به گزارش پارس به نقل از ایسنا، علیرضا بیگلری روز پنجشنبه در شورای برنامه ریزی استان، به تشریح وضعیت بیماری تب مالت در زنجان پرداخت و افزود: به دلیل کاهش اجرای برنامه های واکسیناسیون دام های این استان طی سالهای گذشته بیماری تب مالت در این استان روند افزایشی به خود گرفته است.

وی یادآوری کرد: بر این اساس در سالهای قبل میزان شیوع این بیماری ۲۰ در ۱۰۰ هزار راس دام بوده که اکنون این میزان به ۵۷ در ۱۰۰ هزار راس دام رسیده است،

بیگلری با بیان اینکه برای کاهش شمار مبتلایان به بیماری تب مالت شناسایی دام های آلوده و امحا آنها به اعتباری بالغ بر ۱۲ میلیارد ریال نیاز دارد، تصریح کرد: در صورت بی توجهی و عدم کنترل این بیماری می تواند به معضلی بزرگ در حوزه پزشکی این استان تبدیل شود.

وی ابراز کرد:در کوتاهترین زمان ممکن باید اقدامات پیشگیرانه برای کاهش مبتلایان به بیماری تب مالت انجام داد.

ˈبیماری تب مالت یا ˈبروسلوزˈ یکی از بیماری های عفونی مشترک بین انسان و حیوان است که دامداران، روستاییان و مصرف کنندگان مواد لبنی خام و غیراستاندارد را بیش از دیگران تهدید می کند.

بر اساس اعلام اداره بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سالانه ۱۹ هزار نفر در کشور به تب مالت مبتلا می شوند و این روند معمولا در استانهای غربی کشور به ویژه استان زنجان شیوع بیشتری دارد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان همچنین خرید تخت فشار منفی برای کاهش انتقال بیماری های تنفسی این استان را لازم و ضروری بیان کرد و گفت: بر این اساس تخت های فشار منفی متناسب با نیاز مراکز بیمارستانی باید خریداری شود که این واحد دانشگاهی نیز علاوه بر منایع استانی از طریق وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی این موضوع را پیگیری می کند.