علت افزایش سرطان در ایران چیست؟
کارشناس مسئول آموزش سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: طبق اسناد سازمان جهانی بهداشت، از 40 درصد سرطانها میتوان پیشگیری کرد و مواردی هم که قابل پیشگیری نیستند با مراجعه به موقع و تشخیص زودهنگام، درمان پذیرترند.
به گزارش پارس،آتوسا رهبر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تصریح کرد: شاید اگر مردم بدانند که دست کم نیمی از سرطانها با درمان مناسب علاج خواهند شد زودتر به علایم مشکوک خود توجه خواهند کرد. بالا رفتن امید به زندگی و میانگین سن جمعیت، عوامل و شاخصهای محیطی شامل آلودگی هوا، آب و آلودگیهای محیطی و بالاخره شیوه زندگی ناسالم از سه دلیل عمده افزایش بروز سرطان در ایران است.
کارشناس مسئول آموزش سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان بیان کرد: در مورد سرطان، فاکتورهای غیر قابل تغییر شامل سن، جنس، نژاد و استعداد ژنتیکی وجود دارد که کنترل آنها تحت تاثیر اراده افراد نیست. برخی موارد مانند تغییر سبک زندگی مانند ترک دخانیات، تغذیه صحیح، داشتن فعالیتهای بدنی مناسب، حفظ وزن مطلوب و جلوگیری از افزایش وزن و چاقی قابل کنترل است.
وی افزود: طبق آمار، یک سوم از کل سرطانهای دنیا با حفظ وزن مطلوب، تغذیه صحیح و نکشیدن سیگار قابل پیشگیری است اما متاسفانه جامعه ما به سمت پرخوری و کم تحرکی و در نتیجه افزایش وزن رو به حرکت است. طبق آمار منتشر شده، حدود نیمی از زنان و مردان ایرانی اضافه وزن دارند. 35 درصد افراد 15 تا 64 ساله کشور در اوقات فراغت خویش به هیچ وجه فعالیت فیزیکی انجام نمیدهند.
رهبر، افزایش آگاهی و اطلاع رسانی مناسب در سطح جامعه و تشخیص این بیماری در مراحل ابتدایی با غربالگری و معاینات دورهای منظم را جزء اصول خودمراقبتی در زمینه بیماری سرطان در سطح جامعه ذکر کرد.
وی، پرهیز از مصرف دخانیات، انجام فعالیت بدنی منظم، نگه داشتن وزن خود در حالت ایدهآل، داشتن تغذیه سالم و همچنین محافظت خود در برابر عفونتها، محافظت از پوست خود، رعایت اصول ایمنی در منزل و محیط کار، داشتن زندگی روانی معنوی سالم و زندگی اجتماعی سالم و مراجعه به پزشک در صورت دارا بودن علایم هشداردهنده سرطان را از پیامهای کلیدی برای پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان عنوان کرد.
رهبر با بیان اینکه از سوی سازمان جهانی بهداشت روز 4 فوریه هر سال به عنوان روز جهانی سرطان نامگذاری شده است، اظهار کرد: در کشور ما 8 تا 15 بهمن به عنوان هفته ملی مبارزه با سرطان نامگذاری شده است.
وی، هدف از نامگذاری این هفته را ایجاد انگیزه در سیاستمداران و فعالان بینالمللی جهت کنترل سرطان عنوان کرد و گفت: کمک به نجات میلیونها مرگ قابل پیشگیری در هر سال از دیگر اهداف نامگذاری این هفته است که این هدف با افزایش آگاهی و اطلاع رسانی درباره سرطان و جلب حمایت همه جانبه در مقابل این بیماری حاصل میشود. طبق آمارهای جهانی در سال 2000 حدود ۱۰ میلیون نفر مبتلا به سرطان در سراسر جهان وجود داشت که این رقم در سال ۲۰۱۲ به ۱۴ میلیون نفر رسیده است.
رهبر با بیان اینکه پیشبینی میشود تعداد مبتلایان در سال ۲۰۲۰ به بیست میلیون و در سال ۲۰۳۰ به بیست و هفت میلیون نفر برسد، یادآور شد: هفتاد درصد این افزایش در کشورهای در حال توسعه رخ داده و ایران نیز جزو این دسته از کشورهاست.
کارشناس مسئول آموزش سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، سرطان را پس از بیماریهای قلبی عروقی و حوادث سومین عامل مرگ و میر در ایران ذکر کرد و گفت: سالانه بیش از 30 هزار نفر از هموطنان در اثر این بیماری جان خود را از دست میدهند. پیشگیری از سرطان به عنوان سومین اولویت بهداشتی کشور در نظر گرفته شده است و نیاز به مداخلات برنامهریزی شدهای به منظور پیشگیری و کنترل دارد.
خوشگذرانی
سما آبی
خیلی فکرت کوچیکه بدبخت
در پاسخ به سماآبی: منظور از رهبر در اینجا فامیل کارشناس مسئول آموزش سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان که اسمش آتوسا است می باشد در مقام معظم رهبری
حق دارن پاشایی بیچاره خیلی از چاقی رنج میبرد............!!!!!!