به گزارش پارس به نقل از  ایرنا،صدیق قویدل ضافه کرد: به نظر می رسد در سه ماه اخیر حداقل بین 15 تا 20 راس الاغ وحشی از اطراف این روستا دزدیده شده باشد. 

وی با ابراز نگرانی از اینکه ادامه این روند ممکن است به منقرض شدن نسل الاغ های وحشی غرب جزیره منجر شود، افزود: احتمال دیگر در این زمینه موضوع استفاده از گوشت این الاغ ها در رستوران ها و صنایع غذایی است که باید به سرعت این موضوع را پیگیری کرد.
 
قویدل اضافه کرد: ربایندگان الاغ ها در برخوردهایی که با مردم بودمی منطقه داشته اند علت کار خود را استفاده از گوشت این حیوانات برای تغذیه شیرهای سیرک و باغ وحش اعلام کرده اند.
 
وی ادامه داد: این ادعا در حالی از طرف ربایندگان الاغ ها مطرح می شود که به گفته مسوولان محیط زیست جزیره، هیچ سیرکی در این منطقه مستقر نیست.
 
قویدل یادآوری کرد: هرچند برخی از افراد بومی موضوع دزدیده شدن الاغ ها را دستمایه طنز محافل قرار داده اند و عده ای معتقدند که کاهش آمار این حیوانات موجب کاهش آمار تصادفات جاده ای می شود، اما باید موضوع ادامه نسل این گونه از طبیعت وحش جزیره قشم مورد توجه قرار گیرد.
 
وی تاکید کرد: نباید از کنار این موضوع به سادگی عبور کرد چراکه ممکن است نسل الاغ های وحشی جزیره قشم نیز به سرنوشت آهوان جزیره دچار شود و در سال های آتی اثری از آنها مشاهده نشود.
 
قویدل با بیان اینکه این الاغ ها روزی جزو حیوانات اهلی منطقه به شمار می رفتند که در گذشته های دور در طبیعت رهاسازی شده اند، گفت: باید این الاغ ها به عنوان یکی از ذخایر زیستی جزیره مورد حمایت قرار گیرند.
 
وی با بیان اینکه مردم بومی منطقه بر اساس مشخصات ظاهری، الاغ ها را نام گذاری می کردند، افزود: الاغ دیزو (تیزرو)، الاغ سفیدو، الاغ دم دراز و الاغ لوگوش (آرام و آهسته رو) اسامی مرسوم این حیوانات هستند و ممکن است بی توجهی به اتافات اخیر باعث شود که فقط نامی از این گونه حیاط وحش برای نسل های آتی باقی بماند.
 
رییس اداره محیط زیست شهرستان قشم نیز در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه تاکنون خبری در زمینه دزدیدن الاغ های جزیره دریافت نکرده ایم، گفت: انتقال قانونی حیوانات وحشی جزیره قشم مستلزم دریافت مجوز از نهادهای محیط زیستی است و تاکنون درخواستی در این زمینه به اداره محیط زیست شهرستان ارایه نشده است.
 
صادق رستمی اضافه کرد: هرچند حیواناتی همچون گربه، سگ و الاغ جزو حیوانات تحت نظارت محیط زیست طبقه بندی نمی شوند، اما بدرفتاری با این حیوانات و موضوعاتی همچون انتقال گله ای آنها می تواند از طریق سیستم نظارتی محیط زیست دنبال و بررسی شود.
 
وی ادامه داد: در صورت انتقال لاشه این حیوانات به خارج از جزیره از طریق بندر لافت نیز باید مجوزهای لازم از دامپزشکی دریافت شود و ما نمی توانیم در این زمینه اظهار نظر کنیم.
 
رستمی وعده بررسی و پیگیری سریع موضوع دزدیدن یا انتقال الاغ های غرب جزیره قشم را داد و گفت: در صورت صحت این موضوع، بر اساس چارچوب ها و قوانین محیط زیست وارد عمل می شویم.
 
رییس اداره محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم نیز در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه الاغ های غرب جزیره قشم از گونه اهلی این حیوانات به شمار می روند که در گذشته در طبیعت رهاسازی شده اند، گفت: تاکنون فقط از یکی از روستاهای غرب جزیره خبر دزدیده شدن الاغ های را دریافت کرده ایم و این موضوع در حال بررسی است.
 
سیدمحمدهاشم داخته اضافه کرد: هرچند احتمال این امر ضعیف به نظر می رسد اما در صورت صحت خبر، احتمال می رود که از گوشت این حیوانات در رستوران ها استفاده شود.
 
وی با بیان اینکه در گذشته برخی افراد اقدام به شکار الاغ های منطقه می کردند، گفت: این افراد علت شکار خود را تغذیه حیوانات وحشی باغ وحش ها اعلام می کرند که با پیگیری های به عمل آمده این ادعا رد شد.
 
داخته تاکید کرد: به طور قطع در دیگر روستاهای کشور به میزان کافی گوشت الاغ برای حیوانات وحشی باغ وحش ها وجود دارد و شکار الاغ های جزیره قشم ضروری نیست.
 
جزیره قشم با یک هزارو 500کیلومترمربع مساحت در22 مایلی جنوب بندرعباس مرکزاستان هرمزگان واقع شده وجزایرهنگام ، لارک وهرمزازتوابع آن است.