پايگاه خبري تحليلي «پارس»- کمپانی گوگل به تازگی اعلام کرده که خودروهای بدون سرنشینش در شش سالی که از آغاز این پروژه بلندپروازانه می‌گذرد در ۱۱ تصادف نقش داشته‌اند اما در همه موارد خودروهای با سرنشین مقصر تصادف بوده‌اند.
  بی‌سرنشین گوگل
به گزارش پايگاه خبري تحليلي «پارس»، مدیر پروژه خودروهای بدون سرنشین گوگل اعلام کرد که ناوگانی متشکل از ۲۰ خودروی بدون سرنشین و خودمختار این کمپانی که تا کنون برای آزمایش قابلیت‌ها بیش یک میلیون و ۷۰۰ هزار مایل (دو میلیون و ۷۳۵ هزار کیلومتر) رانده‌اند٬ ۱۱ مورد تصادف را تجربه کرده‌اند و شگفت‌انگیز آنکه در همه این تصادفات خطای انسانی نقش داشته و خودروهای گوگل بی‌تقصیر بوده‌اند.

به گفته کریس اورمسون٬ مدیر پروژه خودروهای بی‌سرنشین گوگل که از شش سال پیش آغاز به کار کرده "حتی یک بار هم این خودروها مقصر تصادف نبوده‌اند." او می‌گوید اگر به اندازه کافی در جاده‌ها برانید٬ احتمالا شاهد وقوع تصادف خواهید بود و این ربطی به بی‌سرنشین یا با سرنشین بودن خودرو ندارد.

در هفت مورد از یازده تصادف٬ خودروهای گوگل پشت چراغ‌های ترافیکی و از پشت مورد ضربه قرار گرفته‌اند و اکثر تصادفات هم نه در بزرگراه‌ها که در خیابان‌های شهری رخ داده است. در این تصادفات به هیچ کسی آسیب یا جراحتی وارد نشده است.

خودروهای گوگل در واقع قربانی خطاها و بی‌دقتی‌های انسانی بوده‌اند. آنها همچنین شاهد طیف گسترده‌ای از اقدامات تکان‌دهنده رانندگان در طول رانندگی بوده‌اند؛ از صحبت کردن با موبایل گرفته تا نواختن ترومپت در پشت فرمان.

 بی‌سرنشین گوگل1

بر اساس آمار سازمان امنیت ترافیکی آمریکا٬ اشتباهات انسانی در طول رانندگی عامل ۹۴ درصد تصادفات رخ‌داده در این کشور است و یکی از مهمترین اهداف پروژه خودروی بدون سرنشین گوگل هم کاستن از آمار تصادفات است.

خودروهای بدون سرنشین گوگل حالا هفته‌ای ۱۰ هزار مایل (حدود ۱۶ هزار کیلومتر) را در حالت خودمختار می‌رانند و این تقریبا نزدیک به میزان مسافتی است که رانندگان آمریکایی به طور میانگین در طول یک سال طی می‌کنند. گوگل سعی دارد با بررسی موشکافانه برخوردهای صورت‌گرفته٬ به الگوهایی از بی‌ملاحظگی و بی‌دقتی در رانندگی دست یابد تا بتواند مهارت این خودروها را برای پیشگیری یا گریز از موقعیت‌های خطرناک افزایش دهد.

خودروهای کوچک گوگل نیازی به راننده ندارند. این اتومبیل‌های برقی خودکار هستند. نخستین نمونه‌های خودروهای بی‌راننده‌ی گوگل که برای دو سرنشین طراحی شده‌اند، پیشتر مورد آزمایش قرار گرفته‌اند.

سرگئی برین، بنیادگذار گوگل، در جریان کنفرانسی در کالیفرنیا اعلام کرد که گوگل در نظر دارد هرچه سریعتر ۲۰۰ نمونه از این خودروها را با همکاری شریکان خود تکمیل و به مرحله تولید برساند.

گوگل امیدوار است همین موقع در سال آینده، تولید صد دستگاه از این اتومبیل به پایان رسیده باشد. هدف از تولید خودروها روشن شدن نقاط قوت و ضعف طراحی آنهاست.

به نقل از گوگل نمونه‌های مورد آزمایش قرار گرفته، دو مدل لکسوس و تویوتا پریوس، مسافتی حدود یک میلیون کیلومتر را در مسیری کم‌ترافیک طی کردند. سرعت این خودروها که به سنسورهای لیزری و دستگاه‌های رادار مجهز شده‌اند، حداکثر معادل ۴۰ کیلومتر است.

 بنیادگذار گوگل معتقد است که در چند سال آینده در برخی از شهرها می‌توان از خودرو‌های برقی بدون راننده استفاده کرد.

گوگل از سال ۲۰۰۹ میلادی مشغول طراحی خوروهای بدون راننده است.

تا کنون در طراحی این خودروها این امکان پیش‌بینی شده بود که در صورت نیاز راننده خود هدایت خودرو را به عهده گیرد.

اما نمونه‌‌ای که قرار است به تولید انبوه رسد، چنین امکانی ندارد. البته گوگل تصریح کرده است که در مراحل آزمایشی، امکان رانندگی و هدایت شخصی نیز برای این خودروها طراحی خواهد شد.

برای خودروهای بدون راننده در صنایع خودروسازی آینده‌ی روشنی پیش‌بینی می‌شود. تقریبا تمامی سازندگان مطرح خودرو حتی برخی از صنایع غیرمرتبط با صنایع خوروسازی طرح‌هایی برای ساخت خودروهای بدون راننده با هدف تسهیل امکان استفاده از خودروی شخصی در دست اجرا دارند.