به گزارش پارس ، روزنامه ایران در گزارشی نوشت: ماجرا از 15 روز پیش شروع شد. همان زمان که وزیر بهداشت در گفت‌و‌گو با یک سایت خبری به مردم توصیه کرد تا خیار و سیب را با پوست نخورند. قبل از آن البته مردم می‌دانستند که نباید به سلامت 100 درصد همه میوه‌ها اطمینان کرد اما هنوز هیچ مقام رسمی کشوری به آنها هشدار نداده بود که میوه را نباید با پوست خورد.

بعد از وزیر بهداشت، نوبت به معاون بهداشتی او یعنی علی اکبر سیاری رسید تا او هم این بار همچون سید حسن قاضی‌زاده هاشمی، از مردم درخواست کند تا میوه‌ها را بدون پوست مصرف کنند آن‌هم به این علت که کشاورزان در گونی سیب‌ها برای براق شدن آنها از روغن پارافین، گریس و وازلین استفاده می‌کنند و این براق‌کننده‌ها برای سلامتی بشدت مضرنند. هشدارهای مسئولان بهداشتی البته به‌دنبال پخش کلیپ‌های نگران‌کننده‌ای بود که کشاورزان و باغبانان را درحال واکس زدن میوه‌ها در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌داد. بعد از آن افکار عمومی که درخشش میوه‌ها را از پشت شیشه‌های دستمال کشیده میوه فروشی‌ها به وضوح دیده بود، در برابر این سؤال قرار گرفت که چه کسی مسئول برخورد با واکس زن‌های میوه است و چرا حالا که ماجرا افشا شده، باز هم میوه‌ها درخشندگی دارند؟!

درست 3 روز پس از افشاگری مسئولان بهداشتی، سرپرست دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی به میدان آمد تا به عنوان یک مقام جهادی، از کشاورزان و باغبانان دفاع کند. علی محسنی در گفت‌و‌گو با فارس اعلام کرد که آنچه به عنوان براق‌کننده به میوه‌ها زده می‌شود نه پارافین که واکس میوه است و این واکس نه تنها ضرری برای انسان ندارد که برای جلوگیری از ضایعات در برخی میوه‌ها هم ضروری است.
محسنی حتی درباره مواد تشکیل دهنده واکس میوه به موم و ترکیبات طبیعی اشاره کرد و خیال همه را راحت کرد.

او البته از کنار شایعاتی که در شبکه‌های اجتماعی مطرح و واکنش مسئولان وزارت بهداشت را هم در پی داشت، به سادگی نگذشت و گفت که تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر استفاده از پارافین روی میوه‌ها به اثبات نرسیده و وانگهی هزینه پارافین آنقدر بالاست که برای هیچ تولید‌کننده‌ای صرفه اقتصادی ندارد.
ابطالی معاون کنترل مبارزه با آفات سازمان حفظ نباتات کشور نیز در گفت‌و‌گو با «ایران» درباره واکس میوه گفت: پوست میوه به‌صورت طبیعی دارای موم و واکس است. برای اینکه طول دوره انبار‌داری پرتقال را بیشتر کنند به‌صورت مصنوعی واکس را به این میوه اضافه می‌کنند ولی در هیچ جای دنیا گفته نشده موارد استفاده از واکس در دوز مشخص سرطان‌زا است.


واکس یا پارافین یک در هزار مورد مسمومیت ایجاد می‌کند این شایعات جامعه را صددرصد نگران می‌کند. همان‌طور که شایعه نارنگی‌های مرگ زا بی‌اساس بود. هدف از این شایعات تخریب محصولات کشاورزی است وگرنه استفاده از واکس در سیب اشکالی ندارد ولی برای احتیاط بهتر است این میوه را پیش از مصرف شست‌و‌شو دهند. ابطالی البته در دفاع از میوه‌های ایرانی نقل قولی هم ازرئیس اتحادیه سموم اروپا آورد: «ایران تنها جامعه‌ای است که باید در آن میوه خورد زیرا هم محصولات سالمی دارد و دوم اینکه خیلی ارزان است.»


با این حال ماجرای واکس میوه به همین جا ختم نشد و هدایت حسینی، مدیرکل فرآورده‌های غذایی، دارویی و آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو را به برنامه تلوزیونی نبض کشاند، اما بر خلاف تصور آنچه از زبان یک مقام بهداشتی شنیده شد، همانی بود که وزارت جهاد گفته بود. گزارش «پارافین‌های وزارت بهداشت» به گزارش «واکس میوه» تغییر نام پیدا کرد و نگرانی‌هایی که چند روز پیش به وجود آمده بود، جای خودش را به سالم بودن واکس‌های میوه داد.

البته آمار تناقض گویی‌های مسئولان به واکس میوه ختم نمی‌شود. چندی پیش همین ماجرا درباره خمیر مرغ هم تکرار شد که خوشبختانه این بار با تغییر موضع مسئولان بهداشتی همراه نبود. درحالیکه وزارت بهداشت استفاده از خمیر مرغ را در فرآورده‌های غذایی ممنوع اعلام کرده و نسبت به آن هشدار داده بود؛ اما این مهدی خلج، نماینده سازمان دامپزشکی(به نقل از ایسنا) بود که سعی داشت با اعلام متفاوت و نتایج جلسه سه طرفه با مسئولان بهداشتی و استاندارد برای استفاده از خمیر مرغ در فرایند تولید سوسیس و کالباس، ممنوعیت این محصول را توجیه کند. اما مدیر کل فرآورده‌های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو با قاطعیت اعلام کرد که به علت تخلفات بیش از 80 درصد استفاده‌کنندگان خمیر مرغ، این ماده همچنان ممنوع است و جلسات ما با دامپزشکی بر تشدید نظارت‌ها بر فروشگاه‌های عرضه‌کننده محصولات پروتئینی دلالت دارد نه استفاده از خمیر مرغ!