شکار پرندگان نادر ایران ازسوی شیوخ عرب!
مدیرکل دفتر بازرسی و پاسخگویی به شکایات محیط زیست با انتقاد از بروز پدیده جدید در محیط زیست با عنوان دریاخواری گفت: شیوخ عرب با چه مجوزی وارد کشور میشوند و اقدام به شکار گرانقیمتترین و نادرترین پرندگان در کشور میکنند.
به گزارش پارس به نقل از فارس، سیداحمد نبوی امروز در نشست خبری خود با اصحاب رسانه که در محل سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد ضمن دعوت از همه مردم به یک چالش زیست محیطی اظهار داشت: من همه مردم را به یک چالش دعوت میکنم چرا که به اندازه کافی در حوزه محیط زیست مشکلات و چالشهای زیادی داریم و امروز مقداری بیپرده صحبت میکنم و در ادامه نیز از رسانهها کمی گلایه میکنم.
مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و مدیر کل دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات محیط زیست در ادامه بیان داشت: در این جلسه صحبتهای خود را در سه حوزه آب، خاک و هوا مطرح خواهم کرد و مسئولیت مباحثی که امروز بیان میکنم را شخصاً بر عهده میگیرم.
وی در ادامه با بیان اینکه در تمام دنیا کشورها مناطق حفاظت شده را برای خود نگاه میدارند و در کشورهای توسعه یافته ۲۰ درصد از اراضی و در برخی دیگر ۱۵ تا ۱۲ درصد از اراضی به مناطق حفاظت شده تبدیل شدهاند، گفت: سؤال اینجاست که چرا این مناطق باید حفاظت شوند چه کسی تضمین میکند که ۵۰۰ سال آینده این زمینهایی که مورد حفاظت واقع شدهاند مسموم نشوند؟
نبوی گفت: تمام دنیا مناطق حفاظت شده را سالم نگه میدارند که شاید روزی به آن احتیاج داشته باشند ما نیز از این امر مستثنی نبودهایم و مناطقی با عنوان مناطق چهارگانه داریم.
وی در ادامه متذکر شد: به جای بررسی دزدیهای میلیاردی بیاییم ببینیم چه کسانی این مناطق حفاظت شده را را تحت اشغال گرفتهاند آیا ما در همین زمینها جایی برای مسکن مهر نداشتیم که از مناطق حفاظت شده استفاده و زمین آن تأمین شد.
مدیر کل دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات محیط زیست با اشاره به تهیه نامهای در این باره و به امضای رئیس سازمان محیط زیست برای ارائه به کارگروه مفاسد اقتصادی ادامه داد: هم اکنون تلاش میکنیم در منطقه حفاظتشده ورجین ۷۰ هکتار احیا کنیم، این در حالی است که میلیونها هکتار هم اکنون مورد هجمه واقع شده است و در این باره میتوان به مسئله دریاخواری توسط برخی از شرکتها اشاره کرد.
وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص تصرفات بیان داشت: کسی که ویلای چند میلیاردی میسازد بدون شک این ویلا را با پول تمیز نساخته است، دیده شده ۵۰۰ میلیارد تومان پول زمین بدون سند است که با نامه بهیاری خریداری شده است آیا این پول کثیف نیست؟
* در قبال فروش بدون سند زمینهای حفاظت شده محیط زیست باید محاکمه شود
وی با بیان اینکه تولید ثروت غلط، زمین آیندگان ما را میگیرد ابراز داشت: سازمان محیط زیست، قوه قضاییه و منابع طبیعی همه باید جمع شویم تا بتوانیم آن را پس بگیریم البته محیط زیست باید در این باره محاکمه شود اما نقش سایر سازمانها چه میشود همه باید پاسخگو باشند.
* حیات وحش به نفسهای آخر خود رسیده است
نبوی در ادامه سخنان خود در ادامه این مسئله مناطق حفاظت شده، حیات وحش نیز وجود دارد که این مسئله نیز به آخرین نفسهای خود رسیده است و ما این هشدار را میدهیم.
* عکس یادگاری خارجیها در کنار شکارهای ایرانی در شبکههای اجتماعی
وی بیان داشت: متأسفانه دیده میشود افرادی از اسپانیا یا فرانسه ۵۰۰ میلیارد تومان هزینه میکنند و از طریق فرودگاه امام خمینی (ره) دو هفته ویزا میگیرند و داخل کشور میشود و برای آنها سلاح و حتی لباس استتار تهیه میشود در مواقعی حتی این افراد بیان میکنند که چه نوع حیوانی را میخواهند شکار کنند. متأسفانه در ادامه این مسئله این افراد وارد کشور میشوند و در کنار شکار خود عکس یادگاری میگیرند و در شبکههای اجتماعی از جمله فیسبوک قرار میدهند.
* شناسایی ۳ شبکه بزرگ شکار حیات وحش با همکاری پلیس فتا
مدیر کل دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات محیط زیست با اشاره به آغاز فعالیت این معاونت با پلیس فتا از طی دو ماه گذشته اضافه کرد: بر همین اساس ۳ شبکه بزرگ شناسایی شد و ۱۳ مورد از افراد مورد شناسایی قرار گرفتند و به زودی نیز به دادستانی میرویم برای تشکیل پرونده این امر البته تمام مردم را به این چالش دعوت میکنند که اگر در خصوص ناهنجاریهای زیست محیطی اطلاعی دارند به محیط زیست ارائه دهند.
* ورود شکار گرانقیمتترین و نادرترین پرندگان کشور توسط شیوخ عرب
وی همچنین با انتقاد از ورود شیوخ عرب به کشور و شکار نادرترین و گرانقیمتترین پرندگان ادامه داد: نمیدانم شیوخ عرب با چه مجوزی این پرندگان نادر و گرانقیمت را شکار میکنند اما فقط این را میدانم که ما آنها را تعقیب میکنیم و در نهایت دستگیر خواهیم کرد البته در روزهای گذشته ۴ شیوخ عرب در کرمان که اقدام به شکار پرندگان نادر و گرانقیمت کرده بودند شناسایی شدند اما به دلیل ملاحظات سیاسی دستگیر نشدند.
* فروش چند میلیون دلاری برخی پرندگان ایرانی در خارج از کشور
نبوی یادآور شد: هم اکنون برخی پرندگانی که در ایران شکار میشوند ۲۵۰ میلیون تومان قیمت دارند این در حالی است که فروش آنها در خارج از کشور به چند میلیون دلار نیز میرسد.
* تولید ۳۰ هزار لیتر پساب هر روز توسط شرکتهای صنعتی بزرگ
مدیر کل دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات محیط زیست در ادامه سخنان خود به وجود پسماندهای خطرناک اشاره کرد و بیان داشت: این موضوع دیگر مسئلهای است که بررسی آن برای محیط زیست حائز اهمیت است چرا که روزانه ۳۰ هزار لیتر پساب از شرکتهای صنعتی بزرگ تولید میشود.
وی به آلودگی هوای تهران اشارهای کرد و بیان داشت: بخش قابل توجهی از آلودگی هوای تهران به دلیل سوزانده شدن حجم بزرگی از پسماندها در اطراف تهران است چرا که تمام آلودگی هوای تهران به تولید گاز در خودروها یا سوخت باز نمیگردد.
* شناسایی ۱۵۰ مورد تخلف در خصوص سوزاندن پسماندها
مدیر کل دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات محیط زیست در ادامه از شناسایی ۱۵۰ مورد که اقدام به سوزاندن پسماندها یا ورود پسابها به رودخانهها و چاههای خشک کردهاند شناسایی شد و هم اکنون به دادگاه معرفی شدهاند.
* وجود ۷ هزار واحد درمانی در تهران/ تولید ۱۰۰ تن زباله عفونی توسط ۱۰ درصد از مراکز درمانی
نبوی با تأکید بر اینکه هیچگونه فعالیت اقتصادی نمیتواند نفس مردم را بگیرد ادامه داد: در شهر تهران ۷ هزار واحد درمانی وجود دارد که ۱۰ درصد از این تعداد قابل پایش توسط مدیریت پسماند است و همین ۱۰ درصد نیز روزانه ۱۰۰ تن زباله عفونی دارند اگر فقط به امید پایش سازمان محیط زیست باشیم نمیتوانیم کاری از پیش ببریم در اینجا به کمک مردم نیاز داریم.
وی متذکر شد: اگر به دلیل بیماری قند پای یک فردی قطع شود و یا به دلیل پیوند کبد به سبب هپاتیت C کبدی دور انداخته شود سؤال اینجاست که آن پا و کبد بیمار کجا ریخته میشوند؟ این بخشی از زبالههای عفونی است.
وی متذکر شد: امسال ترافیکترین سال در خصوص گفتوگوی مباحث زیست محیطی است و باید از این فرصت استفاده شود.
نبوی همچنین از راهاندازی سامانه تلفنی یکپارچه (۱۵۴۰) و اتاق کشیک شبانهروزی سازمان محیط زیست در ۲۹ دی ماه (روز هوای پاک) خبر داد.
مدیر کل دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات محیط زیست گفت: ما این آمادگی را داریم که از ۲۹ دی ماه با مردم همکاری داشته باشیم و ارائه ناهنجاریهای زیست محیطی را از سوی مردم جمعآوری کنیم این یک جنگ و نبرد است.
ارسال نظر