حرکات ناشایست جوانان مقابل وبکم
عوارض و تبعات منفی و ناگوار حضور در فضای مجازی در ایران بیشتر از جنبه های مثبت آن است که یکی از این موارد و عوارض اخلال در قوای جنسی و ناتوانی جنسی است.
به گزارشس پارس به نقل از جهان؛ مطابق بررسیهای "گوگلترند" که نتایج آن در برخی روزنامه ها و خبرگزاری های ایران نیز منتشر شد، ایرانیها عبارات و کلمات مختلفی را از طریق گوگل جستوجو کردهاند؛ از عبارات علمی و فرهنگی و اجتماعی گرفته تا برخی واژههای نامناسب. از جمله کلمات جست و جو شده توسط ایرانی ها در گوگل مربوط به چند واژه مستهجن است که این واژه ها همراه با کلماتی همچون "عکس، زن، لباس، hot، girl، زیبا، فیلم و عکس" جستوجو شده است.
عوارض و تبعات استفاده نادرست از اینترنت و فضای مجازی فقط به مشکلات ستون فقرات و بروز مشکلات بینایی محدود نمی شود بلکه از نظر کارشناسان بسیاری از جوانانی که بیشترین اوقات خود را در شبکه های اجتماعی هستند تمام انرژی، احساس و عواطف خود را در همین مکان و فضا تخلیه می کنند
البته بررسی گوگل درباره جستوجوهای ایرانی ها در سال های اخیر نشان می دهد که متقاضیان واژه ها و تصاویر مستهجن یا جنسی در هفت سال اخیر کاهش محسوسی نسبت به پیش از آن داشته است و این یک نکته امیدوارکننده است اما این نکته مثبت نمی تواند مانع نگرانی کارشناسان شود.
به رغم تاکید و اذعان کارشناسان مبنی بر لزوم استفاده از امکانات فضای مجازی برای فعالیت های اقتصادی و نیز اقدامات مثبت فرهنگی و اجتماعی، کمتر توجهی از سوی مدیران و مسئولان اجرایی به این موضوع شده است.
در گفتگویی که ما با دکتر مجید ابهری متخصص علوم رفتاری و آسیب شناس اجتماعی داشتیم ایشان معتقد است: طبق اعلام گوگل حدود ۴۰ میلیون کاربر سرچ کننده در ایران داریم. نخستین چیزی که در کشور ما از طریق گوگل جست و جو می شود ژس و تصویر است. در حالی که در تمام کشورها از فضای سایبری برای مسائل اقتصادی، اشتغال زایی، ایجاد درآمد و اطلاع رسانی استفاده می شود. اما اطلاع رسانی ما فقط در همین حد است که مثلا بگوییم "مو وزوزی ها در فلان مکان تجمع کنند!" یا "خز و خیل ها در فلان بوستان جمع شوند!"
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی ادامه می دهد: "متاسفانه ۶۰ درصد از کاربران زیر ۶۰ سال ایرانی اعتیاد اینترنتی دارند. یعنی به محض اینکه موبایلشان آنتن ندهد یا سرعت اینترنتشان ضعیف شود دچار اضطراب و استرس می شوند. این خود یک ضایعه است چراکه کارآیی فکری انسان و سلامت روحی او را مختل می کند. از سوی دیگر با توجه به اینکه
طبق اعلام گوگل حدود ۴۰ میلیون کاربر سرچ کننده در ایران داریم. نخستین چیزی که در کشور ما از طریق گوگل جست و جو می شود عکس و تصویر است
فضای مجازی امتیازاتی دارد و جوانان با تولید ژس و تصاویر، این محصولات را در شبکه های اجتماعی قرار می دهند و از طریق برقراری ارتباط با گروه های مختلف در کشورهای دیگر حس غرور کاذب دارند و از نظر خودشان دارای نوعی شخصیت می شوند."
اخلال در قوای جنسی
عوارض و تبعات استفاده نادرست از اینترنت و فضای مجازی فقط به مشکلات ستون فقرات و بروز مشکلات بینایی محدود نمی شود بلکه از نظر کارشناسان بسیاری از جوانانی که بیشترین اوقات خود را در شبکه های اجتماعی هستند تمام انرژی، احساس و عواطف خود را در همین مکان و فضا تخلیه می کنند.
ابهری می گوید: "عوارض و تبعات منفی و ناگوار فضای مجازی در ایران بسیار بیشتر از جنبه های مثبت آن است. یکی از این موارد و عوارض اخلال در قوای جنسی و ناتوانی جنسی است. البته انحراف ستون فقرات، ضعف بینایی، ایجاد اشکال در سلولهای مغزی و عصبی از دیگر عوارض استفاده بیش از حد از اینترنت است. همچنین امکان فریب خوردن جوانان در این فضا بسیار زیاد است؛ مثلا یک مرد ۵۰ ساله، خود را در قالب و شکل جوان ۲۰ ساله مطرح می کند."
به گفته ابهری در حال حاضر عشق مجازی در فضای مجازی کولاک می کند. برخی پسرها خود را "دختر" معرفی می کنند و هویت تقلبی باعث شده است که بسیاری از فرزندان ما دچار ضایعات و آسیب های عاطفی شوند. پسری را می شناسم که به گفته خودش یک سال است در فضای مجازی به یک دختر عشق می ورزیده و با او ارتباط عاطفی برقرار کرده اما بعدا فهمیده است که طرف مقابل او اصلا دختر نبوده و او در این مدت با یک پسر ارتباط داشته است.
حرکات ناشایست
این آسیب شناس اجتماعی شبهه آفرینی در میان جوانان را یکی دیگر از آسیب های فضای مجازی عنوان می کند و می گوید: "ما یک نظام آرمانی داریم. در حال حاضر ۱۱۰۰ شبکه به زبان فارسی در فضای مجازی به تخریب رفتاری جوانان و نیز زیر سوال بردن مذهب تشیع مشغول هستند."
وی می افزاید: متاسفانه یک دختر یا پسر، مقابل وبکم حرکاتی انجام می دهد و طرف مقابل هم حرکات دیگری مرتکب می شود. اینها ارتباط جنسی کاذب برای یکدیگر ایجاد می کنند و باعث گرایش به خودارضایی، گرایش به همجنس و دیگر انحرافات جنسی می شود و یکی از عوامل کاهش ازدواج و افزایش طلاق نیز همین است. کمترین زمانی که فرزندان ما به فضای مجازی اختصاص می دهند ۲ ساعت در روز است و من حتی افرادی را سراغ دارم که ۱۲ ساعت در شبانه روز را به فعالیت در فضای مجازی اختصاص می دهند. اینها فقط یک زمان کوتاه، فضای مجازی را برای رفتن به دستشویی رها می کنند و مجددا باز می گردند. این افراد حتی غذای خود را بدون آنکه متوجه شوند کنار کامپیوتر می خورند.
اظهارات دکتر ابهری و واقعیت های گوگل به ما نشان می دهد که در جامعه و مسائل جنسی، جوانان در فضای مجازی و همچنین فضای حقیقی دچار انحرافات و آسیب هایی هستند؛ آسیب هایی که تلاش اضلاع سه گانه نهادهای آموزشی ، نهاد خانواده و نهادهای فرهنگ ساز را برای مهار رشد این مسائل و رفع آن از سطح جامعه می طلبد.
ارسال نظر