جهانگیری«نظام رتبهبندی معلمان»را ابلاغ کرد
معاون اول رئیس جمهور، مصوبه دولت درباره «نظام رتبهبندی معلمان» را ابلاغ کرد.
به گزارش پارس به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت، این طرح در تاریخ ۲۷ اسفندماه به پیشنهاد مشترک سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور و وزارت آموزش و پرورش و به استناد اصل ۱۳۸ قانون اساسی، تبصره ۱ ماده ۶۵ قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۸۶ و بند «الف» ماده ۵۰ قانون برنامه پنجم توسعه مصوب ۱۳۸۹ تصویب شده است.
براساس این مصوبه، مشمولان طرح طبقهبندی معلمان شامل «آموزگاران، دبیران، هنرآموزان، مربیان امور تربیتی، مشاوران، مراقبان سلامت، مدیران و معاونان مدارس و مجتمعهای آموزشی و تربیتی» براساس ضوابطی که به تصویب هیأت وزیران میرسد، در پنج رتبه «مقدماتی، پایه، ارشد، خبره و عالی» رتبهبندی حرفهای میشوند.
مشمولانی که براساس ضوابط مصوب در یکی از این رتبهها قرار میگیرند، به ترتیب از ۱۵، ۲۵، ۳۵ و ۵۰ درصد افزایش امتیاز حق شغل از مهرماه سال ۱۳۹۴ برخوردار خواهند شد.
همچنین بر اساس مصوبه دولت، اعتبار مورد نیاز اجرای این مصوبه در سال ۱۳۹۴ تا میزان ۱۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال توسط سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور فراهم می شود.
همچنین اعتبار مورد نیاز این مصوبه در سال ۱۳۹۵ تا میزان ۳۵ هزار میلیارد ریال در لایحه بودجه سال آینده توسط سازمان مدیریت و برنامهریزی پیشبینی خواهد شد.
وزارت آموزش و پرورش نیز مکلف است برای ساماندهی نیروی انسانی و ارتقای منابع انسانی موجود، نیروهای مازاد بر نیاز خود را برای انتقال به دستگاههای دیگر معرفی کند.
همچنین وزارت آموزش و پرورش صرفا در قالب ماده ۵۱ قانون برنامه پنجم توسعه مجاز به پذیرش نیروی انسانی است.
سازمان سنجش آموزش کشور نیز موظف است از سال تحصیلی ۹۵ – ۱۳۹۴ و پس از آن، صرفا بر اساس تایید سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور ظرفیت دانشجوی متعهدخدمت را برای دانشگاههای فرهنگیان و شهید رجایی و سایر موسسات وابسته به وزارت آموزش وپرورش در دفترچه آزمون سراسری درج کند.
اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری این مصوبه را در تاریخ دوم اردیبهشت ۱۳۹۴ برای اجرا به وزارتخانههای آموزش و پرورش و علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور ابلاغ کرده است.
پیش از این اعلام شده بود «نظام رتبهبندی معلمان» پس از تصویب در دولت، در قالب «لایحه» برای تصویب نهایی به مجلس ارائه میشود.
سلام
1- رقم 3500 میلیارد 35 هزار میلیارد ذکر شده که اشتباه است.
2- هدف رتبه بندی افزایش انگیزه معلمان با هدف افزایش کیفیت آموزشی است. که به نوعی در تمام ادارات غیر از آموزش و پرورش اجرا می شود . به عنوان مثال در بانکها یک کارمند دیپلم با افزایش کیفیت کار می تواند تا رده های رساست بانک ارتقاء یافته و واجد دریافتی چند برابری شود. در آموزش و پرورش به دلیل عدم وجود تفاوت دریافتی معنادار این مورد با شکست روبرو شده است. مثلا یک معلم با مدرک لیسانس در دبیرستان 24 ساعت که 3روز از هفته برنامه اش جمع می شود با یک مدیر که کل دریافتی اش فقط 300 هزار تومان حق مدیریت از دبیر اضافه دریافتی دارد . در حالی که اگر همان دبیر 3روز فراقت خود را فقط 20 ساعت اضافه کاری داشته باشد با ساعتی حدود 12 الی 15 هزارتومان ماهانه 1200000هزار تومان در آمد خواهد داشت و این امر مانع پذیرش پستهای مدیریتی توسط افراد با تجربه و باسواد می شود.
3- تا قبل از 86 سالانه 5٪ افزایش سنواتی به حقوق تمامی معلمین اضافه می شد یعنی اینکه سیستم طوری برنامه ریزی شده بود که با افزایش سابقه و تجربه سالانه 5٪ حقوق معلمان اضافه می شد و یک معلم با سابقه 20 سال نسبت به معلم با سابقه 1 سال دو برابر دریافتی داشت. ولی با حذف آن عملا تفاوت های منطقی بین افراد با سابقه و کم سابقه برداشته شده که انگیزه معلمان با سابقه کاهش پیدا کرده است . در واقع دولت امسال 9٪ به حقوق معلمان اضافه کرده نه 14٪.
4- ابتدا باید با توجه به ارزش شغلی افراد که در دنیا تعریف شده است تفاوتهای منطقی بین دریافتیهای معلمان و سایر کارمندان برقرار شده سپس به رتبه بندی معلمان اقدام گردد که هر معلم برای افزایش درآمد خود به مطالع و تحقیق و بروز کردن خود علاقه مند شود نه اینکه معلم برای افزایش درآمد ، اوقات فراقت خود را صرف مشاقل سطح پایین نماید.
همه این رتبه بندی ها وحرف وحدیث ها دروغ محص است .چون اگر قرار باشد این رتبه بندی واقعا درست باشد چرا مهرماه ؟ پس کلکی در پیش دارند ، آن هم منتظرا خرداد ماه تمام بشود وکلا مدارس به تعطیلی کشیده شود .ودر مهر ماه هم بگویند مجلس ویا هیعت وزیران تصویب نکرد .بهر حال همه این ها سرکاری وکشکه.
پس چرا رتبه بندی الان اجراء نمی شود چون همه اسناد وکواهی ها ومدارک در دست وزارت آموزش وپرورش می باشد .یعنی اگر آموزش پرورش اگ بخواهد می تواند در عرض 14 ساعته الاغ ها صادر کند .ولی همیشه وعده سرخرمن به همه معلما