کلاف به هم پیچیده مشکلات معیشتی فرهنگیان
"رتبه بندی"، نسخه آقای وزیر برای معلمان
پايگاه خبري تحليلي «پارس»- مشکلات معیشتی معلمان، مربوط به این روزها نیست و کلافی است که چندین سال است به هم پیچیده و دولتها در کسب رضایت معلمان و ارتقای وضعیت معیشتی آنها به توفیقات قابل توجهی دست پیدا نکردهاند.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي «پارس»، هرچند موضوع پرداخت حقوق و اعتبارات این وزارتخانه همواره مورد اعتراض مسئولانش بوده و گفته می شود 99 درصد از اعتبار آموزش و پرورش صرف پرداخت حقوق پرسنل می شود و یک درصد باقی مانده کفاف امور پرورشی، فرهنگی، تربیت بدنی و ... دانش آموزان را نمی کند، اما فرهنگیان و کارشناسان آموزشی معتقدند با وجود این، اختلاف حقوق معلمان در ایران نه تنها با سطح حقوق معلمان کشورهای دیگر در سطح جهان تفاوت فاحش دارد، بلکه با حقوق و مزایای پرسنل سایر وزارتخانه ها نیز برابری نمی کند.
سال گذشته معاون پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد که میانگین حقوق معلمان یک میلیون و 500 هزار تومان است که همین موضوع نیز اعتراضات بسیاری به همراه داشت و برخی معلمان در قالب کامنت های منتشره این خبر اعلام کردند که با سابقه کاری قابل توجه هنوز حقوقشان به یک میلیون تومان هم نمی رسد.
در همین راستا، حامد قادر مرزی، نماینده مردم قروه و دهگلان اسفندماه سال گذشته در مجلس نسبت به وضعیت موجود فرهنگیان به وزیر آموزش و پرورش و رئیس جمهور تذکر می دهد و می گوید: "آقای روحانی دریکی از مصاحبه های تبلیغاتی قبل از انتخابات ریاست جمهوری گفت که معلم ها به این که دائما آنها را با عبارت عاشقانه و ادبی تقدیس کنیم نیازی ندارند و باید مشکلات اقتصادی آنها را حل کرد. آیا از وضعیت درآمدی و معیشتی و حقوق معلمان خبر دارید و آیا اطلاع دارید یک معلم و بازنشسته چقدر حقوق می گیرد و آیا باور دارید آموزش اساس توسعه است یا نه؟."
آقای فانی سری هم به همکارانتان در مناطق محروم بزنید
این نماینده مجلس همچنین در تذکری به وزیر کار اظهار می کند: "چرا شاخص درآمدی خط فقر را اعلام نمی کنید تا وزیر آموزش و پرورش بداند که چند درصد معلمان ما زیر خط فقر هستند. آقای دکتر فانی به محل کار همکارانتان در شهرهای کوچک و روستاهای مناطق محروم هم سری بزنید."
یکی دیگر از موضوعاتی که فرهنگیان از آن گلایه دارند عدم توجه به جایگاه و شان و منزلت واقعی آنها در جامعه است. محسن بیگلری، نماینده مجلس هم بر این موضوع صحه می گذارد و می گوید: آقای فانی چرا کاری کرده اید که معلمان را مصرف کننده صرف بدانند؟ اگر معلم نبود هیچ کدام از ما اینجا نبودیم و شما هم وزیر نبودید.
آموزش و پرورش، نیازمند نو شدن تفکرها
همه اینها در حالی است که بسیاری از کارشناسان آموزشی، منتقدان، پژوهشگران و خانواده ها نیز از وضع آموزش و پرورش گلایه دارند و معتقدند آموزش ها آنگونه که باید کیفی نیست و سیستم آموزشی و تربیتی حال حاضر کشور بروز رسانی نشده و ساختارهای آموزش و پرورش نیازمند تحول جدی است.
به عنوان مثال یکی از معاونان سابق سازمان بهزیستی با اشاره به نرخ آسیب های اجتماعی در کشور می گوید: "باید سهم بزرگی از امر تربیت و پرورش در اختیار وزارت آموزش و پرورش قرار بگیرد، البته آموزش و پرورش نیازمند تحول ساختاری است. طرز تفکر، دیدگاه ها و نگاه حاکم در آموزش و پرورش باید تغییر کند و نو بشود. باید بهترین نیروها استخدام این وزارتخانه باشند و حقوق و مزایایشان بهتر از این باشد."
معلمان صورتشان را با سیلی سرخ نگه می دارند
رشته مشکلات آموزش و پرورش سر درازی دارد و باید سخنان مسئولان آموزش و پرورش را هم شنید. مشکل کمبود اعتبار همواره سنگ بزرگی بوده که برداشتن آن از مسیر پیشرفت و ترقی نظام آموزشی مشکل به نظر می رسیده است، از سوی دیگر اقدامات بی حساب مسئولان پیشین در مواردی چون استخدام بی رویه فرهنگیان حالا دردسر ساز شده و وضعیت مربیان پیش دبستانی را بغرنج کرده است.
فانی که برای پاسخ به سوال ملی نماینده ارومیه در جلسه علنی هفتم بهمن سال گذشته در مجلس حاضر شده بود می گوید: " در میان همه عوامل موثر در آموزش و پرورش، نیروی انسانی و به ویژه معلمان اصلی ترین عامل در پیشبرد اهداف آن است و فرهنگیان معزز و دلسوز که همواره با سیلی صورت خود را سرخ نگه می دارند، همواره نه از کمبود امکانات و حق الزحمه بلکه از تبعیض در شکوه بودند و اعتبارات آموزش و پرورش هیچگاه نتوانسته است آنگونه که باید از جبران زحمات و خدمات این قشر برآید."
ابهامات طرح رتبه بندی معلمان
در این میان "لایحه رتبه بندی معلمان" نسخه ای است که علی اصغر فانی برای علاج درد موجود پیچیده و در آخرین اظهار نظر رسمی اش در سال جدید ابراز امیدواری می کند که این لایحه از مهرماه امسال به اجرا در بیاید. طرحی که فرهنگیان را با توجه به ملاک هایی چون سابقه کار، مدرک تحصیلی، تحقیق و تألیف در گروه هایی متمایز می کند.
لایحه رتبه بندی معلمان پس از گذشته بیش از 20 ماه کار کارشناسی از سوی کارشناسان آموزش و پرورش و نمایندگان مجلس و توافق بر سر کلیات آن، سرانجام در واپسین روزهای کاری سال 93 در هیئت وزیران به تصویب رسید و وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد که باید امر تدوین شاخص ها و آیین نامه اجرایی آن تا شهریور ماه جاری به اتمام برسد و به دولت ارائه شود.
وی به ذکر همین مطلب که " بر اساس این طرح معلمان به چهار رتبه پایه، ارشد، خبره و عالی طبقه بندی می شوند و در احکام جدید مطابق رتبه بندی، حقوق دریافتی معلمان از 160 تا600 هزار تومان افزایش خواهد یافت و 14 درصد افزایش حقوق کارکنان در سال 94 نیز به آن اضافه می شود"، بسنده می کند و هنوز توضیحات بیشتری درباره جزئیات این طرح ارائه نکرده است.
در همین راستا معاون پارلمانی وزیر نیز سال گذشته به ایسنا گفته بود: " پرداخت حقوق در کشور بر اساس نظام پرداخت هماهنگ است و حقوق معلمان با سایر کارکنان دولت هم سطح است. بر این اساس تمامی کارکنان وزارتخانه ها جز اعضای هیئت علمی و نیروهای مسلح همگی بر اساس نظام هماهنگ پرداخت، حقوق دریافت می کنند، منتها برخی وزارتخانه ها علاوه بر حقوق، امتیازات و مزایای جانبی دارند که آموزش و پرورش ندارد. پیگیر هستیم دولت امکاناتی در اختیار قرار دهد تا هم حقوق را افزایش دهیم و هم امتیازاتی را برای فرهنگیان قائل شویم. اجرای لایحه رتبه بندی معلمان می تواند در این خصوص اثرگذار باشد، در این صورت حداقل 150 هزار تومان به کف حقوق معلمان افزوده می شود. "
پیش بینی بودجه، شرایط لازم برای حصول این رتبه ها، روند اجرایی شدن این طرح و الزام تصویب آن در مجلس، تحقق رتبه بندی در سال تحصیلی پیش رو، شبیه بودن این طرح به رتبه بندی های فعلی آموزش و پرورش، تاثیر اجرای رتبه بندی در وضعیت معلمان حق التدریس، قابلیت این طرح در نزدیک کردن فرهنگیان به حقوق واقعی شان و ... از جمله ابهامات موجود پیرامون این طرح است. که باعث طرح پرسش های بسیاری از سوی فرهنگیان نیز شده است.
متاسفانه تلاش خبرنگار ایسنا برای دریافت جزئیات بیشتر از مسئولان آموزش و پرورش در این خصوص بی پاسخ مانده است و انتظار می رود سازوکار لازم برای اطلاع رسانی دقیق تر پیرامون آن از سوی مسئولان ذیربط فراهم شود.(ايسنا)
چرا اعتبار باید برای آموزش وپرورش کم باشد ؟؟؟؟اگه کمه از اعتبارات سایر وزراتخانه ها کم کنید وبه آموزش وپرورش اضافه کنید سایر کارمندان اگه 15در صد افزایش حقوق داشته باشند برابری می کند با کل دریافتی یک معلم تمام معلمین زیر خط فقر هستند خوب نتیجه کاملا روشنه افت تحصیلی واعتراض فرهنگیان امسال نباید هیچ معلمی پائین تر 2میلون دویست هزار دریافتی داشته باشند این مبلغ یعنی خود خط فقر بالی 2میلیون پانصد هزار تومان تازه مرز خطفقر می باشد درصورتی که اجناس گران نشود
باعرض سلام رتبه بندی دوای درد فرهنگیان نیست بلکه ساکت کردن این قشر زحمتکش است من میخواهم بدانم وزیر در این رتبه بندی کجا قرار دارد ایا کتاب ومقاله دارد پس وضعیت تبعض باسایر ارگانها چه میشود ایا برای معشت ارگانهای دیگر ازانها مقاله وکتاب می خواهند واقعا برای کشور شریف ایران تساوی حقوقی این است که یک معلم با مدرک وسابقه بالا به اندازه ی یک فر دبا سابقه پایین حقوق ومزایا نداشته باشد
باسلام. شمارا بخدا یا هر چیزی که می پرستیدقسم میدهم بیش از 7 ماه از بازنشستگی بنده وامثال من میگذرد پاداش 30 سال خدمتمان را بدهید تورم بیچاره مان کرده بخدا ازباعث وبانی این تعلل وبی تفاوتی نمیگذریم. هزار بار پیام داده ام به دادمان برسید.بچه هایمان دانشجو ووقت تشکیل خانواده هستند دستمان خالیست. حقوقمان کفاف زندگی حداقلی را هم نمیدهد.با تشکر از کسانیکه فریادمان را به گوش مسئولین برسانند
سلام-از دکتر فانی بپرسید که معلم و استاد دانشگاه است بپرسید که للهی چقدر می گیرد-من می گویم بین 6 تا 8 میلیون-اگر نسیت ،فیش حقوقشان را در سایت بگذارند-کارمند دانشگاه فرهنگیان با لیسانس3200000 تا 3500000 تومان حقوق می گیرد- من که دکترا هستم و دبیر 32 سال سابقه و بالاترین امتیازات آموزش و پرورش را دارم ومثل 90 درصد سایر معلمان نه اضافه کاری هست که بگیریم و نه هیچ مزایای دیگری و حقوقم در فیش 2050000تومان است که پس از کسر مالیات و غیره 1800000 تومان می شود-اگر این را منتشر نکنید حق را پایمال کرده اید-رتبه بندی و غیره -برابری حقوق ها را در ادارات حل نمی کند- و حد اقل افزایش باید 1000000 و حد اکثر30000000 تومان باشد تا مثلا به دانشگاه یا نیرو های نظامی یا آب و فاضلاب یا کارکنان ریاست جمهوری و بانک ها که علاوه بر حقوق از وام های کلان کم بهره و مزایای متعدد می گیرند،کمی نزدیک شود- حقوق تعداشان زیادی از معلمان بین 700000 تا 1000000 است -وقفوهم انهم مسئولون-جاء الحق و زهق اباطل-به امید رعایت عدالت اسلامی- این ادراه هایی که نام برده شد حقشان است -ما هم حق می خواهیم-رهبر معظم انقلاب هم طرفدار واقعی حق است که خداوند حافظشان باشد
رتبه بندی به درد خود اقای فانی میخورد درد معلم با 150هزار تومان حل نمیشود با150هزار تومن خود اقای فانی میتونه برای پسرش زن بگیره
از فرمایشات مولا:عدهای به نان نوا نمی رسند مگر اینکه گروهی ....
با سلام رتبه بندي هه هه هه هه حق الزحمه المپياد ها را كه نقدا دانش آموزا ريخته اند به حساب وزارت خانه و يكسال از آن گذشته را بدهيد و يا حق الزحمه امتحانات سال هاي قبل كه معمولا60يا 70درصد دادند و بقيه را ندادند را پرداخت كنيد و يا حق الزحمه ي امتحانات خرداد و شهريور و دي ماه سال قبل را پرداخت كنيد و يا....كه مربوط به بودجه ي سال قبل بوده را پرداخت كنيد راستي سود و ربا و نزول پول در بانك بعد از يكسال به جيب چه كسي ميرود نكنه ميشود افزايش حقوق 600تا 800هزار توماني كارمندانبي بضاعت بانك؟؟؟؟؟؟؟