احتمال افزایش17 درصدی حقوق حداقل بگیران
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در این خصوص ادامه داد: در سال 92 سازمان تامین اجتماعی 25 درصد مستمری مستمریبگیران خود را افزایش داد و در واقع یکچهارم پایه حقوق تحت پوششان افزایش یافت در حالی که تورم واقعی در آن سال 15 درصد بود.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا،مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی از افزایش 17 درصدی مستمری حداقلبگیران در صورت موافقت دولت خبر داد و گفت: درخصوص سایر مشاغل و سطوح دستمزدی نیز براساس ماده 96 قانون تامین اجتماعی، پیشنهادات خود را به دولت ارائه داده و امیدواریم تصویب شود که در این صورت پرداختهای جدید مستمریها از ماه جاری آغاز میشود.
سیدتقی نوربخش افزود: در حال حاضر از نظر تجهیز منابع و امکانات آمادگی افزایش مستمریها را داریم.
وی در ادامه هدف سازمان تامین اجتماعی را ایجاد امنیت اجتماعی دانست و تمام پوششهای ریز آن را چه در بخش درمان و چه در بخش مستمری در همین راستا اعلام کرد و افزود: سازمان تامین اجتماعی در ایران در سال 33 از تبدیل صندوق بیمههای کارگری ایجاد و در سال 54 نیز قانون آن به طور رسمی تصویب شد.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی افزود: سازمان که حدود 40 و به عبارتی 60 سال سابقه ارائه خدمت به تحت پوششان خود را دارد، صندوقی بین نسلی است.
نوربخش در ادامه تصریح کرد: به طور کلی در دنیا سه نوع صندوق با عناوین "مزایای تعریف شده"، "مزایای مشارکتی" و "ترکیبی" از این دو نوع صندوق وجود دارد؛ تامین اجتماعی نیز کاملا جزو صندوقهایی است که جزء مزایای تعریف شده تلقی میشوند.
وی تشریح کرد: صندوقهایی که به آنها عنوان مزایای تعریف شده داده میشود، در واقع صندوقی هستند که براساس آن یک نسل حق بیمه پرداخت کرده و نسل دیگر دریافت میکنند و در آن افرادی که 10، 15 و یا هر چند سال پرداخت کرده باشند و پس از آن به علت مسائل گوناگون چون فوت و از کارافتادگی توانایی ادامه پرداختها را نداشته باشند یکی محاسبه میشوند؛ در واقع افراد براساس آوردههایشان ارزشسنجی نشده و هیچ فرقی با یکدیگر نخواهند داشت.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی ادامه داد: در مزایای مشارکتی افراد این آرامش خاطر را دارند که اگر بعد از چند سال توانایی پرداخت نداشته باشند نیز میتوانند همانند سایرین مستمری دریافت کنند. در واقع اگر فردی 10، 20 و 30 سال پرداختی داشته باشد، اگر براساس ضوابط مشخص شده از سوی قانون از کار خارج شده باشد، میتواند تا زمانی که زنده است، مستمری دریافت کرده و از مزایای این صندوق برخوردار شود.
نوربخش درخصوص سایر صندوقهای موجود در دنیا نیز، اظهار کرد: مزایای مشارکتی انواعی از صندوقهاست که در آن فرد مبالغی را که در زمانی که شاغل است پرداخته و سپردهگذاری میکند و سپس به همان میزان نیز از صندوق دریافت میکند که در حال حاضر در برخی از کشورها این روش انجام میشود، اما باید گفت این مدل نمیتوان سطح وسیعی از تامین اجتماعی را ایجاد کند.
وی که شب گذشته در برنامه تلویزیونی اقتصاد ایران صحبت میکرد در ادامه تاکید کرد: به خصوص در کشور ما به علت اینکه سطح پایه تامین اجتماعی مانند کشورهای توسعه یافتهای چون اسکاندیناوی وجود ندارد، این روش مناسب نبوده و در روش سوم نیز که مخلوط و ترکیبی از دو روش پیشین است نیز فرد ضمن اینکه براساس آوردههای خود از صندوق دریافت میکند، برای افراد خاص مانند افراد معلول و یا غیره نیز یک نوع یارانه در نظر گرفته شده که پرداخت میشود.
رییس سازمان تامین اجتماعی با تاکید بر اینکه سازمان تامین اجتماعی صندوقی بین نسلی است و در واقع مکانیسم بقای این سازمان نیز برهمین اساس است، درخصوص نقش این سازمان در اقتصاد کشور افزود: صندوقی که بین نسلی است، طبیعتا تعهد دارد آوردههای یک نسل را به نسل بعدی پرداخت کند و به این منظور باید سرمایهگذاریهایی را انجام دهد.
وی ادامه داد: صندوق تامین اجتماعی به سمت پیر شدن رفته است و باید مکانیزمهایی ایجاد شود تا بتوان این صندوق را در مرحلهای نگه داشت که از خط قرمزها عبور نکند.
رییس سازمان تامین اجتماعی همچنین با بیان اینکه سازمان تامین اجتماعی از سال 87 از نقطه «سربهسری» عبور کرد، گفت: این صندوق تعهدی برای پرداخت مبالغ بیمه شدگان خود در آینده دارد اما چنانچه وضعیتی پیش بیاید که با نگاه جاری، منابع صندوق با مصارف همان سال برابر باشد، همان صندوق به نقطه سربهسری رسیده است اما اگر مصارف آن بیشتر از منابعش باشد نیز به نقطه بعد از سربهسری رسیده و متاسفانه تامین اجتماعی از سال 87 از نقطه سربهسری عبور کرده و منابع آن کمتر از مصارفش است.
نوربخش درخصوص راهکارهای موجود برای مقابله با این وضعیت گفت: یک راهکار فروش منابع و داراییهای سازمان بوده تا بتواند این مبالغ را صرف مصارف خود کند که به هیچ وجه راهکار مناسبی نیست. راهکار دوم نیز استقراض است که این روش نیز مناسب نیست.
وی ادامه داد: روش سوم این است که سازمان به تعهدات خود عمل نکند. مثلا پول داروخانه، پزشک و... را ندهد و یا در واقع با تاخیرهای 7 8 ماهه و بعضا یک ساله پرداخت کند.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در ادامه ضمن اینکه تامین اجتماعی هیچ کدام از این راهکارها را عملی نکرد، گفت: در سال 92 بودجه این سازمان 5000 میلیارد تومان کسری داشت و در سال 93 نیز با وجود بیشترین فشار بر روی منابع به دلیل تحریمهایی که در اوج خود بودند نیز این سازمان بیشترین فشار را متحمل شد.
نوربخش افزود: علیرغم اینکه تحریمها از ابتدای انقلاب و از تسخیر لانه جاسوسی به طور جدی در کشور اعمال شد اما در سال 93 با این خیال باطل که میتواند با افزایش و فشار بیشتر تحریمها اقتصاد کشور را از پای در آورند فشارهای زیادی را اعمال کردند اما این در حالی است که در مذاکرات لوزان شاهد آن بود که نه اقتصاد کشور و نه سازمانهایی چون تامین اجتماعی تحت تاثیر این تحریمها قرار نگرفتند.
وی ضمن بیان اینکه دو مصرف عمده این صندوق مستمری و درمان هستند، ادامه داد: در حال حاضر 65 درصد مصارف این صندوق را مستمریها شامل میشوند.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در این خصوص ادامه داد: در سال 92 سازمان تامین اجتماعی 25 درصد مستمری مستمریبگیران خود را افزایش داد و در واقع یکچهارم پایه حقوق تحت پوششان افزایش یافت در حالی که تورم واقعی در آن سال 15 درصد بود.
نوربخش در ادامه تصریح کرد: این در حالی است که در بین سالهای 84 تا 92 افزایش مستمریها بین 6، 9 و 15 درصد بوده و حداکثر افزایش دستمزد 25 درصد بوده در حالی که تورم واقعی آن 35 درصد بوده است.
ارسال نظر