نخستین تصمیم جلسه شورای عالی محیط زیست بعد از 7سال
همزمان با روز هوای پاک، دومین جلسه شورای عالی محیط زیست در دولت یازدهم روز دوشنبه به ریاست حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی رییس جمهور برگزار شد.
به گزارش پارس ، با روی کار آمدن دولت یازدهم شورای عالی محیط زیست، بعد از هفت سال احیا شد. اما با گذشت یک سال و نیم از اولین جلسه این شورا، مسایل و مشکلات محیط زیستی چشم به راه تشکیل این جلسه بودند تا اینکه امروز و همزمان با روز هوای پاک وعده تشکیل دومین جلسه این شورا محقق شد.
تا پیش از دولت یازدهم، آخرین جلسه شورای عالی محیط زیست در سال ۱۳۸۵ و بدون حضور محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور پیشین برگزار شده بود. پس از آن، احمدی نژاد در شهریورماه ۱۳۸۶ و طی یک دستور ۱۸ شورای عالی را منحل و وظایف آنها را به کمیسیونهای دولت محول کرد.
اما بعد از گذشت هفت سال در ۱۳آبان ۱۳۹۲ اولین جلسه شورای عالی محیط زیست به ریاست حسن روحانی، رئیس جمهور تشکیل شد. هرچند که مصوبه خاصی دراین جلسه به تصویب نرسید و تنها معاونان سازمان حفاظت محیط زیست، گزارشی مبسوط از وضعیت محیط زیست کشور ارائه کرده و تصمیماتی برای حل برخی معضلات اتخاذ شد، اما همین احیای شورای عالی محیط زیست، امیدها را به جدی بودن دولت جدید در مقابله با مشکلات ریز و درشت زیست محیطی ایران، زنده کرد.
با توجه به اینکه فرهاد دبیری مشاور ارشد سازمان حفاظت از محیط زیست در گفت و گو با خبرآنلاین وعده برگزاری شورای عالی محیط زیست را ۳ماه پیش عنوان کرده بود اما این جلسه امروز به مناسبت روز هوای پاک برگزار شد.
قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا پس از ۱۰سال
رییس جمهوری در این جلسه با اشاره به اهمیت مسایل زیست محیطی بر پرهیز از بخشینگری در تدوین آییننامهها و قوانین مربوط به محیط زیست تأکید کرد و خواستار همکاری و هماهنگی همه نهادها و وزارتخانهها به منظور حفظ و صیانت از منابع طبیعی کشور در عین توجه به موضوع توسعه و مسایل اجتماعی شد.
در این جلسه موضوع قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا پس از ۱۰ سال مورد بازنگری قرار گرفت و مصوب شد، استاندارد جدید در خصوص خروجی آلایندههای وسایل نقلیه موتوری تعیین شود.
همچنین کلیات سند مطالبه ضرر و زیان قانون صید و شکار به منظور جلوگیری از شکار بیرویه و قاچاق حیات وحش تصویب و قرار شد جزئیات بیشتر با هماهنگی دستگاههای مربوطه مورد بررسی قرار گرفته و سپس به عنوان مصوبه ابلاغ شود.
اعضای شورای عالی محیط زیست همچنین کلیات طرح اعلام ۴ منطقه جدید حفاظت شده را مورد تأیید قرار دادند. این طرح به منظور جلوگیری از فرسایش و تخریب طبیعت و حفظ منابع طبیعی از سوی سازمان محیط زیست و منابع طبیعی ارایه شده است. بر اساس کنوانسیونهای بینالمللی تا سال ۲۰۲۰ باید ۱۷ درصد از عرصه سرزمینی و ۱۰ درصد از سواحل به شیوههای مختلف جزء مناطق حفاظت شده قرار گیرد.
اعلام ۴منطقه جدید حفاظت شده
غار درفک در استان گیلان و آبشار شوی در استان خوزستان به عنوان جاذبه طبیعی ملی، جنگل ابر در استان سمنان به عنوان منطقه حفاظت شده و منطقه سمندر یک در استان لرستان به عنوان پناهگاه حیات وحش، ۴ منطقه جدید حفاظت شده هستند.
در این جلسه مقرر شد، سازمان حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی آییننامه اقدام ملی برای مقابله با گرد و غبار و ریزگردها را برای تصویب به هیأت دولت ارسال کند. همچنین تصویب کلیات طرح تعرفه خدمات آزمایشگاهی از دیگر مصوبات جلسه شورای عالی محیط زیست بود.
معصومه ابتکار معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی در این جلسه ضمن ارایه گزارشی از وضعیت محیط زیست کشور اقدام نمادین رییس جمهوری در استفاده از قطار شهری برای رسیدن به محل کار خود را ارزشمند توصیف کرد و اظهار امیدواری کرد استفاده از وسایل نقلیه عمومی از سوی شهروندان بیش از پیش مورد اقبال قرار گیرد.
او با اشاره به مصوبه دولت در خصوص مبارزه با آلودگی هوا، از بازرسی متوالی خطوط تولید خودروسازان به منظور تولید خودرو یورو۴، خبر داد و بازنگری در استانداردهای موجود در معاینه فنی خودروها را گام بلند در جهت مبارزه با آلودگی هوا دانست.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست از حضور قضات، وکلا، حقوقدانان، فقها و کارشناسان در تدوین قانون مطالبه ضرر و زیان قانون صید و شکار خبر داد و گفت: قانون باید از یکسو جنبه بازدارندگی برای متخلفان داشته باشد و از سوی دیگر باعث صیانت از گونههای جانوری در کشور شود.
ابتکار تعیین مناطق حفاظت شده را در جهت صیانت از منابع طبیعی کشور ارزیابی کرد و گفت: در مناطق حفاظت شده حداقل زمینخواری و تغییر کاربری انجام شده است.
ارسال نظر