سرطانی که پسران را تهدید می کند
اعضای هیئت مدیره انجمن اورولوژی ایران متفق القول بر این عقیده اند که موضوع سلامت مردان در جامعه مغفول مانده است.
به گزارش پارس به نقل از مهر، در نشست خبری هفته سلامت مردان که روز چهارشنبه با حضور سه عضو هیئت مدیره انجمن اورولوژی ایران در محل این انجمن برپا شد، موضوعات مختلفی در ارتباط با وضعیت سلامت مردان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در ابتدا دکتر سید جلیل حسینی رئیس انجمن اوروژلوژی آسیا با اعلام اینکه روز سلامت مردان از سال ۱۹۹۴ در کانادا و آمریکا و از سال ۲۰۰۱ در چین برگزار می شود، گفت: در ایران نیز، این روز از سال ۸۵ به همت انجمن اورولوژی ایران کلید خورد و تا سال ۹۰، اولین پنج شنبه اسفند به عنوان روز سلامت مردان نامگذاری شد. اما از سال ۹۱، وزارت بهداشت تصمیم گرفت که هفته سلامت مردان را برپا کند.
عضو هیئت مدیره انجمن اورولوژی ایران با عنوان این مطلب که مردان به خاطر مشغله و مسئولیت های سنگین زندگی، کمتر به سلامت خودشان توجه می کنند، افزود: استمدادطلبی خانم ها بیشتر از آقایان است.
حسینی ادامه داد: متاسفانه اغلب مردان مواقعی به پزشک مراجعه می کنند که ممکن است برای درمان دیر شده باشد.
وی با تاکید بر انجام فعالیت های منظم ورزشی، عدم مصرف مواد دخانی و کنترل چربی، قندخون و فشارخون برای جلوگیری از بروز بیماری ها، تصریح کرد: وقتی پدر سالم باشد، مراقب خانواده خواهد بود. در واقع، جامعه سالم، نیازمند سلامت مردان است.
در ادامه دکتر عباس بصیری دبیر انجمن اورولوژی ایران نیز با عنوان این مطلب که استقبال آقایان از حوادث بیشتر است، گفت: مردان در معرض انواع آسیب های شغلی، اجتماعی و... قرار دارند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی هشید بهشتی افزود: به طور عموم، اکثر مردان در معرض بیماری های سخت تر و مرگ و میر بیشتری قرار دارند.
بصیری با اعلام اینکه در تمام دنیا امید به زندگی خانم ها بیشتر از آقایان است، گفت: بیماری های همچون سنگ کلیه در مردان ۲.۵ برابر زنان است. سرطان مثانه در مردان ۲.۵ تا ۳ برابر بیشتر از زنان است. همچنین، سرطان های پیشرفته که منجر به برداشتن مثانه می شود، در آقایان ۴.۵ برابر زنان است.
وی تاکید کرد: در بیماری های مشترک، حس خودمراقبتی زنان بیشتر از مردان است.
بصیری در ادامه به بیماری خاص مردان اشاره کرد و افزود: غده پرستات یکی از اعضای حیاتی بدن است که اگر نبود، هرگز نسل بشر ادامه پیدا نمی کرد. اما، همین پروستات در سنین جوانی به علت ورود میکروب و باکتری، منجر به عفونت می شود. به طوریکه ۱۰ درصد جوانان مبتلا به عفونت و التهاب پروستات می شوند که بیماری کلافه کننده است.
این جراح کلیه با اعلام اینکه پروستات در ۵۰ سالگی به بالا به علت بزرگ شدن می تواند مشکل ایجاد کند، گفت: متاسفانه سرطان پروستات به دلیل اینکه در نواحی خارجی پروستات ایجاد می شود، ممکن است خودش را نشان ندهد.
دکتر محمدرضا نوروزی مسئول برگزار هفته سلامت مردان نیز در ادامه این نشست خبری به ارائه آماری از بیماری های که سلامت مردان را تهدید می کند، اشاره کرد و افزود: روزانه در حدود ۳۰۰ نفر بر اثر بیماری های قلب و عروق در کشور فوت می کنند که ۵۵ تا ۶۰ درصد آنها را مردان تشکیل می دهند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با اعلام اینکه سرطان مثانه در مردان ۴.۵ برابر زنان است، گفت: سالانه ۳۵۰۰ مورد جدید سرطان پروستات در کشور شناسایی می شود. در حالی که در دنیا موارد پیشرفته این بیماری ۲ تا ۳ درصد است اما این آمار در ایران بین ۵ تا ۱۰ درصد، پیش بینی می شود.
نوروزی به سرطان بیضه در مردان اشاره کرد و افزود: سرطان بیضه یکی از شایع ترین سرطان های سنین ۱۵ تا ۳۵ سالگی است که به دلیل اینکه علامت ندارد و بدون درد است، بسیاری از پسران در موارد پیشرفته به پزشک مراجعه می کنند.
نه جناب دکترآقایون اکثراچون احساس مسئولیت کمتری درقبال زندگی، فرزندان،و....دارندچون کسی نیست مثل مادرشوهر،خواهرشوهربانها دایماسرکوفت بزند،چون هرکاردلشان میخواهد انجام میدن،خواه بضررزندگی ودیگران صرفاچون دلشان میخواهدانجام میدهندکلفت خانه،زن،هم که دارن،اکثراکارگربیرون،بازهم زن،دارن چرامریض شوند!!!!!؟من که بادونسلازمردان، پدروشوهر،برخوردداشتم، باهرخانمی هم صحبت کرده ام اکثرقریب به اتفاق رااینگونه دیدم مگرگروه اندکی بسیارناچیزحالاچرامریض شوند؟؟؟؟؟!!!!!!
براتون واقعا متاسفم
ازبه بعضی از دوستان پیشنهاد میدم داوطلبانه در یکی از بیمارستان های روانی بستری بشن! واگر تمایل به مطالعه دارن مقالات روانشناسی مطالعه بفرمایند و نه پزشکی!