وزیر بهداشت:ریزگردها را سیاسی نکنید
وزیر بهداشت گفت: باید به مردم اطلاعات را دقیق بدهیم و از شایعهپردازی، فرافکنی و سیاسی کردن موضوع پیشگیری کنیم چون مردم ماهها و سالهای آینده واقعیتها را بیشتر خواهند دید و انتظار دارند آنچه که هست به آنها گفته شود و از نظر فناوری برای بارندگی نمیتوان کاری کرد مگر اینکه رحمت خدا مشمول حال ما شود.
به گزارش پارس به نقل از فارس: وزیر بهداشت گفت: بخش عمدهای از ریزگردها منشاء خارجی دارد، اتفاقی که در ترکیه افتاد و آب دجله و فرات به دلیل زدن سدها کاهش یافت. این موضوعات بر روی تغییر شرایط ما، امارات، کویت، عربستان، قطر و عراق بیتأثیر نیست.
حسن هاشمی در حاشیه مراسم معرفی 12 فرآورده دارویی در شرکت دارویی اسوه گفت: به تازگی در سفری که به کشور عراق خواهیم داشت در حاشیه این دیدارها در مورد ریزگردها هم صحبت خواهد شد و امیدواریم توافقات خوبی صورت گیرد.
وی ادامه داد: در سفری که به خوزستان داشتم همزمان با وجود گرد و غبار بود که در مسیر راهپیمایی در اهواز حضور داشتم و تنها چیزی که میتوان گفت اینکه خوزستانیها ایرانی هستند و همه کسانی که آمدند با سر و صورت مملو از گرد و خاک نشان دادند که دست از آرمانهای خود برنمیدارند. این بالاترین انرژی است که در کشور وجود دارد.
وزیر بهداشت گفت: اما در حاشیه این سفر جلساتی بین نمایندگان و شورای اداری این استان برگزار شد تا ثابت شود منشأ گرد و غبار به این استان خارجی است که بنده معتقد هستم اکثر دلیل آن مربوط به خارج از کشور است البته بعد از اینکه کشورهای کویت، امارات، مصر و لبنان هم درگیر این موضوع شدند مشخص شد که منشأ این گرد و غبارها خارجی است.
هاشمی ادامه داد: البته این هم قابل تأیید است که در داخل کشور کانونهایی وجود دارد که باید با پوشش گیاهی بهتر، تجدیدنظر در طرحهای قبلی و حتی طرحهای در دست اجرا و سایر فناوریها باید شنهای روان تثبیت شود اما اینکه بگوییم منشأ داخلی است مردم انتظار دارند گرد و غباری نباشد.
وی ادامه داد: اولویت اول کشور عراق امنیت آن است یا این مشکل را دیگران برای عراق و سوریه ایجاد کردند. این موضوع در این صورت پذیرفتنی بود اما اینکه به مردم بگوییم منشأ این گرد و غبارها فقط داخلی است به معنی آن است که دولت و حکومت کارآمد نیست که این حرف درستی نبوده و در سفر نیز مشخص شد که بخش عمدهای از ریزگردها منشأ خارجی دارد.
وزیر بهداشت تصریح کرد: بخش دیگری از این ریزگردها به دلیل کاهش بارندگیها است به طوری که 46 درصد بارندگی در خوزستان کاهش یافته و به سمت خشک شدن میرود.
وی افزود: با توجه به سفر اول دولت، 550 هزار هکتار را با کمک رهبری به زیر پوشش کشت میرود و حتماً در طرحهایی که باعث شده به خشکسالی کمک شود تجدیدنظر خواهد شد، بخشی هم باید بپذیریم که اقلیم ما در خاورمیانه در حال تغییر است و کشورهای همسایه رفتارهایشان نسبت به هم مهربانانه نیست. اتفاقی که در ترکیه افتاد و آب دجله و فرات به دلیل زدن سدها کاهش یافت. این موضوعات بر روی تغییر شرایط ما، امارات، کویت، عربستان، قطر و عراق بیتأثیر نیست.
هاشمی گفت: فراموش نکنیم که فقط خوزستان درگیر گرد و غبار نیست، 22 استان دیگر هم در رنجند و دولت مصمم است که این مشکل را حل کند به خصوص اینکه شخص رئیسجمهور محیط زیست را جزو برنامههای محوری خود و از مواردی میداند که هر روز به آن فکر میکند.
وی افزود: در عین حال برخی از این تصمیمات احساسی است و ممکن است باعث هدر رفتن منابع شود که باید از آن پرهیز کرد. در گذشته از این اقدامات ممکن است شده باشد بنابراین باید تلاش کنیم تصمیمات علمی، منطقی و اجرایی باشند.
وزیر بهداشت گفت: باید به مردم اطلاعات را دقیق بدهیم و از شایعهپردازی، فرافکنی و سیاسی کردن موضوع پیشگیری کنیم چون مردم ماهها و سالهای آینده واقعیتها را بیشتر خواهند دید و انتظار دارند آنچه که هست به آنها گفته شود و از نظر فناوری برای بارندگی نمیتوان کاری کرد مگر اینکه رحمت خدا مشمول حال ما شود.
کاسبان فتنه حالا کاسب گرد وخاک وریزگرد وفاضل آب شده اند شعارشان این است ما کاسبیم وجنس برایمان مهم نیست اصل کاسبی است وبس