنصفانه است را بپردازند، شاید یکی از دلایلی که باعث شده مردم به صندوقهای قرضالحسنه خانگی و وامهای فامیلی روی بیاورند همین شرایط سخت وام گرفتن و سودهای سنگین آن باشد.
حال با وضعیت پیچیدهای که این روزها در جامعه به خاطر وام گرفتن پدید آمده است و روز به روز وضعیت آن وخیمتر میشود جای خالی فرهنگ، سادهزیستی و قناعت برای بازگشت آرامش روانی از دست رفته برخی خانوادهها بسیار خالیست.
ارسال نظر