كشكول هفته
حاشيه شهرمشهد، دغدغه مردم و رهبري
براي اداي احترام به اين دختر جوان در شهرهاي مختلف آلمان تجمع کردند و با تهيه طوماري با بيش از 100 هزار امضا از دولت براي «توگسي آلبايراک» نشان «افتخار ملي» درخواست کردند.
پايگاه خبري تحليلي «پارس»- رضا مقدسي- سال هاست که تامين اعتبارات و ساماندهي حاشيه شهرمشهد دغدغه رهبر معظم انقلاب و همينطور مسئولان استان خراسان رضوي است واميد اين بوده است که دولت جديد براي حل اين معضل ديرين ، آستين بالا بزند. اما اينکه حالا در فصل بودجه و عليرغم وعده هاي داده شده براي اين مهم هيچگونه تدارک و تمهيدي انديشيده نشده است ، جاي سوال و دلخوري است. صاحب اين قلم در حادثه خرداد سال 71 مشهد از نزديک شاهد اتفاقات ناگوار حاشيه شهر بود و قبل از وقوع بحران با مردم از نزديک صحبت و گزارش هايي را تهيه و منتشر کرده بودم. شايد يکي از دلايل اصلي بروز آن بحران وجود فاصله مسئولان وقت با مردم و عدم پيگيري جدي خواسته هاي آنان بود. حالا پس از 2 دهه مشکل همچنان باقي است و مسائل جديد تر و پيچيده تري البته در پهنه گسترده تري به آن اضافه شده است. تداوم اين وضعيت براي شهر مشهد به مصلحت نيست و به اما و اگر سپردن اعتبارات و ساماندهي اين معضل زيانبار خواهد بود.
استقبال سخاوتمندانه از زائران امام رئوف
چند سال پيش از اين توفيق داشتم در روزهاي تاسوعا و عاشورا در ميان مردم باصفا و خونگرم دزفول باشم. همان شهري که مقاومت جانانه آن ها در دوران دفاع مقدس و جنگ شهرها در حافظه تاريخي ايران و ايراني مانده است. در مسير هيئت هاي عزاداري که از محله هاي قديمي شهر و مساجد و منازل علما مي گذرد ، تقريبا خانه اي نبود که در آن باز نباشد و اهل خانه مشغول پذيرايي از عزاداران نباشند ؛ از آب خوردن و شير و چاي گرفته تا شلغم و آش و حليم و انواع غذا هاي سرد و گرم .صحنه هايي بود بسيار ديدني از همدلي مردم و دل سپردگي آن ها به اشرف اولاد آدم . آن سال ها هنوز کار مسافران اربعين در مسير نجف به کربلا چنين بالا نگرفته بود که البته اين اجتماع متاخر بيشتر به معجزه مي ماند تا اجتماعي خود ساخته! بگذريم ، الغرض اينکه هيئت هاي عزادار و زائران ودل سپردگان به امام هشتم عليه آلاف التحية والثنا درهفته آينده و البته درهميشه سال نيز شايسته چنين پذيرايي هستند. بر مجاوران حضرتش است که خلق چنين حماسه اي را وجهه همت خويش قرار دهند و استقبالي سخاوتمندانه آن گونه که امام رئوف مان به ما آموخته است از مهمانانش به عمل آوريم.
شهيد نهي از منکر در آلمان
شايد اسم "توگسي آلبايراک" را شنيده باشيد ؛دختر دانشجوي 23ساله آلماني که چندي پيش به خاطر امربه معروف و نهي از منکر يا آنچه آلماني ها به آن "شهامت مدني" مي گويند؛ جانش را از دست داد. ماجرا از اين قرار است که «توگسي» به يکي از رستورانهاي زنجيرهاي شهر فرانکفورت مراجعه مي کند و در آنجا با صداي گريه و فرياد و درخواست کمک دو دختر که در دستشويي مورد تجاوز تعدادي جوان مست قرار گرفته بودند، مواجه مي شود. «توگسي» به قصد کمک به اين 2 دختر وارد ماجرا مي شود اما يکي از اين افراد شرور به اوحمله کرده و سرش را به زمين مي کوبد و متاسفانه بر اثر اين اتفاق اين دختر فداکار دچار مرگ مغزي شده و پس از چند ماهي فوت مي کند. پس از اين رويداد تلخ صدها تن از مردم آلمان براي اداي احترام به اين دختر جوان در شهرهاي مختلف آلمان تجمع کردند و با تهيه طوماري با بيش از 100 هزار امضا از دولت براي «توگسي آلبايراک» نشان «افتخار ملي» درخواست کردند. عکس هاي اين دختر جوان و پلاکارد هاي «ممنون توگسي» همراه با روشن کردن شمع به ياد او چند هفته اي است که در آلمان ادامه دارد و رئيس جمهور آلمان هم ضمن اداي احترام به اين جوان فداکار تاکيد کرده که حتما در مورد نشان افتخار ملي خانم «آلبايراک» تمام تلاشش را ميکند. انصافا ما که معتقديم اسلام کاملترين دين است با آمران به معروف و ناهيان از منکر چگونه برخورد مي کنيم ؛ آخرين آ نها يعني "شهيد علي خليلي" در مظلوميت جانش را از دست داد.
ارسال نظر