به گزارش پارس به نقل از تسنیم،خرداد ماه سال گذشته موضوع نظارت بر شبکه‌های اجتماعی موبایلی نوظهور با اولویت واتس‌آپ، وایبر و اینستاگرام از سوی قوه قضاییه مطرح شد اما از آن جهت که رویکرد دولت کنونی به گفته وزیر ارتباطاتش سلبی نیست قرار شد نحوه تقابل با محتوای نامناسب این شبکه‌ها به گونه‌ای دیگر باشد.
 
بعد از چندین بار تذکر از سوی نهادهای بالادستی به وزارت ارتباطات مبنی بر ارائه برنامه‌ای جهت نظارت هرچه بیشتر بر محتوای این شبکه‌ها، "فیلترینگ هوشمند" به عنوان اولویت برنامه‌ای دولت مطرح شد زیرا واعظی وزیر ارتباطات معتقد است تمام آنچه که از طریق این شبکه‌ها منتشر می‌شود شامل محتوای نامناسب نیست بلکه نزدیک به 90 درصد مطالبی که روی این شبکه‌ها قرار می‌گیرد جزو محتوای پاک است.
 
بنابراین دغدغه مسدودسازی این شبکه اجتماعی (اینستاگرام) با 350 میلیون کاربر جهانی که طبق اعلام قوه قضاییه شاکی خصوصی داشت، سریعا رفع شد و البته فیلترینگ هوشمندی که این روزها در فاز دوم خود قرار دارد اما از توانمندی و بنیه آن خبری نیست، قرار شد به مصاف محتوای غیر پاک آن برود.
 
البته باید این موضوع را هم در نظر داشت که اینستاگرام نیز برنامه جامعی برای مبارزه با صفحاتی که بیشتر به هرزنامه شبیه است دارد و به عنوان مثال چهار ماه پیش اخطاری را به کاربران خود داد که ممکن است برخی فالوها (دنبال کننده‌ها) دچار تغییراتی شود.
 
این شبکه اجتماعی علاوه بر اینکه سیستم اطلاع‌رسانی توزیع شده‌ای را برای گزارش‌های مخاطبان دارد که بر مبنای گزارشات ارسال شده به بررسی محتوای صفحه‌ای خاص می‌پردازد اما به شکل دوره‌ای نیز اقدام به پایش این فضا برای از بین بردن موضوعات مرتبط با نژادپرستی می‌کند.
 
قطعا معیارهای این شبکه با آن چیزی که مد نظر مسئولان و فرهنگ ماست متفاوت است و باید علاوه بر پایش کلی که توسط آنها صورت می‌گیرد به شکل منطقه‌ای نیز مورد پایش کشورها قرار گیرد تا معیارهای فرهنگی تطبیق داده شود.
 
اکنون با توجه به اینکه وزارت ارتباطات فیلترینگ هوشمند را روی این شبکه استارت زده و اگر جزو کاربران اینستاگرام باشید شاهد برخی مسدودسازی‌ها خواهید بود اما اختلالات این شبکه بسیار وسیع شده است.
 
کُند شدن بازگشایی پیج‌ها و قطع ارتباط از جمله اختلالات شایع این شبکه بعد از نظارت هوشمند ایران جهت پایش محتوای نامناسب است و علاوه بر اینکه موجب اتلاف هزینه و شارژ سیستم کاربران ایرانی می‌شود، صبر آنها را هم لبریز کرده است.
 
ممکن است در برخورد با این مشکل چنین عنوان شود که سیگنال‌های دیتا در آن نقطه ضعیف بوده اما چنین مشکلی در نقاط زیر چتر پوشش 3G و 4G موبایل هم مشاهده شده است.